Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Listwa ochronna okna PCV.

Recommended Posts

Witam. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu fachowej nazwy listwy ochronnej okna PCV, którą się wciska w dolna część futryny okiennej. Jest to coś w rodzaju listwy, która zapobiega zbieraniu się brudu i śmieci w dolnej części futryny, na którą zachodzi skrzydło okienne.Nie wiem jak to bardziej wytłumaczyć. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

IVO i ja pisaliśmy właśnie o tym, co ty nazywasz uszczelka wrębu dolnego i chyba tak się nazywa - niestety przyzwyczaiłem się do czyściocha i tak zostało

Całej przestrzeni jaka widać po otwarciu skrzydła nie możesz zasłonić, jest specjalnie ukształtowana wy woda kierowała się na zewnątrz do otworów odwodnieniowych

Ale jak już to są w każdym systemie specjalne profile do "zabijania" na ościeżnicę - tylko będziesz miał zabawy gdyż na wszystkie zaczepy i dodatkowe elementy będziesz musiał wycinać otwory

W jakim celu chcesz dodać sobie roboty ? i dodać kłopotu z powodu braku możliwości odprowadzania wody na zewnątrz okna?

Najszybciej w sklepie gdzie kupiles okna. Uszczelki (bo to czesto jest ta forma) wystepuja w zwojach 200mb i producenci niechetnie sprzedaja mniejsze ilosci. Dobrze jest znac profil z jakiego sa wykonane okna bo tu nie zawsze dopasujesz jedna uniwersalna zaslepke. Jak znasz marke okien a nie chcesz stykax sie ze sprzedawca to skontaktuj sie z fabryka. Koszt: ok 2-4 zl za metr