Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy - wolf cgw 20/120 wymiana wentylatora 18000 zł?

koniczynka97

Recommended Posts

• 3 months później...

Witam

Widzę że problem nie dotyczy tylko mnie, co zresztą wcale nie jest pocieszające.

Mam taki Problem jak wszyscy kocioł cgb 50kw, kocioł ma 3 lata - i już 4 wentylator wymieniają. Pierwszy raz kocioł zepsuł się po ......... 3 dniach !!

Dziś rozmawiałem z panem z serwisu WOLF we Wrocławiu i dowiedziałem się ze to że się tak dzieje to jest moja wina, a tak w ogóle to poczułem się jak obcy i jakiś dziwny klient bo zadzwoniłem zapytać czy mają takie problemy wogóle z tymi kotłami. Podobno nie

Zaraz znalazł problem w szachcie kominowym, za długim kominem, no nie wspomnę o mojej osobie jako użytkowniku.

Pytanie dorzucę jeśli można

Potrzebuję aby kocioł ustawić tak aby po włączeniu się kotła ( przy założeniu że mam manipulator pokojowy BM ) chcę aby pracował palnik przez 20 minut, następnie ma się wyłączyć ale pompa ma dalej pracować, po kolejnych 20 minutach następuje kontrola temperatury w pomieszczeniu,

1 jeśli nie osiągnie zadanej wartości włącza się kocioł i wyłącza się albo po 20 minutach albo po osiągnięciu zadanej temperatury w pomieszczeniu,

2 jeśli osiągnie temperaturę zadaną nic nie robi ( oprócz pracy pompy ) i sprawdza znów po 20 minutach

CWU ma działać tak jak na ustawieniach fabrycznych - ma grzać do skutku

Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrealizować przy pomocy BM-a czy trzeba coś dodatkowego dołożyć ?

Pozdrawiam

• 1 year później...

Witam.

Miałem ten sam problem.

Poradziłem sobie dzięki osobom, które miały podobny problem i w efekcie nie kosztowało to 1800 zł, jak sobie za to życzy producent.

Wszystkim tym, którzy tak jak ja zawierzyli niezawodności Made in Germany Wolfa proszę o kontakt, pomogę w tej sprawie. To skandal, że po tak krótkim czasie działania padała tak droga część, a naprawa tej części była tak błaha. Producent powinien bić się w pierś i zrobić akcję serwisową...

Jestem projektantem i też nadzoruję budowy i po takich doświadczeniach na pewno będę odwodził wszystkich klientów od zakupu urządzeń tej firmy.

Pozdrawiam

podaję telefon: 501 44 22 53