Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beiti po naszemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 237
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Farba strukturalna a na wierzch jakaś inna z kolorem - wtedy masz chropowatą powierzchnie. Mozecie też zamiast farby strukturalnej jakimś tynkiem/gipcem ponakładac wariacje i nierówności.

Drugą opcją jest pomalowanie jedna warstwę jaśniejsza drugą ciemniejsza i przecieranie - gdy chcesz mieć gładką ścianę

My pomalowaliśmy czarną farbą ceramiczną Benjamin Moore - bo z kuchni nam sporo zostało. Bardzo fajna i kolorów ma strasznie dużo. Chciałam kupić czarną, to tej czerni mieli z 50 odcieni i wybrałam na chybił trafił a właściwie po nazwie - black :D

Tu masz paletę kolorów Najlepiej pojechać do punktu sprzedaży i tam dostaniesz próbki

Dzieki Aga:) Chcemy, zeby byla gladka powierzchnia, ale zeby miala te przecierania. taki efekt betonu w sumie tyle, ze czarnego. Ide pogrzebac u ciebie na watku, przypomniec sobie jak wasz kominek wyglada:)

ja mam biały akrylowy blat w łazience - czyści się extra! jedyny minus to taki mini rancik na krawędzi, mam nadzieję że z czasem nie zabrudzi się to - zawsze czyszczę by nie zbierał się tam minimalny brudek

piękny salon się zapowiada!!

to jest ten Corian? Nie znam sie zupelnie na blatach.:(

Mam nadzieje, ze fajnie wyjdzie ten salon-tak przytulnie i swojsko. Jakos kuchni i salonu najmniej sie boje. Troche sie jeszcze zastanawiam co przy kominku z biurkiem zrobic ale poza tym to lajtowo;) nawet fakt, ze najprawdopodobniej bede musiala popelnic diy oswietlenie nad stolem bo deweloper troszke nawali, zupelnie mnie to nie przeraza. Ba mam nawet pomysl;)

to jest ten Corian? Nie znam sie zupelnie na blatach.:(

Mam nadzieje, ze fajnie wyjdzie ten salon-tak przytulnie i swojsko. Jakos kuchni i salonu najmniej sie boje. Troche sie jeszcze zastanawiam co przy kominku z biurkiem zrobic ale poza tym to lajtowo;) nawet fakt, ze najprawdopodobniej bede musiala popelnic diy oswietlenie nad stolem bo deweloper troszke nawali, zupelnie mnie to nie przeraza. Ba mam nawet pomysl;)

Corian to jeszcze coś innego,podobnie jak staron:) one wg mnie też by się świetnie nadawały na blat w łazience:) co do akrylu,to wczoraj stolarze chwalili,mówili, że fronty z akrylu są bardziej wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne niż mdf:)

Ps. Ciekawa jestem co to za lampa diy:)

hej :) jaką masz długą tą ścianę na zabudowę szafą? ja mam ponad 5 metrów, podzieliliśmy ją na 5 drzwi, przestrzegam, są bardzo ciężkie a po 4 latach użytkowania wygięły się pod wpływem ciężaru

piękne te wnętrza pokazałaś, można się pochorować, też bym mogła się z tą panią zaprzyjaźnić :)

hej :) jaką masz długą tą ścianę na zabudowę szafą? ja mam ponad 5 metrów, podzieliliśmy ją na 5 drzwi, przestrzegam, są bardzo ciężkie a po 4 latach użytkowania wygięły się pod wpływem ciężaru

piękne te wnętrza pokazałaś, można się pochorować, też bym mogła się z tą panią zaprzyjaźnić :)

Prawie cztery metry sa. Mysle czy nie zrobic po prostu otwieranych. takich skladanych na pol przesuwnych. moze to by lzejsze bylo?

26_0_245_2.jpg

Juskra, a jak macie wykonczone te drzwi? Lustro czy cos innego?

Zainspirowana Aga postanowilam naszkicowac sypialnie:lol2: talentu to ja jakiegos nie mam ale poszla kartka i olowek w ruch wczoraj. Mialam nadziej ze mi jakos rozjasni temat sypialni. Nagryzmolilam cos a potem sie okazalo ze kredki w nie takich odcieniach wiec pupa blada.

11094372_10152900948112339_1966760266_n.jpg

zmasakrowalam te proporcje:rotfl::rotfl: Obiecuje juz nic wiecej nie szkicowac :D

• 2 months później...

fff.jpg11749758_10153072757267339_169513239_n.jpg

Doradzcie.... mielismy robic drewniane schody. Później doszliśmy do wniosku, że całe drewniane to za dużo i miały być tylko stopnie. Podstopnie białe. Po ułożeniu podłogi patrząc na te schody stwierdziłam, że chyba mi się podobają takie białe...:) co myślicie?

i jeśli to z czego je zrobić?

Białe podobają mi się, tylko nie mam pojęcia z czego mogłyby być zrobione i czy to byłoby praktyczne. Ja już narzekam na mój biały blat i drugi raz bym go nie zrobiła.

PS. podłoga super wygląda!

dziękuje:) jestem nią zachwycona. to był strzał w dziesiątkę:)

może zrobimy konkurs...z czego zrobic białe schody?

hej

Bardzo ładna podłoga :)

Jeśli chodzi o schody, to chyba tylko z gresu lub terakoty jak mają być białe.

Piękny kominek :)

dziekuje:) drugi raz dokonalabym takiego samego wyboru podlogi:) mam nadzieje ze bedzie sie uzytkowac tak przyjemnie jak wyglada:)

wlasnie jakis gres, kamien. ale nie chce strzelic samobuja i zrobc schody ktore bede musiala sciereczka dwa razy dziennie przecierac.

Kominek kosztowal nas tyle nerwow ale tez podoba mi sie efekt koncowy:) nawet mi juz ta dziura nie przeszkadza po prawej str. wlozy sie drewno i moze nawet fajnie wyjsc.

Edyta a jak u ciebie?