Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wadrian1 Twoja dachówka to creaton titania? Taras masz zadaszony? Również mam wycenę pokrycia (creaton titania, czarna glazura + okna + rynny + wszelkie dodatkowe elementy) na 19 tys z tym że mam dodatkową powierzchnię dachu nad tarasem (15m2) plus 1500 łaty i kontrłaty. Jak wyjdzie to się okaże w czerwcu.
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rickardson, jakim cudem wyszło Ci 9800 za dachówkę? Chyba że nie liczysz okien, rynien i reszty materiałów wykończeniowych co jest bardzo drogie. Nie wierzę że za 18 tys masz kompletny materiał na ten dach razem z konstrukcją.
moja dachówka to creaton titania nobles (brazowa) jest droższa . zadaszenia tarasu niema . ale mam dodatkowe okna dachowe

Czyli koszty będą podobne do mojego dachu. Mam okno mniej ale za to dołożone zadaszenie tarasu + struktonit na szczytach i desce czołowej.

Za same okna z kołnierzami termicznymi dałem 4600 + wyłaz dachowy 200zł

Podajesz realne ceny. Zgadzam się z Tobą co do cen materiałów. Ricardson wcześniej podał cenę mało realną ale jak widać post już usunął.

No nie mam wliczonych okien to fakt. Budowa w wielkopolsce.

Podaj ilości i ceny to będziemy rozmawiać. Same okna to koszt 4 tys. Obróbki, rynny itp to drugie tyle i robi się Tobie nasza cena. Nie ma cudów na tym świecie.

Ktos usuwa moje posty!!!!

Sam nic nie usuwalem...

Bede w domu to podam teraz jestem w pracy do 22. Postaram sie jeszcze dzis wrzucic zdjeecie. Moglibyscie tylko powiedzieć jak to zrobic?

Podaj ilości i ceny to będziemy rozmawiać. Same okna to koszt 4 tys. Obróbki, rynny itp to drugie tyle i robi się Tobie nasza cena. Nie ma cudów na tym świecie.

Proszę w załączniku wycena jaką otrzymałem.

cena dachówka.jpg

Proszę w załączniku wycena jaką otrzymałem.

Kolego gdzie w podanej wycenie masz drewno na konstrukcję? 1m3? Potrzeba około 8m3 na ten dach. + deski jeśli dach deskowany.

Gdzie membrana?

Gdzie okna?

Ceny netto które podałeś za te materiały mam takie same. Brutto niższe ponieważ biorę wykonawcę który sprzedaje usługę z materiałem na 8%. Więc nie mydl ludziom oczu takimi tekstami że za 18tys masz kompletny materiał na nasz dach. Doliczysz konstrukcję, okna, membranę itd i masz naszą cenę całkowitą. Nie ma cudów.

Pozdrawiam

Ja napisalem ze dostalem taka wycene. Nikomu nie mydle oczu. Widocznie ktos cos pochrzanil w firmie ktora robila wycene.

Dobrze, dobrze, bez spinania. Wycenę masz niekompletną, stąd wyszła taka niska cena.

Pozdrawiam

Prawie koniec... Jeszcze dokończyć wiatę i ogrodzenie

[ATTACH=CONFIG]355326[/ATTACH]

Super! Gratulujemy. Też chcielibyśmy być na takim etapie:) Może pokażesz trochę wnętrza swojego domu? Pozdrawiam