Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W takim razie moge prosić na PW lub w poście namiary do tańszego wykonawcy. Ja tak jak mówie robiłem kilka wycen i na tyle wyceniali. Gdybym wiedział, gdzie taniej i dobrze to z chęcią bym skorzystał.

Nie płacą mi za reklamę, a nawet jakby płacili, to nie mam w zwyczaju... :p W każdym razie wyceny dostałem od osób, które są obecne na forum, w tym także w Twoim wątku o WM.

Mam pytanie odnośnie drzwi zewnętrznych. U nas będą od północy i teraz na zewnątrz czy do środka maja się otwierać? Nie będzie żadnej osłony nie licząc małego balkonu nad nimi. Jeżeli będą do srodka to nie będzie mi się woda wlewać przy ulewach? A jak na zewnątrz to wiatr nie będzie mi ich wyrywal z ręki? :confused:

Drzwi tylko na zewnątrz. Poza tym mamy za mały tzw. wiatrołap by montować drzwi otwierane do wew.

Twoje zmiany są takie jak w większości zmian u innych :)

Ja nie przenosiłam okna z pokoju z dwoma dachowymi nad klatkę schodową, są dwa jak w projekcie i nie żałuję, gdyż wchodząc tam jest świetnie doświetlony; nad schodami po prostu dodałam kolejne, żałuję tylko, że nie dodałam dachowego również w pokoju z balkonem, pomimo, że są tam dwa dość duże okna, aczolwiek jest ciemniej niż w pokoju obok :)

Drzwi tylko na zewnątrz. Poza tym mamy za mały tzw. wiatrołap by montować drzwi otwierane do wew.

Twoje zmiany są takie jak w większości zmian u innych :)

Ja nie przenosiłam okna z pokoju z dwoma dachowymi nad klatkę schodową, są dwa jak w projekcie i nie żałuję, gdyż wchodząc tam jest świetnie doświetlony; nad schodami po prostu dodałam kolejne, żałuję tylko, że nie dodałam dachowego również w pokoju z balkonem, pomimo, że są tam dwa dość duże okna, aczolwiek jest ciemniej niż w pokoju obok :)

Nie przekonują mnie drzwi na zewnątrz. Zobaczymy na co sie zdecydujemy za kilka miesięcy ;) ja mam od południa okna dachowe więc nie przeszkadza mi to w niczym, wręcz dogrzewalo by za Bardo. W pokoju obok mamy jedno duże okno i bardzo podoba mi się ten pokój :) jedynie gdzie bym dołożyła jeszcze jedno okno to garderoba.

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje :) zaznaczę jednak, że nigdzie nie spotkałam się z drzwiami otwieranymi do wew. w domach w zabudowie jednorodzinnej, wyjątek stanowią chaty w USA :) Mój budynek nie jest położony w idealnej proporcji względem stron świata, dlatego ja wybrałam taką opcję a nie inną.

O garderobie też myślałam z oknem, ostatecznie nie będę już kroić dachu by teraz wcielić ten pomysł ;)

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje :) zaznaczę jednak, że nigdzie nie spotkałam się z drzwiami otwieranymi do wew. w domach w zabudowie jednorodzinnej, wyjątek stanowią chaty w USA :) Mój budynek nie jest położony w idealnej proporcji względem stron świata, dlatego ja wybrałam taką opcję a nie inną.

O garderobie też myślałam z oknem, ostatecznie nie będę już kroić dachu by teraz wcielić ten pomysł ;)

Hahaha :) u nas dokladnie jest na odwrót. Jest jeden dom w okolicy z drzwiami na zewnątrz a większość ma do środka. Temat trudny jak z papierem toaletowy, od ściany czy na zewnątrz ma się rozwijać :p