Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

czy macie komin w kolorze dachówki?

Dach będę mieć grafitowy, nie wiem czy zrobić komin z klinkieru także w tym kolorze, boję się, że potem zmieni mi się opcja wyboru elewacji :)

Tyle wyborów trzeba dokonywać zanim obejrzy się całość :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam komin obłożony struktonitem nie chciałem klinkieru bo boję się ze bedzie odpadał

My wybraliśmy klinkier PORTLAND.

Niestety nie mam jeszcze zdjęcia z efektu końcowego,

ale będzie to coś takiego:

indeks.jpg

A dachówka CREATON Titania czarna angoba, z której wyboru jesteśmy bardzo zadowoleni:cool:

Marek, Anna.cze - Skad birzecie okna?

Nadal nie znalazłam takiego koloru stolarki okiennej, która odpowiadałaby moim oczekiwaniom ;-) ...a tak serio, nie mam pojęcia jakiej marki wybrać okna, nie chciałabym przepłacać aczkolwiek nie chcę także lipnych okien :-)

Moze jakieś rady, opinie?

Link do strony znam, jest to alabaster 34, pan nawet z mojego wojewodztwa jest... rownie milo byloby zobaczyc inne wnetrza, kazdy ma przeciez inna perspekrywe urzadzenia ich. Pozdrawiam
Witam buduję alabastra 34. Mam pytanie dotyczące osób które zamiast rekuperacji pozostały przy wentylacji grawitacyjnej. Czy wstawialiście okna z nawiewnikami? Oraz czy w łazience na dole robiliście wz do komina?
ja bym chciala kupiec dobre ale w przystepnej cenie:) ( jak kazdy:)) a jaki juz macie stan? my w czwartek lalismy beton pod findamenty, na szczescie duzo pada wiec nie trzeba za mocno podlewac.

pomiędzy kuchnią a wc wstawiłem trzy kanały wentylacyjne.

1-WC

2- okap kuchnia

3- otwarty kuchnia

Tęż zrezygnowałem z kominka.

http://images76.fotosik.pl/790/9d2ffd7f77727933.jpg

http://images75.fotosik.pl/789/04c7667df1004f97.jpg

Edytowane przez wadrian1

Dzięki wardian1. Mam jeszcze pytanie dotyczące dopływu świeżego powietrza. Montowałeś okna z nawiewnikami? Czy nawiewniki ścienne? :)

Zamieszczam zdjęcia mojego alabastra 34, ostatnie robione 12 lipca. Aktualnie doszły okna, a wewnątrz działa elektryk. Pozdrawiam 20160628_183802_Film1.jpg20160712_172624.jpg

ja bym chciala kupiec dobre ale w przystepnej cenie:) ( jak kazdy:)) a jaki juz macie stan? my w czwartek lalismy beton pod findamenty, na szczescie duzo pada wiec nie trzeba za mocno podlewac.

Tika,

Na dzień dzisiejszy mamy etap surowy otwarty (czyt. nie mam stolarki okiennej), narazie robimy z oszczędności, na zimę zostawiamy stan obecny.

Jedyne okna, które są to okna połaciowe Fakro sztuk 4 :)

Marek... ile wyniosły Cię okna? (ile ich masz?)

Mam 9 okien, pakiet 3 szybowy profil zlicowany drutex, ciepła ramka, ciepłe poszerzenia ramki aż do posadzki i stropu przy tarasie i balkonie na wysokość gotowej posadzki + rolety elektryczne na wszystkie okna + ciepła brama garażowa z napędem wiśniowski + parapety. Okna, brama, rolety w kolorze złoty dąb. Całość dogadałem się na 16800 brutto z montażem. Gwarancja 5 lat na wszystko łącznie z regulacją którą po roku trzeba wykonać.

Anna na jakim etapie jesteś? Wy chyba zaczynaliście budowę pod koniec sezonu 2015? Czy się mylę? U nas obecnie robimy elektrykę, ocieplenie i we wrześniu wchodzą tynkarze.

Edytowane przez Marek88.8