Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogólnie domek SSO wraz z ekipą wyjdzie 97-98tys.

Wszędzie betony b25, pustak porotherm 25, strop monolit 15cm, dach zadeskowany, 3x okna dachowe, membrana, dachówką brass bałtycka, okna fakro złoty dąb, komin schiedel rondo plus.

Zrobione instalacje, elewacja, tynki przewiduje na 180 tys max (wolę tyle i się cieszyć że wyjdzie mniej)

Cisza, bo może inwestorzy poświęcają każdą minutę na budowie może :) poza tym sezon urlopowy ..

My już po adaptacji w sumie, robimy wg nowych przepisów, czyt. na zgłoszenie.. które nastąpi dopiero może w tym tygodniu, więc 30 dni czekać będziemy na "milczenie" ze strony starostwa; wszystko spięte, więc mamy nadzieję, że nie będą nas wzywali, bo to się przedłuży,, oby, oby nie :)

Ja zmieniłam bieg schodów z prawej na lewą, z czego pokój dzienny zmniejszył się niby nieznacznie, chociaż na metrażu wypisane, że aż o prawie 2 m i jeszcze dziś muszę podjąć decyzję czy tak zostawiamy (nie wiem, w sumie przestrzeni nadal będzie, bo hol też nie malutki) - budujemy alabastra 34.

Z tych zmian wynikło: okno nad schodami dachowe, pod schodami nimi spiżarka/schowek - czego brakowało mi w tym projekcie, powiększone okno w salonie na wyjściowe.

Jak dobrze pójdzie to stan 0 zaczniemy po połowie sierpnia.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Czy to ten? http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-21.html

Bo jest bardzo podobny do tego http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-23.html i nie wiem czym się różni a też nam się bardzo podoba!

Wrzuć jak już skończysz!!!

Powodzenia :)

Edytowane przez StanleyIpkis