glowinsk 08.06.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witam. Z wielką uwagą sporo osób (w tym ja) na bieżąco śledzi Wasz blog. Ponieważ za kilka tygodni ruszam z budową wszystkie Wasze zdjęcia są dla mnie niezastąpione i dają mi pewne wyobrażenie o tym przedsięwzięciu. Wielkie dzięki! "Blog" to moim zdaniem trochę za dużo powiedziane. Ja to bardziej traktuję jako album Żeby widzieć i móc porównywać postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowinsk 09.06.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Proponuję wstrzymać się jeszcze 2-3 tygodnie jak będzie już dach i ścianki działowe. W tym tygodniu Majstry zaczną kłaść blachodachówkę Dam Ci znać jak już będzie co oglądać to się umówimy No chyba że bardzo Wam zależy to możecie przyjechać w tą sobotę rano zobaczyć jak to wygląda na chwilę obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alusia12 10.06.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Hej. Buduje się może ktoś między Łodzią a Warszawą? Bardzo bym chciała zobaczyć na żywo jak to wygląda, ale wszyscy jakoś tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 11.06.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 glowinsk, w tę sobotę nie możemy... potrzebuję twojego nr tel by się skontaktować na inny termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OgorekAd 12.06.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 GLOWINSK mam prośbę - mógłbyś mi podrzucić informację dotyczącą materiału z jakie stawiałem ściany - kratówka, solbet, itp. oraz jakie plus minus wyszło zużycie konkretnego materiału.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowinsk 12.06.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 GLOWINSK mam prośbę - mógłbyś mi podrzucić informację dotyczącą materiału z jakie stawiałem ściany - kratówka, solbet, itp. oraz jakie plus minus wyszło zużycie konkretnego materiału. Z góry dziękuję Biały pustak H+H na zwykłą zaprawę murarską - zamawialiśmy ok. 1000szt i prawie wystarczyło. Zabrakło chyba kilkunastu sztuk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OgorekAd 13.06.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Biały pustak H+H na zwykłą zaprawę murarską - zamawialiśmy ok. 1000szt i prawie wystarczyło. Zabrakło chyba kilkunastu sztuk... Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 17.06.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wydaje mi się, że ściana kolankowa wg projektu ma 120 cm... ale mogę się mylić, gdyż jeszcze nie zamówiliśmy projektu - ciągle czekamy na warunki ze starostwa; jednakże gdzieś wyszperałam że wszystkie alabastry mają 120 cm ścianki kolankowej Witam, Śledząc wątek zauważyłem, że padło pytanie o ściankę kolankową i jej wysokość, która potem ma znaczenie przy wyborze okna dachowego, a dokładniej jego sposobu otwierania. Czy dolna klamka czy górny uchwyt? Producent okien VELUX ma w swojej ofercie okna z obydwoma sposobami otwierania. W klasie standard będą to okna GZL i GZL B, w klasie standard plus GLL i GLL B. Jeżeli nie wiesz jaki sposób otwierania wybrać, polecam film: http://www.velux.pl/produkty/okna-dachowe/g%C3%B3rne-otwieranie-standard Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 17.06.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Przesyłam kilka zdjęć z początkowego etapu budowy - Alabastrowa 21. Pozdrawiam Edytowane 17 Czerwca 2015 przez machulecky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 17.06.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 18.06.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 czy ktos buduje dom alabastrowa 21 blisko człuchowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JohnnyBravo 21.06.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Witam! Mam pytanie... jaki rodzaj wentylacji wg projektu jest przewidziany w Alabastrze??z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 22.06.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 W Alabastrze przewidziana jest mechaniczna wentylacja nawiewno-wywiewna z odzyskiem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rickardsson 23.06.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witam. Jestem tutaj nowy. W sierpniu zaczynamy budowe tegoz projektu.W zwiazku tym mam pytanie jaki jest koszt stropu? Jaki strop robicie? Kladziecie terive? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 28.06.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ja robie strop lany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 28.06.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ponad 12 kubków beton b 20 koszt ok.4tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juman31 28.06.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Witam forumowiczów, wreszcie i nam udało sie zacząć budowe domu przy alabastrowej Czy ktoś z was stawiał ściany z pustaka Leier na pióro wpust? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1992 29.06.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Ja lałem b25 - 15 kubików z tym że płytę zrobiłem 15 cm, a nie 12 cm. Do końca lipca będzie zakryta chaupka i cisnę dalej. Dom ocieplony z wykończeniem w środku i podstawowymi mebelkami wyniesie mnie około 240tys ( z zapasem liczę) Tak myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juman31 29.06.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Kris a ile wyniesie Cię stan surowy zamknięty ? Bez okien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rickardsson 30.06.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ponad 12 kubków beton b 20 koszt ok.4tys. mógłbyś podać jeszcze koszt stali?? mieszka ktoś w tym domu? macie może jakąś wiedzę czy salon i pokoje zwłaszcza 2 na górze są ustawne? Kris1992 - budowałeś sam, czy miałeś jakąś ekipę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts