enedue 31.08.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Ile taki GWC MAX zrobiony na głebokość 2 m powiedzmy musi być oddalony od fundamentów? Od studni głebinowej, coby nie pouszkadzać w czasie robót? I jak z poprowadzeniem nad nim na przykład rury z wodą? O co zadbać? Gdzie może być problem? Będę wdzięczna z uwagi. Mam małą działkę, a drzewa dodatkowo mnie ograniczają. Po prostu w chwili obecnej nie wiem, jak go upchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 31.08.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Ile taki GWC MAX zrobiony na głebokość 2 m powiedzmy musi być oddalony od fundamentów? Od studni głebinowej, coby nie pouszkadzać w czasie robót? I jak z poprowadzeniem nad nim na przykład rury z wodą? O co zadbać? Gdzie może być problem? Będę wdzięczna z uwagi. Mam małą działkę, a drzewa dodatkowo mnie ograniczają. Po prostu w chwili obecnej nie wiem, jak go upchnąć To zależy do czego ma być to gwc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 01.09.2014 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Dlaczego zależy? Trzeba wykopać dziurę, kopanie dziur poniżej poziomu fundamentów może im chyba zaszkodzić, jak ta dziura jest za blisko. Pytanie, ile to "zablisko" wynosi? 3m, 4m, a może 5m jest dopiero ok?I rura z wodą od studni. Jak by nie patrzył, musi iść nad GWC. I co, trzeba specjalnie ubić grunt, bo jak się sam ubije /zapadnie po zakopaniu dziury, to idąca w nim rura się wygnie, rozszczelni, innym słowy znowu katastrofa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.09.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Zapytałem do czego? - Bo gdy dajemy małą centralę 400 i mniej m3/h starego typu - to gwc służy tylko rozmrażaniu, więc nie ma co przesadzać - wystarczy kawałek rury, 300m3/h i tak "przeniesie" tyle chłodu, że to się rozejdzie po kanałach na poddaszu. Gdy robimy gwc do chłodzenia - to centrala 600-800m3/h z automatycznym bypassem i z możliwością pracy na 10 % - w dodatku cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.09.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 .... Gdy robimy gwc do chłodzenia - to centrala 600-800m3/h z automatycznym bypassem i z możliwością pracy na 10 % - w dodatku cicha. Podobno nie wykonujesz Pan już GWC? To Pańskie słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts