Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś tu już wybudował dom przy alabastrowej 21 lub jest na ukończeniu i mógłby określić w jakiej kwocie udało mu się zamknąć ? mieliśmy na oku wiekszą wersję alabastrowej (24), ale odstraszyły nas koszty i myślimy nad wybraniem tego projektu. Wiem, że pieniądze nie są tym o czym najchętniej się tutaj rozmawia, ale pojawiła się we wcześniejszych postach kwota 280 tys. pod klucz przez firmę - czy to realne?
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś tu już wybudował dom przy alabastrowej 21 lub jest na ukończeniu i mógłby określić w jakiej kwocie udało mu się zamknąć ? mieliśmy na oku wiekszą wersję alabastrowej (24), ale odstraszyły nas koszty i myślimy nad wybraniem tego projektu. Wiem, że pieniądze nie są tym o czym najchętniej się tutaj rozmawia, ale pojawiła się we wcześniejszych postach kwota 280 tys. pod klucz przez firmę - czy to realne?

Witam,

Na początku budowy myślałam, że 200 wystarczy. Jesteśmy na etapie instalacji i wydaje mi się, choć nie mam takiej pewności, żeby wejść do domu to 250. Wszystko zależy od tego co się chce. Może ci co już kończą są w stanie powiedzieć coś konkretniej. Też bym chciała wiedzieć:)

dziękuję za odpowiedź, tak się przymierzamy i chcielibyśmy wybudować dom pod klucz za 300 . i chyba alabastrowa 21 jest jedynym projektem, który pasuje (poza innymi jej wariacjami, ale ta najlepsza).

Dużo zależy od wyboru systemu budowy domu. czy będzie to system gospodarczy czy zlecasz jednej firmie roboty od A do Z; tutaj koszta naprawdę mogą się bardzo różnić. Jakość wyrobów również wpływa na zwiększenie kosztów, nie każdy chce mieć najtańszą glazurę np :)

Pozdrawiam

Witam wszystkich "budownicznych" domu przy Alabastrowej :)

W niedlugim czasie ( a w zasadzie juz ! ) planujemy rozpoczac budowe domu przy Alabastrowej 34

Mamy juz wszystkie pozwolenia i niestety w ostatniej chwili zostawila nas na lodzie ekipa budowlana.

Moze to i lepiej ze teraz a nie w srodku budowy. Stad moje pytanie moze drodzy forumowicze

macie jakas ekipe do polecenia, ktora u Was sie sprawdzila? Bede wdzieczna za informacje.

Sledze forum na biezaco i mam nadzieje ze w niedlugim czasie tez bede mogla podzielic sie

pierwszymi zdjeciami i wrazeniami. Kazda informacja bedzie cenna :)

Moze ja odpowiem. otrzymalem wycene na kompletny dach z konstrukcja wlacznie, oraz orynnowaniem i podbitka. Doliczone sa tez gwozdzie wkrety itp. Wyszlo niecale 18tys. Myslicie ze to dobra cena? Sama dachowka Creaton Titania czarny mat z elementami wykonczeniowymi 9800zl.

http://images77.fotosik.pl/566/9db1c083b35a03aa.jpg

koszta dachu to 19000 + 1500 łaty. Na zestawieniu niema kominków wentylacyjnych montowałem 3 szt. dachówki oddałem 116 szt. łacznie z łatami wyszło 20500