Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

masz jakiś projekt kuchni już? zmieniłaś układ szafek, płyty grzewczej, itp.??

Oczywiście, że zmieniłam ;)

Kuchnia będzie prawie G dokładnie to U plus lada. Od lewej zaczynając lodówka później szafki, pod oknem zlew i na kolejnej ścianie płyta na koniec zamykam to ladą. Wymiary ściągnięte i czekamy teraz na realizację ;) Zdjęć nie mam bo mąż wszystko już zakrył folią aby się nie kurzyło :/ Za to mogę pokazać zdjęcie paneli które już położyliśmy na górze :) 26982073_1649806635079975_62890816_o.jpg

Witam. Czy jest ktos z dolnoslaskiego lub opolskiego i zna dobrego stolarza ktory robi drzwi i schody?

Witam. Polecam firmę Domilas, robili nam drzwi zewnętrzne.

Potrzebuje rady. Chodzi o wentylacje grawitacyjna. Mam zamontowane na dachu kominki wentylacyjne fi 110. Ale podobniez do wentylacji grawitacyjnej rury musza byc fi 150. Czy da sie jakos to rozwiazac bez wymmiany kominkow na 150?

Cześć, Niestety tak to wygląda, że producenci dachówki nie przewidzieli takiego rozwiązania w wielu przypadkach i np. przy dachówce Creaton Titania kominki są o wymiarach 100mm lub 125mm. To prawda, że fi kanału wentylacyjnego powinno wynieść 160mm, ale niektórych spraw nie przeskoczysz.

Obecnie też wypuszczam na dach grawitrację z garażu - będę używał rur 160mm ocieplonych, a kominek 125mm.

Drodzy ile Wam m2 tynku zewnętrznego wyszło i ile płaciliście za metr? Jaki rodzaj tynku?

MarlenaSalata!

Jeszcze raz spróbuję wywołać Cię do tablicy :)

Napisałam emaila i tutaj wczesniej też, błagam, interesuje mnie nazwa podłóg kuchnia-salon, którą Ty masz :)

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Ruda maruda,

A mozesz pokazać teraz podłogę w salonie? :)

Jaka to nazwa waszych paneli na górze, chodzi mi o kolor, czy to dąb? Z jakiej firmy. Jak cos to napisz na skrzynke forumową

Pozdr.

Anna

• 2 weeks później...

Piekna! tez niebawem u mnie wymiarowana bedzie kuchnia i rowniez zastanawiam sie nad tym kolorem blatu...widze, ze nie masz panelu szklanego lub kafli na pas roboczy; pomalowane czyms specjalnym? Czy cos innego wymysliłas?

Na podłoge juz chyba zdecydowałam sie; z opoczna gres drewnopodobny w kolorze klasycznego dębu beige...lub dąb brown, czekam na próbki bo wybierac na żywioł nie chce, zdjecie w katalogu swoje a co innego obejrzec i dotknąć :)

Piekna! tez niebawem u mnie wymiarowana bedzie kuchnia i rowniez zastanawiam sie nad tym kolorem blatu...widze, ze nie masz panelu szklanego lub kafli na pas roboczy; pomalowane czyms specjalnym? Czy cos innego wymysliłas?

Na podłoge juz chyba zdecydowałam sie; z opoczna gres drewnopodobny w kolorze klasycznego dębu beige...lub dąb brown, czekam na próbki bo wybierac na żywioł nie chce, zdjecie w katalogu swoje a co innego obejrzec i dotknąć :)

Blaty są z granitu ;D na razie jest pomalowane farbą scieralna, nie podoba mi się szkło, a płytki mi nie pasują bo nie mam górnych szafek. Jeżeli będą plamy to wtedy przemyslimy co tam można dać ; ) co do podłogi to mogła by być spokojnie troszkę ciemniejsza ale ta też jest ok ;) proszę podesłać zdjęcia jak już będzie gotowa kuchnia ;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Trochę nie w temacie, ale chciałbym potwierdzić informacje, którą jakiś czas temu wpisałem na forum. Dla inwestorów, którzy zakończą inwestycję w 2018 roku jest możliwość zwrotu podatku za materiały budowlane. W skali całej budowy może to być kilka tysięcy zł, więc warto.