BrodowskiG 22.09.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 jak im powiesz żeby przelutowali kondensatory to to zrobią ale jak powiesz naprawcie mi wentylator to sie zacznie, że nie mają schematów i takie tam, przerabiałem to ze zwykłym CD tyle że Denon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 22.09.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Jest jeszcze jeden, chyba najważniejszy temat. Kto ponosi odpowiedzialność za szkody wywołane nieprawidłową naprawą elektroniki kotła? Zakładając, że naprawa nie została wykonana przez autoryzowany serwis. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 22.09.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 w wiekszości przypadków jest już po gwarancji a jeśli chodzi o autoryzowany serwis to tylko mogą wymienić cały wentylator, bo schematów elektrycznych i tak nie maelektronika wentylatora jest oddzielona od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McArtur73 29.12.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 WitamWidzę że problem nie dotyczy tylko mnie, co zresztą wcale nie jest pocieszające.Mam taki Problem jak wszyscy kocioł cgb 50kw, kocioł ma 3 lata - i już 4 wentylator wymieniają. Pierwszy raz kocioł zepsuł się po ......... 3 dniach !!Dziś rozmawiałem z panem z serwisu WOLF we Wrocławiu i dowiedziałem się ze to że się tak dzieje to jest moja wina, a tak w ogóle to poczułem się jak obcy i jakiś dziwny klient bo zadzwoniłem zapytać czy mają takie problemy wogóle z tymi kotłami. Podobno nieZaraz znalazł problem w szachcie kominowym, za długim kominem, no nie wspomnę o mojej osobie jako użytkowniku. Pytanie dorzucę jeśli można Potrzebuję aby kocioł ustawić tak aby po włączeniu się kotła ( przy założeniu że mam manipulator pokojowy BM ) chcę aby pracował palnik przez 20 minut, następnie ma się wyłączyć ale pompa ma dalej pracować, po kolejnych 20 minutach następuje kontrola temperatury w pomieszczeniu, 1 jeśli nie osiągnie zadanej wartości włącza się kocioł i wyłącza się albo po 20 minutach albo po osiągnięciu zadanej temperatury w pomieszczeniu, 2 jeśli osiągnie temperaturę zadaną nic nie robi ( oprócz pracy pompy ) i sprawdza znów po 20 minutachCWU ma działać tak jak na ustawieniach fabrycznych - ma grzać do skutku Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrealizować przy pomocy BM-a czy trzeba coś dodatkowego dołożyć ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob_Builderowski 01.12.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Witam.Miałem ten sam problem.Poradziłem sobie dzięki osobom, które miały podobny problem i w efekcie nie kosztowało to 1800 zł, jak sobie za to życzy producent. Wszystkim tym, którzy tak jak ja zawierzyli niezawodności Made in Germany Wolfa proszę o kontakt, pomogę w tej sprawie. To skandal, że po tak krótkim czasie działania padała tak droga część, a naprawa tej części była tak błaha. Producent powinien bić się w pierś i zrobić akcję serwisową... Jestem projektantem i też nadzoruję budowy i po takich doświadczeniach na pewno będę odwodził wszystkich klientów od zakupu urządzeń tej firmy. Pozdrawiampodaję telefon: 501 44 22 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts