piotraudi 31.08.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam chcę wybudować dom o konstrukcji szkieletowej,i zastanawiam się jaki sposób by był najbardziej ekonomiczny ,aby tanio i dobrze zrobić płyte fundamentowązastanawiam się takze nad małym podpiwniczeniem ok 25m2 będę wdzięczny za każde sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.08.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Płyta fundamentowa , typu nazwijmy to Legalett , połączona w całość z piwniczką ?Tak na pierwsze skojarzenie to dwa buty ale z różnych par niestety . Trochę przekombinowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 31.08.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Rozumiem a co ty byś mi polecił?Poczytałem troszke i dośc dużo osób przy niewielkim podpiwniczeniu poleca strop taki ujmijmy ala drewniany heehe zamiast stropu typu teriva.Polega on na szynach np:dwuteowych płytach osb i materiał izolacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.08.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Wykonanie płyt pod piwnica a potem pod domem niby technicznie mozliwe ale trudne i drogie (prawidłowe zasypanie rozkopu piwnicy). Piwnica pod częscia to ławy schodkowe. Co do stropu to jakiś kosmiczny pomysł - najtaniej wychodzą stropy monolityczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 01.09.2014 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Wykonanie płyt pod piwnica a potem pod domem niby technicznie mozliwe ale trudne i drogie (prawidłowe zasypanie rozkopu piwnicy). Piwnica pod częscia to ławy schodkowe. Co do stropu to jakiś kosmiczny pomysł - najtaniej wychodzą stropy monolityczne.z kolego możesz troszkę jaśniej ponieważ za dużo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.09.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 z kolego możesz troszkę jaśniej ponieważ za dużo nie rozumiem Może sprecyzuj czego nie rozmumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 01.09.2014 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Może sprecyzuj czego nie rozmumiesz wszystko odnośnie podpiwniczenia kolego jak byś je robił jakich materiałów oraz koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.09.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 wszystko odnośnie podpiwniczenia kolego jak byś je robił jakich materiałów oraz koszt Wysil sie odrobine i poczytaj sporo o tym napisano. 1. ławy schodkowe lub belki podwalinowe na styku piwnica parter (mam belki) 2.Sciany monolityczne zbrojone. 3. Stropy monolityczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 01.09.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 JEST NAPISANE FAKT TYLKO TROSZKĘ TRZEBA TO ROZUMIEĆ a w tym jestem zielony wieć dlatego prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 01.09.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Jeśli koniecznie chcesz piwnice to podłoga drewniana najtaniej chyba wyjdzie, też myślałem nad małą piwnicą, ale zrezygnowałem ze wzgędu na koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.09.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 JEST NAPISANE FAKT TYLKO TROSZKĘ TRZEBA TO ROZUMIEĆ a w tym jestem zielony wieć dlatego prosze o rade No sory, skoro nie rozumiesz co piszą to ja nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 02.09.2014 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 fakt napisane jest dużo ,ale co by wybrała osoba która się na tym zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts