Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beiti po naszemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

myslalam, ze to bedzie fajny dzien ale jednak nie do konca... przyjechaly blaty. wszystko super tylko...niestety ale cos poszlo nie tak i zle wycieli otwor na plyte. mial byc bardziej przy boku, wyciety jest centralnie.

IMG-20160104-WA0008.jpgIMG-20160104-WA0010.jpg

IMG-20160104-WA0012.jpgIMG-20160104-WA0014.jpgIMG-20160104-WA0018.jpg

nie wiem co z tym zrobic. mamy juz wyprowadzenie zrobione na okap, sufit zagipsowany, lampy podlaczone, szafki pod sufit poskrecane. musimy sie do jutra zdecydowac czy przerabiac sufit czy blat. :(

Edytowane przez kamilaa

IMG-20160104-WA0020.jpg

mialo byc troche blatu z lewej str, plyta i wiekszy blat z prawej str. teraz mam po 60 cm po obu str. niby nie malo...ale mialam miec wiekszy kawalek do krojenia stawiania produktow i sprzetu itd. specjalnie podcinalismy szafki, zeby plyte przesunac.

jeszcze jak mysle, ze bede musiala czekac na majstra, zeby okap przesunal. ze bedzie znowu gipsowanie, caly ten pyl i bajzel to mi sie plakac chce.

maz mowi, ze wizualnie jest ladnie i sie z nim zgadzam ale co z praktycznoscia?? jutro po poludniu musimy dac odp co wybieramy.

IMG-20160104-WA0022.jpg

oprocz tego niewypalu to bardzo podoa mi sie jak sie szafki z blatami zgraly i to czarne agd. nie jest wcale ciemno. blat prezentuje sie bardzo ladnie:)

Edytowane przez kamilaa

hej, no i jaka decyzja z blatem?

To była wina fachowców? Za wymianę chcą kasę? Bo jak to z ich winy, to może niech poprawiają?

Ogólnie blat i szafki super się prezentuja, pięknie to wygląda

wina jest fachowcow ewidentnie. zadzwonili zapytali powiedzialam, ze przy krawedzi maja wycinac a wycieli odwrotnie. oni chca oczywiscie kosztow sobie nie narobic. i tu ich rozumiemy. wczoraj nie udalo nam sie spotkac z nimi i porozmawiac co dalej. na tyle dobrze, ze sciagnelismy kogos z ekipy budowlanej, zeby zobaczyl czy jest mozliwe i ile by wyszlo przesuniecie okapu? sprawa beznadziejna. trzeba pol sufitu rozwalac. jutro zapadnie decyzja ale ja osobiscie jestem za nowym blatem.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Marta is back:)

Wszystko dobrze Marcia.

Jakos do przodu. Malo zostalo. Kuchnia czeka tylko na podlaczenie zmywarki, plyty i kran. Lazienki tez juz tylko kosmetyczne wykonczenia-uchwyty, lustra, rolety, szafka nad geberit itp.

Glowny task teraz to schody i w dwa tyg powinnismy sie uwinac:) a pozniej siup przeprowadzka. Reszte bedziemy wykanczali juz po przeprowadzce w miare mozliwosci.

Jestem na etapie ogladania lamp i roznego rodzaju dekoracji. Moje podekscytowanie rosnie:)

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

jak juz tu jestem i zachwycam sie mieszkaniem Marty to moze zrobie update.

ciagle nie mieskzamy:( ciagle myslimy ze juz niedlugo:)

kuchnia jest skonczona. wszystko wisi, jest podlaczone, gotowe do uzytku. w tym tyg wjechaly szafy w wiatrolapie i korytarzu. kolejne to szafka w lazience i szafa w sypialnie. garaz sie wyklada plytkami.

czas na stol, krzesla i kanape oraz meble do sypialni.

po tym jak kuchnia zostala skonczona stwierdzilismy ze juz czas... :)

jak juz tu jestem i zachwycam sie mieszkaniem Marty to moze zrobie update.

ciagle nie mieskzamy:( ciagle myslimy ze juz niedlugo:)

kuchnia jest skonczona. wszystko wisi, jest podlaczone, gotowe do uzytku. w tym tyg wjechaly szafy w wiatrolapie i korytarzu. kolejne to szafka w lazience i szafa w sypialnie. garaz sie wyklada plytkami.

czas na stol, krzesla i kanape oraz meble do sypialni.

po tym jak kuchnia zostala skonczona stwierdzilismy ze juz czas... :)

ej, no pewnie,że już czas! jak się wprowadzicie to wszystko szybciej pójdzie, a jak już się zadomowicie...to znowu się zatrzyma:) ...ja w każdym bądź razie przestałam zauważać kable wiszące z sufitu :)

oj juz bym wolala, zeby mi sie nic nie zatrzymywalo ;) wykazalam cierpliwosci takie ilosci, ze sama sie sobie dziwie. nie chcemy sie przeprowadzac na zime, wiec chyba przymkne oko na pare kabli i wprowadzimy sie teraz.

po przeprowadzce zostawiam sobie np lampy, lustra albo rolety. na spokojnie, jak cos wejdzie w oko to kupie.