Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beiti po naszemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

Kominek narożny u Ciebie będzie stratą miejsca. U nas podobny układ jest i też mówiłam Michałowi a może narożny zobacz jak to chyba fajnie by wyszło. Zrobiliśmy sobie model i faktycznie taki kominek żeby mógł stać w rogu zabiera pół pokoju, bo wiadomo, że musi mieć odstępy od ścian + obudowa. Poza tym nie dasz rady używać biurka w takiej odległości buchającego żaru wprost na Ciebie. Nie wiem czy biurko nawet by pasowało... może dziwnie wyglądać. Jeśli juz to w jednym ciągu zrób albo vis a vis.

trochę mi proporcje polecialy, szczególnie w drugim rysunku, no i wybacz, że drugi mniej inwencji , bo wsadziłam swój pomysł na kominek, który jedynie częściowo zrealizowałam. Ale może jakiś cudem Ci poomogą w myśleniu. Jeszcze raz sry za proporcje.

http://ta2.com.pl/fm/ss1.jpg

http://ta2.com.pl/fm/ss2.jpg

Aga, dzieki za wizki! Sama wczoraj probowalam cos naszkicowac ale szkoda gadac. I daj spokoj. Jak pomysl jest dobry to czemu nie sprobowac u kogos innego. :)

Chodzi o to z tym kominkiem, ze tam jest malo miejsca. Jest 90cm wneka o glebokosci 15 cm i 150cm sciany, na ktorej powinien sie kominek zmiescic.

wneka (1).jpgparter_wneka.jpg

Zaczne od tego ze nie do konca wiem ile miejsca taki kominek zajmuje. Tak na oko wydawalo mi sie, ze jak puszcze kominek na tej scianie na wprost, to wneka sie poglebi o szerokosc kominka i wyjdzie taka gleboka klitka.. Stad rozwazalam narozny.

Wrzucilam wyzej zdjecie i rzut z wymiarami. Latwiej widac o czym mowie.

Przy naroznym sie nie upieram. Przemawia do mnie argument ze bedzie mi przypiekac tylek;) Niestety nie mam wizji co z tym zrobic. Wydaje mi sie, ze tam sie az prosi po lewej str siedzisko. Albo poleczka z dekoracjami. np cos takiego jak planowalas u siebie.

siedzisko.jpg%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9_%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b12_480x360.jpg

Z tym ze zupelnie tego nie chce. Wiem ze ani razu tam nie usiade. TV bedzie w zupelnie innej czesci domu. Za to zalezy mi na miejscu gdzie bede mogla postawic komputer, drukarke. Nawet niewielkie miejsce . Dosc juz rozkladania sie z dokumentami i laptopem w kuchni na stole i ciagania przewodu przez pol podlogi.

W najgorszym wypadku zrobie polki z szafka, a biurko sprobuje gdzies inndziej umiescic

10860062_1388821254746598_282620318_n.jpg

Edytowane przez kamilaa

• 2 weeks później...

Mam prosbe...

musze kupic na prezent slubmy zyrandol krysztalowy. Budzet mamy poki co 1500-2500zl. Postaram sie naklonic jeszcze kilka osob, zeby sie dolozyly do wspolnego prezentu, wiec moze bedzie troszke wiecej. Wiem, ze parze mlodej podobal sie ten zyrandol ze zdjecia. Ktos moze widzial cos podobnego?

10890586_785375918209429_664393317_n.jpg10890586_785375918209429_664393317_n-001.jpg

wyglada na dwupoziomowy ze zwisajacymi krysztalkami. Bede bardzo wdzieczna za jakies info. :yes: Do slubu zostal jeszcze/tylko miesiac.:eek:

• 2 weeks później...

Pomoc potrzebna natychmiast!:(

Moj malzonek wlasnie mi pogrzebal pomysl na kuchnie. Praktycznie wszystko bylo juz dopracowane, a on dostal wlasnie olsnienia ze moze jednak bedzie za ciemno:jawdrop::bash: Ze moze zrobmy lodowke i sprzet stalowy, albo wogole cala kuchnie w innym kolorze:bash::bash: Wczoraj mi wyjechal z tym pomyslem.

Myslalam nad tym i gdybalam od wczoraj i kurcze.. nie chce, nie lubie, nie potrafie! Mialy byc ciemno brazowe wpadajace w szarosc szafki. Do tego czarny kamien na blat, czarny zlew+bateria, czarna lodowka, piekarnik, plyta i okap wyspowy. Podloga jasna, sciany tak samo.

Dla zobrazowania...cos takiego jak na zdjeciach. Prosta forma szafek, najchetniej bez uchwytow. Kamien czarny lub ciemny grafitowy.

ffff (1).jpgffff (1).jpgffff (2).jpgffff (3).jpgApartment-in-Nowe-Powisle-Design3 (1).jpg

Czy naprawde bedzie za ciemno????:confused::confused::confused:

Nie lubie jasnego drewna, nie chce tez koloru na szafkach w kuchni. Biala kuchnia odpada :no: Chcialam, zeby szafki i sprzet zlewaly sie w jedna prosta forme. Stalowy sprzet AGD bedzie sie chyba wyroznial, a ja chce zeby znikal.

