Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Panie i panowie co robicie z przestrzenią pod schodami? Chodzi i przestrzeń pod pierwszym biegiem czyli od wys 0 do wysokości około 1m.

Można ją poprostu zabudować ścianką działową? Nie będzie w późniejszym czasie miało to żadnych konsekwencji że zostanie tam pustka powietrzna? Czy trzeba dać tam również styropian na chudziaku? Nie bardzo wiem co z tym zrobić a miejsca tam bardzo mało. Nic się wstawić nie da.

My niestety nie możemy mieć wnęki bo jest zmieniony bieg schodów i zabudowane wszystko na potrzeby zejścia do piwnicy, ale powiem, że salon bardzo się zmniejszył więc gdybym miała taki dylemat czy zabudować to nie. Można jakoś fajnie zagospodarować to miejsce, a wizualnie na pewno będzie wyglądało na większe.

Fajną wizualizację można znaleźć wpisując w google "dom przy alabastrowej wizualizacje wnętrz"

Wszystko zależy oczywiście od własnego gustu.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem na myśli zabudowę tylko pierwszego biegu. Ogólnie widok z salonu na schody mi się podoba. Chodzi mi tylko o przestrzeń pod pierwszym biegiem. Drugi temat że gdzieś musimy położyć instalację elektryczną i do tv skoro pod drugim biegiem będziemy mieli tv.
Ja wydłużyłem pierwszy bieg i jest pod nim znacznie wyrzej mam pod nim wysokość 188cm zabuduje go i wstawie drzwi będzie tam schowek . Automatycznie skrucił mi się drugi bieg

Już nie długo czeka nas wykończenie domu :D. Dodajcie jakieś realizacje, co zrobiliście u siebie w domu, głownie interesuje mnie salon, bo z nim mam największy problem .

Pozdrawiam

Witam,

A ja mam pytanie czy jeśli będziemy chcieli do naszego alabastra 21 dołożyć kolumny przy wejsciu to musimy zmiankę w projekcie robić? Jeśli już mamy pozwolenie na budowe itd... to czy możemy coś takiego jeszcze dorobić??

Edytowane przez lolek1333
Już nie długo czeka nas wykończenie domu :D. Dodajcie jakieś realizacje, co zrobiliście u siebie w domu, głownie interesuje mnie salon, bo z nim mam największy problem .

Pozdrawiam

A może ty dodasz zdjęcia tego co masz już zrobione. My dopiero mamy okna wstawione, teraz prąd, ogrzewanie i hydraulika. Chę:tnie bym zobaczyła co mają inni, może jakiś pomysł wpadnie do głowy.

Szprosy są w kolorze okien, wszystkie okna+ brama garażowa wyniosła nas 15 250zł

To jest cena samych okien z bramą? Czemu tak drogo? Mam wycenę okien z roletami na pilota na kwotę 10500 + 3500 brama garażowa na pilota (wszystko w kolorze złoty dąb)

A może ty dodasz zdjęcia tego co masz już zrobione. My dopiero mamy okna wstawione, teraz prąd, ogrzewanie i hydraulika. Chę:tnie bym zobaczyła co mają inni, może jakiś pomysł wpadnie do głowy.

U mnie zaczynają się prace wykończeniowe ale mam już projekty łazienek i kuchni. bu1.jpgbu5.jpgbu6.jpg

U mnie zaczynają się prace wykończeniowe ale mam już projekty łazienek i kuchni. [ATTACH=CONFIG]347729[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347730[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]347731[/ATTACH]

Macie odbicie lustrzane? Coś mi nie pasują drzwi do pralni w łazience górnej.

adrian3113 to pytanie było do nataliamk. Ty widzę masz wersję oryginalną, taką jak moja. Odbicie lustrzane to garaż z drugiej strony. Ale ładnie się już robi w domku. ;) Mam nadzieję że za rok też będę na tym etapie. Puki co dopiero zaczynamy.