Lookson 29.08.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Dzień dobry, Poniżej przedstawiam zdjęcie z mojej piwnicy w bliźniaku z 1995 roku. Co może być przyczyną, że tak się dzieje i sypie mi się tynk po podłodze? Jak to naprawić, żeby nie trzeba było za dwa lata znowu wracać do tematu. Na początku myślałem, że to może jakiś grzyb czy coś podobnego, ale robotnik, który mi remontował w zeszłym roku schody wejściowe do domu powiedział, że to nie grzyb, bo nie ma wilgoci i, że pewnie zaprawa tynkarska była w złych proporcjach. Jest to wielce prawdopodobne, bo tynk kładli alkoholicy z zawodu. Martwi mnie tylko fakt, że dzieje się tak tylko przy podłodze, a nie np. przy suficie i argument tego robotnika dlatego do końca mnie nie przekonuje, że to kwestia tynku. U sąsiada po przeciwnej stronie w tym samym bliźniaku nie ma takiego problemu, a fundamenty przecież były tak samo robione, bo to ten sam budynek (bliźniak). O co może chodzić? Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.08.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 O co może chodzić? Przerwana izolacja pozioma fundamentów - początki zagrzybienie - będzie tylko gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.08.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Podobne zdjęcie(foto:Wybielenie powstałe na skutek zasolenia oraz zaatakowane przez grzyb) - trzeba podając odpowiednie kroki, trudno jest powiedzieć jakie, na pewno z użyciem zapraw opartych na zaprawie na bazie wapna hydraulicznego z trassem i jak znaleźć przyczynę aby skutecznie ją usunąć? - niekiedy na łączeniu budynków na dachu jest coś sknocone z połączeniem?....niekiedy rynny niekiedy uszkodzona instalacja wodna, albo jakiś balkon, taras. Trzeba fachowca do oceny na miejscu -Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookson 29.08.2014 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 No to trochę mnie podlamales, bo podejrzewam, ze koszty wykonania jakiejś infekcji czy czegoś w tym stylu jest masakrycznie drogie Dodatkowo znaleźć fachowca, który nie będzie chciał wydymac na kasę będzie niezmiernie trudno z moim poziomem wiedzy o budownictwie. Czy ktoś inny z forum może potwierdzić przypuszczenia kolegi powyżej? Ewentualnie czy ktoś zna sprawdzonego fachowca w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts