Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam 9 okien, pakiet 3 szybowy profil zlicowany drutex, ciepła ramka, ciepłe poszerzenia ramki aż do posadzki i stropu przy tarasie i balkonie na wysokość gotowej posadzki + rolety elektryczne na wszystkie okna + ciepła brama garażowa z napędem wiśniowski + parapety. Okna, brama, rolety w kolorze złoty dąb. Całość dogadałem się na 16800 brutto z montażem. Gwarancja 5 lat na wszystko łącznie z regulacją którą po roku trzeba wykonać.

Anna na jakim etapie jesteś? Wy chyba zaczynaliście budowę pod koniec sezonu 2015? Czy się mylę? U nas obecnie robimy elektrykę, ocieplenie i we wrześniu wchodzą tynkarze.

W jakim miejscu dokonywałeś zakupu okien? W Bydg? ja bym chciała się zmieścić w max 20 tyś :)

My mamy SSO, okna wstawię na wiosnę, a potem całość polecimy bo skończyła się gotówka :) a jak już wspominałam, nie mamy zamiaru zadłużać się na ekstremalną kwotę, chcemy po sprzedaży mieszkania spłacić się i żyć bez kredytów :D ot, taka opcja (b.optymistyczna, ale może i realna)

marek i anna.cze - skad macie pustaki? ja chce porotherm 25 P+W i mam oferte z cegpolu 4,79/szt + transport 450zl.Duzo? Malo? jak to u Was? Mamy juz stan zero skonczony i teraz beda szly mury i dach do SSO na zime :)))))

dzieki za info odnosnie okien:)

Anna.cze - a nie boisz sie ze ci ukradna te dachowe jak nie masz reszty zamknietej?

marek i anna.cze - skad macie pustaki? ja chce porotherm 25 P+W i mam oferte z cegpolu 4,79/szt + transport 450zl.Duzo? Malo? jak to u Was? Mamy juz stan zero skonczony i teraz beda szly mury i dach do SSO na zime :)))))

dzieki za info odnosnie okien:)

Anna.cze - a nie boisz sie ze ci ukradna te dachowe jak nie masz reszty zamknietej?

Brałem BK solbet 24x24x59 z Olimpina, jednak zamawiałem zimą i cena była 5,80 brutto. Teraz ponad 7 stoją. W cegpolu wychodziło dużo drożej wtedy. Ale za to klinkier itp w cegpolu jest najtańszy w okolicy.

Adrian3113 - bardzo ładnie wykończenie. Gratuluje i jednocześnie trochę zazdroszczę mieszkania juz we własnym domku.

My już jesteśmy po całej procedurze papierologicznej(łącznie z otrzymaniem kredytu) i zaczynamy działać. Ekipa za 2 tyg zaczyna działać i planujemy w tym roku wybudować domek w SSO. Budujemy na dolnym śląsku.

humus.jpg

.

INFORMACJA DO adrian3113

Bardzo proszę o informację o ile to możliwe- jakiej mocy ma Pan piec w swoim domku. Właśnie jestem na etapie wyboru mocy pieca i nie bardzo wiem jaką wybrać. Informacje mam sprzeczne co innego mówi instalator co innego sprzedawca kotła:-( Mam nadzieję iż informacje od Pana będą pomocne.

Edytowane przez KRW107

INFORMACJA DO adrian3113

Bardzo proszę o informację o ile to możliwe- jakiej mocy ma Pan piec w swoim domku. Właśnie jestem na etapie wyboru mocy pieca i nie bardzo wiem jaką wybrać. Informacje mam sprzeczne co innego mówi instalator co innego sprzedawca kotła:-( Mam nadzieję iż informacje od Pana będą pomocne.

Piec STALMARK DUO BOSS 19 KW ogrzewałem nim ostatnią zimę i jest ok nie jest za mały i nie jest za duży

Belki konstrukcji dachowej .

Co zrobiliscie z tymi belkami wystającymi ze ścian jak je otynkowaliście

Od strony zlicowanej ze scianą zostały oklejone siatką i klejem(tak jak tynk na elewacji zewnętrznej) i otynkowane. To rozwiązanie jednak nie do końca jest skuteczne, ponieważ już po dwóch tygodniach pojawiły się pierwsze pęknięcia w linii jednego z tak zabezpieczonych słupów. Natomiast od strony, gdzie słup wystaje nie został otynkowany, w fazie wykończeniowej zostanie obłożony płytą k-g na stelażu.