kwasniak 27.10.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 W dzienniku u mnie macie połać całą pokrytą http://forum.muratordom.pl/showthread.php?226904-Dom-pod-jarzabem-N-gara%C5%BC/page3 Aby powiększyć zdjęcie prawy myszy pokaż obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 27.10.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Orea 9 to jest tegoroczny wypust - nie sądzę, żeby w tych czasach zdarzały się produkty na tyle krzywe, żeby nie dało się ich równo ułożyć bez robienia mijanki. Nie chodzi o nie trzymanie wymiaru - chodzi raczej o nie trzymanie płaszczyzny np. widoczne zadzierające się rogi. Jeden będzie to widział a inny nie zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 28.10.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 \ W dzienniku u mnie macie połać całą pokrytą http://forum.muratordom.pl/showthread.php?226904-Dom-pod-jarzabem-N-gara%C5%BC/page3 Aby powiększyć zdjęcie prawy myszy pokaż obraz. Dzięki, lecę już patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DSQ 24.08.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Mam pytanie dotyczące łat / kontrłat dla dachówki płaskiej. Spotkałem się z opinią, że wskazane jest użycie łat suszonych i struganych, tak aby wykluczyć póżniejszy negatywny wpływ paczenia i skręcania łat na utratę liniowości i płaszczyzny ułożonych dachówek. Może się mylę, ale przypuszczam, że większość wykonanych dachów z dachówką płaską, które wyglądają równo ułożone nie miało drogich struganych i suszonych łat, więc czy ten możliwy wpływ zwichrzenia łat nie jest przypadkiem pomijalny, czy jednak należy takie zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.08.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Wskazane to znaczy konieczne. Praktycznie prawie wszystkie błędy to wina niedoświadczonych dekarzy. Kolejna sprawa to powszechne stosowanie folii na krycie wstępne co uniemożliwia stabilizację krokwi a to one najbardziej kręcą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts