Iskierniczek 31.08.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam! Na dniach chcę zacząć ocieplać budynek gospodarczy 24m2 który postawiłem na działce.Budynek gospodarczy jest zazbrojony w instalację elektryczną jak również instalację wodną i kanalizacyjną.Zbudowałem go na potrzeby typowego przebywania na działce w sezonie wiosenno-letnio-jesiennym, w okresie zimowym na działce nikt nie przebywa. Do ogrzewania budynku w chłodniejsze dni służy zwykły kominek 5KW opalany brykietem drzewnym lub brykietem węgla brunatnego. No i teraz moje pytania, czy warto dołożyć ok. 400zł do styropianu 10cm, czy może styropian 5cm spełni swoją funkcję?? Czy ocieplony budynek czy to 5cm czy 10cm będzie wymagał spuszczania wody z instalacji wodnej na okres zimowy kiedy to w nim nikt nie przebywa ani w żaden sposób nie jest ogrzewany??Budynek został zbudowany z pustaków ceramicznych leier gr.24cm, a instalacja wodna wykonana jest z zgrzewalnych rur plastikowych o średnicy 1/2". Dziękuję za wszelkie porady. PozdrawiamTomasz Iskiernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts