rad25 30.08.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu fachowej nazwy listwy ochronnej okna PCV, którą się wciska w dolna część futryny okiennej. Jest to coś w rodzaju listwy, która zapobiega zbieraniu się brudu i śmieci w dolnej części futryny, na którą zachodzi skrzydło okienne.Nie wiem jak to bardziej wytłumaczyć. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 30.08.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Wypełnienie wrębu (lub rowka) okuciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.08.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 potocznie - czyścioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad25 30.08.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 A czy ktoś wie gdzie coś takiego znaleźć? Bo tylko namierzyłem uszczelki wrębu dolnego, a mi zależy na listwie pcv ,która zasłoni całą dolną ościeżnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.08.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 IVO i ja pisaliśmy właśnie o tym, co ty nazywasz uszczelka wrębu dolnego i chyba tak się nazywa - niestety przyzwyczaiłem się do czyściocha i tak zostałoCałej przestrzeni jaka widać po otwarciu skrzydła nie możesz zasłonić, jest specjalnie ukształtowana wy woda kierowała się na zewnątrz do otworów odwodnieniowychAle jak już to są w każdym systemie specjalne profile do "zabijania" na ościeżnicę - tylko będziesz miał zabawy gdyż na wszystkie zaczepy i dodatkowe elementy będziesz musiał wycinać otwory W jakim celu chcesz dodać sobie roboty ? i dodać kłopotu z powodu braku możliwości odprowadzania wody na zewnątrz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 31.08.2014 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 te listwy nie pomagają w utrzymaniu czystości wewnątrz futryny okiennej, polecam zmiotkę i szmatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad25 31.08.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Mi jednak na nich bardzo zależy. Może kolega wie gdzie można je znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.08.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Najszybciej w sklepie gdzie kupiles okna. Uszczelki (bo to czesto jest ta forma) wystepuja w zwojach 200mb i producenci niechetnie sprzedaja mniejsze ilosci. Dobrze jest znac profil z jakiego sa wykonane okna bo tu nie zawsze dopasujesz jedna uniwersalna zaslepke. Jak znasz marke okien a nie chcesz stykax sie ze sprzedawca to skontaktuj sie z fabryka. Koszt: ok 2-4 zl za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts