Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

ruda. :)

a post powyższy był do sysi :)

wiem, ze to była sypialnia i pokoj na górze :D

jaką masz podłogę wybraną? i płytki do łazienek?

Witam :) Czytając po raz drugi zorientowałam się :p

Mam już płytki na parter, do garażu i kotłowni oraz położone na balkonie. Panele na poddasze i na tym tyle. Na łazienki nie możemy się zdecydować :/ teraz wybieramy farby :)24740777_1608106035916702_123923836_n.jpg24824639_1608106015916704_1799235127_n.jpg24826100_1608106065916699_1261180278_o.jpg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

MarlenaSalata!!

Zgłoś się, proszę, mam pytanie odnośnie twoich pięknych podłóg :)

jesli możesz i chcesz się podzielić nazwą podłogi w pokoju dziennym i w holu z kuchnią, ostatnio przeglądałam zdjęcia forumowe tu, bo szukam inspiracji na moje metraże :)

Czy masz już obłożone schody? pokaż zdjęcie, proszę :) i zdjęcia podłogi raz jeszcze w świetle dziennym, jeśli nie chcesz tutaj to możesz na skrzynkę forumową tutaj.

Będę Ci ogromnie wdzięczna.

pozdrawiam ciepło.

Witam :) Czytając po raz drugi zorientowałam się :p

Mam już płytki na parter, do garażu i kotłowni oraz położone na balkonie. Panele na poddasze i na tym tyle. Na łazienki nie możemy się zdecydować :/ teraz wybieramy farby :)[ATTACH=CONFIG]402431[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]402432[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]402433[/ATTACH]

ruda.maruda, a robisz cały parter w jednych płytkach? czy oddzielasz kuchnię z holem od pokoju dziennego?

Witam, mam zamiar kupić projekt alabastra 21. I tak się zastanawiam jakie są koszty budowy takiego domku? Jakie wyszły wam realne koszty budowy domu? Np ile wyszło z ociepleniem i środkiem a ile w wykończeniem (meble itp. na gotowo). Oczywiscie nie liczymy działki bo to jak wiadomo inna kwestia.

Na chwilę obecną mam budżet 250 tyś i chciałbym wybudować domek razem z wykończeniem środka na gotowo ale bez mebli. Czy jest to realna kwota?

Witam, mam zamiar kupić projekt alabastra 21. I tak się zastanawiam jakie są koszty budowy takiego domku? Jakie wyszły wam realne koszty budowy domu? Np ile wyszło z ociepleniem i środkiem a ile w wykończeniem (meble itp. na gotowo). Oczywiscie nie liczymy działki bo to jak wiadomo inna kwestia.

Na chwilę obecną mam budżet 250 tyś i chciałbym wybudować domek razem z wykończeniem środka na gotowo ale bez mebli. Czy jest to realna kwota?

My na chwile obecna mamy stan surowy zamkniety z tynkami wylewkami elektryka i hydraulika, ocieplony styropianem 15 i zaciagniety klejem(maz sam robil) + zakup welny i profili do ocieplenia poddasza. Zakupiony piec. Wydalismy do tej pory 230tys.

My na chwile obecna mamy stan surowy zamkniety z tynkami wylewkami elektryka i hydraulika, ocieplony styropianem 15 i zaciagniety klejem(maz sam robil) + zakup welny i profili do ocieplenia poddasza. Zakupiony piec. Wydalismy do tej pory 230tys.

U nas ok. 300 tyś. Mieszkamy. W środku brakuje łazienki na górze, płytek do piwnicy, garażu i na zewnątrz ocieplenie (zaciągnięte klejem). Jeszcze zrobienie podbitki i barierki na balkonie. Wykończeniówka pracą własną. Ale to racja - zależy od użycia materiałów i gustu jeśli chodzi o urządzenie. Różnica może być ogromna.