Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Z wielką uwagą sporo osób (w tym ja) na bieżąco śledzi Wasz blog. Ponieważ za kilka tygodni ruszam z budową wszystkie Wasze zdjęcia są dla mnie niezastąpione i dają mi pewne wyobrażenie o tym przedsięwzięciu.

Wielkie dzięki!

"Blog" to moim zdaniem trochę za dużo powiedziane. Ja to bardziej traktuję jako album :)

Żeby widzieć i móc porównywać postępy prac :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proponuję wstrzymać się jeszcze 2-3 tygodnie jak będzie już dach i ścianki działowe. W tym tygodniu Majstry zaczną kłaść blachodachówkę ;)

Dam Ci znać jak już będzie co oglądać to się umówimy ;)

No chyba że bardzo Wam zależy to możecie przyjechać w tą sobotę rano zobaczyć jak to wygląda na chwilę obecną ;)

GLOWINSK mam prośbę - mógłbyś mi podrzucić informację dotyczącą materiału z jakie stawiałem ściany - kratówka, solbet, itp. oraz jakie plus minus wyszło zużycie konkretnego materiału.

Z góry dziękuję

GLOWINSK mam prośbę - mógłbyś mi podrzucić informację dotyczącą materiału z jakie stawiałem ściany - kratówka, solbet, itp. oraz jakie plus minus wyszło zużycie konkretnego materiału.

Z góry dziękuję

Biały pustak H+H na zwykłą zaprawę murarską - zamawialiśmy ok. 1000szt i prawie wystarczyło. Zabrakło chyba kilkunastu sztuk...

Wydaje mi się, że ściana kolankowa wg projektu ma 120 cm... ale mogę się mylić, gdyż jeszcze nie zamówiliśmy projektu - ciągle czekamy na warunki ze starostwa; jednakże gdzieś wyszperałam że wszystkie alabastry mają 120 cm ścianki kolankowej :)

Witam,

Śledząc wątek zauważyłem, że padło pytanie o ściankę kolankową i jej wysokość, która potem ma znaczenie przy wyborze okna dachowego, a dokładniej jego sposobu otwierania. Czy dolna klamka czy górny uchwyt?

Producent okien VELUX ma w swojej ofercie okna z obydwoma sposobami otwierania.

W klasie standard będą to okna GZL i GZL B, w klasie standard plus GLL i GLL B.

Górne.jpg dolne.jpg

Jeżeli nie wiesz jaki sposób otwierania wybrać, polecam film: http://www.velux.pl/produkty/okna-dachowe/g%C3%B3rne-otwieranie-standard

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX

Ja lałem b25 - 15 kubików z tym że płytę zrobiłem 15 cm, a nie 12 cm.

Do końca lipca będzie zakryta chaupka i cisnę dalej.

Dom ocieplony z wykończeniem w środku i podstawowymi mebelkami wyniesie mnie około 240tys ( z zapasem liczę) Tak myślę...

Ponad 12 kubków beton b 20 koszt ok.4tys.

mógłbyś podać jeszcze koszt stali??

mieszka ktoś w tym domu? macie może jakąś wiedzę czy salon i pokoje zwłaszcza 2 na górze są ustawne?

Kris1992 - budowałeś sam, czy miałeś jakąś ekipę??