Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beiti po naszemu

Recommended Posts

donoszę więc pospiesznie, że BIAŁE DREWNIANE SCHODY ma asiazett :)

widziałam na żywo, są obłędnie piękne! cudownie się po nich chodzi, takie gładziusie i milusie :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214394-Urz%C4%85dzanie-by-asiazett&p=5934009&viewfull=1#post5934009

dziekuję...uwielbiam to na forum. Czlowiek rzuca temat i zaraz dostaje cynk co i jak:)

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć :)

o jakie piękne te schody białe :)

u nas na razie stoi wszystko bez zmian, zrobiliśmy tylko trochę na ogródku, wsadziliśmy thuje, krzewy i jakieś kwiatki, na urlopie może mąż zacznie kuć podłogę w łazience, a tak to czekamy na kredyt, mamy mieć na dniach decyzję, w sobotę dajemy łazienki do projektu, ale nie mogę się zdecydować na płytki do dużej łazienki, wstępnie są epoxy tubądzina, ale szukam nadal może coś mi się trafi do soboty ;)

• 3 weeks później...

a pomogla:p

KUCHNIA

DONE:

[ATTACH=CONFIG]277560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]277561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]277562[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]277563[/ATTACH]

Chcialabym, zeby kuchnia byla w kolorze bardzo gorzkiej czekolady albo takiego siwego ciemnego brazu. fronty proste w formie. Cos jak na zdjeciach:

[ATTACH=CONFIG]277576[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]277574[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]277575[/ATTACH]

Plyta, zlew, piekarnik w kolorze czarnym. Lodowka, jesli nie bedzie zabudowana rowniez czarna. Do takiego kompletu pewnie dobrze wygladalby i czarny okap. Ale malo ich na rynku, a te co znalazlam, kosztuja gore pieniedzy. Ktos widzial fajny czarny okap wyspowy?

Blat najchetniej tez czarny lub grafitowy.

kuchnia nie jest duza. ma jedno spore okno, szer 120cm. cztery spoty oswietlenia. sciana biala, podloga w jasnym zlamanym bezu. otwarta jest na duzy salon.

na poprzedniej str widac kawalek kuchni na zdjeciu od str salonu...

to jak:)

ciężko powiedzieć, ale jak dla mnie to może być :(

jednak niektórzy lubią znów takie zestawienia kolorystyczne:

http://mebleolubinski.pl/wp-content/uploads/2012/03/DSC_0720.jpg

http://mebleolubinski.pl/kuchnia-machoniowa-z-wyspa/

a nie chcesz jasnego blatu? rozjaśniłby trochę

http://kuchnieportal.pl/uploads/user_files/bia%C5%82y_blat_kuchenny.jpg

http://kuchnieportal.pl/aranzacje/0/54/blaty-kuchenne-%E2%80%93-najciekawsze-rozwiazania.html

Ja bym się w tym zestawieniu zdecydowała na sprzęty inox pewnie, to połączenie brązu i czerni które wstawiła Karolina nie wygląda zbyt korzystnie w moim odczuciu ;) Co do blatu to sama miałam problem, skończyło się na przykładaniu próbek blatu z frontem i dopiero wtedy podjęłam decyzję.

Edit :

Z Twoich własnych inspiracji: sprzęty nie całkiem czarne i trochę jasniejszy blat ;)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=277576&d=1397601630

Edytowane przez waniliana

Ja bym się w tym zestawieniu zdecydowała na sprzęty inox pewnie, to połączenie brązu i czerni które wstawiła Karolina nie wygląda zbyt korzystnie w moim odczuciu ;) Co do blatu to sama miałam problem, skończyło się na przykładaniu próbek blatu z frontem i dopiero wtedy podjęłam decyzję.

Edit :

Z Twoich własnych inspiracji: sprzęty nie całkiem czarne i trochę jasniejszy blat ;)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=277576&d=1397601630

Ja lubie osobiscie takie polaczenia. I to zdjecie Karoliny strasznie mi sie spodobalo. Jestem w pracy to nie moge wrzucic innych zdjec gdzie juz jest agd czarne i nlat a szafki w ciemnym brazie :)

Fakt na mojej wlasnej inspiracji blat i sprzet jest jasniejszy. Bardziej chodzilo mi o forme i kolor samego drewna tuta konkretnie. Nie chce calkowiecie odwzorowywac tej kuchni.

Problem jest taki ze ja jeszcze nie mam tez wybranego docelowego frontu wiec poruszam sie troche po omacku. W przyszlym tyg spotykamy sie z panem od kuchni i moze przywiezie troche probek, cos wybierzemy.

Tak jeszcze mysle...ja lubie ciemne kolory i chyba nie boje sie ich uzywac. Czasem mnie cykor wezmie ze moze za ciemno ale jak sie troche "przymusze" i zaryzykuje to pozniej zwykle jestem zachwycona rezultatem. Tak bylo z kolorami scian i podloga oraz kominkiem. A wyszlo naprawde fajowo..tzn nam sie podoba. Wydaje nam sie ze jest przytulnie i wcale nie jest ponuro. :)

• 1 month później...

hejka

cieszę sie, że już kuchnia sie robi, bo nie mogę się doczekać, mojemu mężowi spodobał się Twój pomysl na kolor kuchni, zobaczymy, może i my będziemy mieć podobną:D

ja mam od 6 lat pralkę LG http://www.mediamarkt.pl/pralka-lg-wd-10391tdk,id-98193

jestem z niej zadowolona

Candy. Niezawodne. Mam w domu suszarkę do ubrań Candy, sprawną od 1991 roku. Pralkę Candy sprawną od 1997 roku - zostawiłam w mieszkaniu, które wynajmuję a do domu kupiłam sobie nową Candy GC14102D2/1-S - 10 kg wsadu za niecałe 1200 zł. Wiadomo, że to było ponad rok temu i ciągle się coś zmienia. Mnie zależało na najtańszych zakupach ale jednak nie na najtańszych sprzętach tylko zbalansowanej taniości względem ceny - wiadomo - jak ktoś nie ma za dużo kasy musi kupić takie aby się nie psuło :)

Pokaz co tam macie ładnego, jakieś fotki kuchni, wiem, że nie jest skończona ale coś byś pokazała :)

Edyta, dzieki za cynk:)

Kuchnia sie zaczyna robic. pewnie tak poczatek pazdziernika. potem dwa tyg na blaty..eh..moze do nowego roku sie wyrobimy:) (sorry mamo wigilia jednak znow u ciebie w tym roku :p)

Aga, mialam kiedys Candy, tak okolo czterech lat. bylam zadowolona. ale nie uzywalam jej czesto. pol roku spedzalam poza domem praktycznie-taka praca. jak sie wyprowadzalam sprzedalalm ja kolezance i ta ja zajechala w pol roku:o Ale ta dziewczyna to jest maniaczka praniowa.

W sumie to moglabym cos pokazac ale praktycznie jeszcze nic nie ma. pojawiaja sie jakies drobnostki typu szyny na firanki, klamki drzwi, troszke oswietlenia. tylko wprawne oko zauwazy zmiane;) udalo nam sie wrezcie odgruzowac i podomywac wiekszosc. tego okropnego gipsowego pylu sie pozbylismy. obecny etap to kuchnia(plus szafka do lazienki i komoda do salonu -ten sam stolarz robi) i schody sa na tapecie. No i jeszcze AGD zamowilismy:)

za tydz powinna byc prawie zakonczona(brak szafki) toaleta to pokarze.

Kamila jakie macie płytki w wiatrołapie, bo chyba przeoczyłam?

A co w końcu zrobiliscie na kominku, bo czarny z daleka widać, ale jest jakieś "przecieranie"? My tez chcemy czarny, ale nie wiem czy gładki czarny, wczoraj oglądaliśmy ala łupek/cegiełki czarne i też to fajnie może wyglądać

Kamila jakie macie płytki w wiatrołapie, bo chyba przeoczyłam?

A co w końcu zrobiliscie na kominku, bo czarny z daleka widać, ale jest jakieś "przecieranie"? My tez chcemy czarny, ale nie wiem czy gładki czarny, wczoraj oglądaliśmy ala łupek/cegiełki czarne i też to fajnie może wyglądać

uuupps...sorrki za opoznienie. W wiatrolapie jest Arkesia grey ale juz nie wiem ktora. miala byc ta ciemniejsza ale cos pomieszalam przy zamawianiu i wzielam jasniejsza. Fajnie wyglada.

Co do kominka to po tym jak go obudowalismy plyta krzemionkowa czy jakos tak. takie cos izolacyjne i na wierzch poszla zaprawa. po prostu kupilam czarna farbe i pomalowalismy ta zaprawe na czarno. spodobal nam sie efekt i tak zostalo:)

Osobiscie podoba mi sie efekt chropowaty, jakis przecierania. Na gladki idealny czarny bym nie poszla.

Schody stanelo na tym ze beda biale stopnie i grafitowo czarne podstopnie. Mam nadzieje ze wyjdzie tak cudnie jak na zdjeciu ktore widzialam:)

nie szkodzi za opóźnienie :)

Arkesie mam teraz w mieszkaniu, ale beżową, teraz wybrałam nową galę nu13 chyba

My też planujemy pomalować kominek czarną ceramiczna, kuszą mnie też jakieś czarne/grafitowe kafle, ale to zawsze można później obłożyć

A jakiej firmy system podwieszany, że przycisk nie pasuje?

tez tak mysle, ze zdaze to oblozyc przmalowac, albo uzyc jakiegos betonu architektonicznego:) czas pokarze. moze nas poniesie ktoregos dnia.

Arkesie ma moja mama w kuchni. ja tez z lenistwa kupilam do kuchni a potem z wiekszego lenistwa zakupilam do wiatrolapu:)

system jest Geberitu i przycisk tez ale jakies inne modele czy cos. nie wiem. hydraulik obiecal ze ta historia dobrze sie sskonczy:) ze jakies adaptery zamontuje czy cos.