Kuchnia jest otwarta na salon i jadalnie. Tam stol bedzie ciemny i meble w salonie rowniez. Powiedzmy, ze pojde mojemu malzonkowi na reke (nie prawda, nie pojde, ale zeby nie bylo, ze nie probowalam :) ) to jaka zrobic ta kuchnie?

Blagam powiedzcie co myslicie..zostawic pierwotny plan czy kombinowac od nowa?

Edytowane przez kamilaa

Jeżeli czujesz, że kuchnia taka jak na inspiracjach jest właśnie taka "Twoja" to nie daj się i twardo broń swojego pomysłu:) jakoś do tej ciemnej wizji zdecydowanie bardziej pasują mi czarne sprzęty. Chociaż nie powiem, mi się podobają białe kuchnie, kuchnie z fornirem jasnym i kuchnie szare:D,

Możesz zrobić nawet całkiem czarna ważne abyś odpowiednie oświetlenie zapewniła. Moja kuchnia jest czarna i każdy Ci powie, że mimo wszystko jest przytulnie w domu - a oświetlenia jeszcze nie skończyliśmy. Rób tak jak czujesz, to Twoja kuchnia i tak szybko jej nie wymienisz na nową upewnij się zatem, że będzie taka jaką chciałabyś mieć. A mężowi powiedz, że to Ty tam głównie będziesz królować i Tobie musi się podobać. Powodzenia! :)

Dzieki dziewczyny :)

Ja juz chyba jestem emocjonalnie z ta kuchnia zwiazana. Ustawilam sobie, ze ma byc tak i tyle. Nie mam pojecia co mojemu mezowi nagle do glowy dobilo:rolleyes: Teoretycznie powinnam wziac jego pomysly pod uwage bo on sporo gotuje..taki kucharz amator. Lubi to i jest w tym dobry. No ale nie wmowi mi, ze kolor kuchni bedzie wplywal na jakosc dan jaka mi bedzie serwowal :p

Co do oswietlenia to chyba dosc dobrze jest pomyslane. Bedzie rzad lamp pod oknem i drugi rzad nad polwyspem. Przy tak malej kuchni ddwa rzedy lap sa chyba wystarczajace.

Wlasnie wrocilam z magicznego miejsca! Odwiedzilam znajomego w jego nowym meblarskim showroomie.. Zaraz jak weszlam mialam taka mine:jawdrop: i taka mi pozostala do teraz!!!

Rany co za meble, lampy, dodatki... i obrazy! Moglam zamknac oczy wziac cokolwiek i na pewno by mi sie podobalo!

10965590_10152683426642339_491521676_n.jpgphoto.php.jpg10013547_823402851039600_8068743180217358376_n.jpg

Najfajniejsze, ze wszystko bylo utrzymane w tonacji kolorow ziemi..czulam sie tam swietnie. Przekonalam sie, ze mozna miec trzy czarne sciany w niewielkim gabinecie i wcale nie jest ciasno i duszno i ciemno. Bylo wrecz przestronnie. Taka paleta kolorystyczna ma byc u nas, wiec przynajmniej wiem, ze czuje sie comfortowo otoczona takimi kolorami:)

Dostalam tez solidna znizke na meble :D

Jeszcze kilka zdjec:)

[ATTACH=CONFIG]301866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301868[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301869[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301870[/ATTACH]

wow! ale super!! mimo że lubię jasne wnętrza to i dla siebie bym tam coś wybrała:) ciekawy stół tam w głębi!

taaak...kiedyś wybuduję dom i wtedy będę miała taki cudny wielki 2-metrowy stół:)

ps. jak tam u Ciebie?

troche stresu... mam pernamentne poczucie strachu, ze wszystko zaczyna gnac, a ja nie mam czasu:( Poki co to bylo ogladanie inspiracji, zastanawianie sie co nam sie podoba, jak bysmy to chcieli itd. Milo przyjemnie sielsko anielsko ;) A tu czas sie z tego marzycielsko rozleniwionego nastroju wyrwac i zaczac kupowac i podejmowac decyzje ostateczne. Koniec bajania, czas na akcje.

Jutro spotkanie z majstrem nr 1. Pojutrze z hydraulikiem.

Probujemy rozkmilic tez zagadnienie alarmu. Deweloper wykonal polowe roboty bo porozciagal przed tynkowaniem kable. Znam conajmniej dwie osoby, ktore sie moga podjac zainstalowania alarmu. Potrzebny mi ktos, kto doradzi. Powie jaki panel, jakie czujniki itd. Totalnie sie na tym nie znam:no:

Myslimy tez nad stacja uzdatniania wody. Sasiedzi mowia, ze woda jest kiepska. Sami taka stacje zalozyli. Obecnie mamy w domu bardzo twarda wode i wiem jak to wyglada-slady po kroplach wody na wszystkim, od umywalki po kafelki. Obowiazkowy filtr w kuchni, zeby moc napic sie dobrej herbaty. Smarowanie rak kremem po kazdym ich myciu itd. Czytam rozne informacje, jedni zachwalaja, drudzy odradzaja. A ja wygladam o tak:confused::confused::confused: