anna.cze 15.09.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Ja mogę napisać jakie koszta my poniesliśmy zanim złożyliśmy wniosek o zarejestrowanie dziennika budowy. My również załatwiamy wg starych przepisów, nie polecam zgłoszenia na budowę jesli chcecie mieć POŚ, starostwo nie przyjmuje takich zgłoszeń i trzeba wnioskować o pozwolenie na budowę (my czekaliśmy równe 30 dni, więc bardzo szybko to poszło).Mianowicie: - wodociągi i kanalizacja 60 zł- energetyka narazie 0 zł- mapki do celów projektowych 13 zł- kupno projektu 2590 zł- adaptacja projektu 2800 zł ze zmianami- geodeta za wytyczenie budynku 600 zł Teraz na dniach Inspektorat Nadzoru Budowlanego i po 7 dniach od złożenia wniosku tamże, rozpoczęcie prac budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 15.09.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Schody nawet nawet choć osobiście chciałam uniknąć właśnie tzw. mebli pod TV itp. Ja zmieniłam bieg schodów, z czego wynikło, że będę mieć schowek pod nimi. Schody będą doświetlone oknem dachowym a w ściance "schodowej" planuję zrobić 3 świetliki, także ciemno nie będzie..aha i plus powiększone okno w salonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruby90 15.09.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 A kanalizacja, izolacje, podłoga? Robocizna 200zł? tak, to są koszty na dzień dzisiejszy, w czwartek ruszamy z murowaniem fundamentów. Będę uzupelnial ten wpis na bieżąco. Sorki ze nie wyjaśniłem do którego etapu i wprowadziłem Cie w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadrian1 15.09.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 pod schodami postawie ściankę i wstawie drzwi mam tam teraz 190 cm wysokości i bedzie tam schowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 15.09.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 [ATTACH=CONFIG]330774[/ATTACH] pod schodami postawie ściankę i wstawie drzwi mam tam teraz 190 cm wysokości i bedzie tam schowek Ja bardziej myślę o schodach przestrzennych i przy tym optycznie powiększamy salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 16.09.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Schody będą doświetlone oknem dachowym a w ściance "schodowej" planuję zrobić 3 świetliki, także ciemno nie będzie..aha i plus powiększone okno w salonie . Witaj anna.cze, Dobrym pomysłem na doświetlenie klatki schodowej i jednocześnie jako alternatywa dla okna dachowego wszędzie tam, gdzie nie można zastosować typowego rozwiązania jest zastosowanie np. świetlika tunelowego. Naturalne światło doprowadzamy do pomieszczenia dzięki specjalnie zaprojektowanemu tunelowi prowadzącemu od dachu do sufitu. A łącząc to rozwiązanie z zestawem oświetleniowym ZTL uzyskujemy również funkcję doświetlenia nocą. Więcej na http://www.velux.pl/produkty/dachowe-%C5%9Bwietliki-tunelowe Chętnie służę pomocą w doborze konkretnego typu okna dachowego VELUX czy wspomnianego świetlika. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitek83 17.09.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Mam pytanko czy zwezaliscie okno tarasowe z 210 cm do 180? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 18.09.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Ja nie zmieniłam, bo mam z tej strony zachód, co więcej, takie 180 cm będzie tam gdzie teraz salonowe standardowe, także mam nadzieję, że swiatła będzie wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 18.09.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Ja bardziej myślę o schodach przestrzennych i przy tym optycznie powiększamy salon. Dobrze, ale ja mam alabastra 34, więc salon jest większy niż w Twoim przypadku, dlatego schody mogę zabudować, a i tak zostanie ok 26 m przestrzeni. Marek88.8, kiedyś tam umawialiśmy się, że gdy zacznę budowę to ci ją pokażę, lecz nie wiem czy chcesz oglądać stan 0, bo w zasadzie nic do oglądania nie będzie jeszcze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 01.10.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 witajcie, u mnie w końcu coś ruszyło , Ławy zalane http://www.gg.pl/dysk/j1KwQV0vE7jDjlKwQV0vAoQ/IMG_20150928_165435.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 01.10.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 nie udało mi się wstawić zdjęcia ani linku, jak to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 01.10.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 http://p.gg.pl/thumb/p/d/j1KwQV0vE7jDjlKwQV0vAoQ/IMG_20150928_165435.jpg?i_dim=1366x768&app_id=web-client&i_crop=false&api_version=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 02.10.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Może ktoś wstawi zdjęcia z budowy lub ukończenia domu głównie mam na myśli n-nika, kriss miał kończyć we wrześniu SSZ, machulecky, bazyleks.. halo?? Interesuje mnie górna łazienka, ma ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 02.10.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Czy ktoś z państwa podłączał prąd na czas budowy? Ja na fundamenty dogadałam się z sąsiadem ale na dalszy etap chcę własny prąd. Mam podpisaną umowę, zapłaciłam fakturę i co dalej? Na własną rękę mam zamówić elektryka który zrobi przyłącze itd? Chodzi mi o energe ale może u innych operatorów jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 04.10.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Może ktoś wstawi zdjęcia z budowy lub ukończenia domu głównie mam na myśli n-nika, kriss miał kończyć we wrześniu SSZ, machulecky, bazyleks.. halo?? Interesuje mnie górna łazienka, ma ktoś coś ? u nas dopiero strop montujemy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 05.10.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Jak to jest u was z przyłączem wodnym? Zaczynamy budowę na wiosnę i mamy zamiar przyłącze wykonać odrazu po wylaniu ław. (nie wyobrażam sobie później polewać stropu wodą z wiaderka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 05.10.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Marek88, a masz wodociąg czy będziesz miał własne ujęcie wody? Ja z wodociągami się nie znam bo i tak w planie jest dopiero rozbudowa istniejącego kilkaset metrów od naszej posesji za dobry kawał czasu, lecz będę kopać studnię, i będzie prąd - więc sprawa prosta.Jeśli nie masz wody na dzień dzisiejszy, i o ile masz sąsiada jakiegoś, korzystaj z jego wody jesli wyrazi na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 05.10.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Masz umowe podpisaną na prąd budowlany? jeśli nie to taki zwykły słono raczej będzie kosztować na okres budowy; Jeśli masz umowę powinni też przyjść fachowcy z energa i wam podłączyć wszystko jak należy, wydaje mi się, że musisz o to również wystąpić, ale pewności nie mam - najlepiej zadzwonić do operatora i spytać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 06.10.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Marek88.8, Jak tam przygotowania do twojej budowy, napisz coś w skrócie. Budujesz sam czy wynajmujesz firmę, gdzie będziesz się zaopatrywał w materiały? A w jakiej miejscowości będziesz inwestorem? bo że powiat żniński to pisałes już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 07.10.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Czy ktoś z Państwa mógłby napisać, jaką ilość betonu zamawiał do wylania stropu. Proszę zaznaczyć, czy schody betonowe, czy wprowadzono jakieś istotne zmiany mające wpływ tę ilość oraz który alabaster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts