adrian3113 08.10.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 17m3 betonu razem ze schodami betonowymi i głównymi podciągami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Paweł 08.10.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Czy to strop teriva?Jak tak to czy moglbys napisac ile ten strop Cie kosztowal?Bez betonu.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barthass 14.10.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam. Możecie napisać coś o kosztach do waszego aktualnego stanu, koszty robocizny na dane etapy, instalacje, stanu deweloperskiego itd? Może ktoś skończył inwestycje, ma koszt całkowity? Kosztorysy ze stron biur projektowych to jedno, a realia to drugie. Ja się przymierzam akuratnie do alabastra 23, troszkę go powiększyć(garaż do 3,5m) i dodać wykusz, zrezygnować z balkonu z boku budynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 14.10.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 (edytowane) Marek88.8, Jak tam przygotowania do twojej budowy, napisz coś w skrócie. Budujesz sam czy wynajmujesz firmę, gdzie będziesz się zaopatrywał w materiały? A w jakiej miejscowości będziesz inwestorem? bo że powiat żniński to pisałes już Przygotowania powolutku do przodu Działeczka ogrodzona, blaszak stoi, małe thuje wkoło posadzone na żywopłot więc powolutku urosną Samych ław to nie ma co oglądać jeszcze. Pewnie pójdziemy mniej więcej równo z budową ponieważ mamy zamiar w przyszłym roku wykonać SSZ. Oglądaliśmy alabastra u forumowiczy z pod Gniezna i domek bardzo ładny. Dodatkowo u nich podpatrzylem zadaszenie tarasu i mój architekt już dodatkowo dokłada takie coś. Mam podpisaną umowę z murarzem na SS bez dachu. Aktualnie szukam kogoś na dach. I negocjuję ceny materiałów ze składami. Na chwilę obecną najkorzystniej wychodziła mi wycena w Olimpinie k/ Brzozy. Aczkolwiek materiały wykupię pewnie w styczniu/lutym (kwestia ceny) z dostawą w terminie późniejszym czyli w momencie zapotrzebowania. Przy wykończeniówce mam zamiar robić większość sam. Ale np. tynki, wylewki zamówię maszynowe. Dach macie zamiar deskować + membrana lub papa? U mnie deskowanie będzie na pewno tylko zastanawiam się czy dawać membrane czy może lepiej tradycyjnie pape termo + dachówkę. Jaka dachówka lepsza creaton titania czy może roben monzaplus tobago? Mam takie dwie opcje. Edytowane 14 Października 2015 przez Marek88.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 14.10.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 A odnośnie wody to wodociąg mam w działce tzn biegnie metr w mojej posesji więc z podłączeniem nie ma problemu. I raczej odrazu się podłączymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 18.10.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Witam, zastanawiamy sie nad tym projektem ale mam pytanie jak to jest z wentylacją w lazience na dole i w kuchni?? Tam nie ma zadnego komina wentylacyjnego czy tam aby nie bedzie problemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadrian1 18.10.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Ja wstawiłem na ścianie pomiedzy kuchnią a łazienką na dole komin wentylacyjny na 3 kanały 1 łazienka2 okap3 otwarta wentylacja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 18.10.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Komin jest. W projekcie są 3 kanały wentylacyjne. 1 salon (kominek) 2 łazienka, 3 kuchnia. Aczkolwiek mało przemyślane rozwiązanie. W zasadzie w projekcie jest zastosowana wentylacja mechaniczna więc i tych kominów być nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadrian1 18.10.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Ja usunełem komin w salonie i zrobiłem kanały wentylacyjne w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 18.10.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Wadrian1 czy tą zmiane trzeba uwzględnić w projekcie?? Trzeba adoptowac nowy kanał wentylacyjny?? Czy ten kanał jest aż do samego dachu czy wychodzi jakos bokiem ze ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 19.10.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Ja usunełem komin w salonie i zrobiłem kanały wentylacyjne w kuchni W którym miejscu dokładnie wstawiłeś komin między kuchnią a łazienką? Jak to się zgrywa ze ściankami na górze? Co ze słupami żelbetowymi podpierającymi strop? Może pokażesz rzut po zmianie u siebie? Tu albo na email. Jestem na etapie adaptacji i też myślę nad takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 19.10.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Wadrian1 czy tą zmiane trzeba uwzględnić w projekcie?? Trzeba adoptowac nowy kanał wentylacyjny?? Czy ten kanał jest aż do samego dachu czy wychodzi jakos bokiem ze ściany?? Każda zmiana musi być uwzględniona w projekcie, zwłaszcza taka o której tutaj mowa ponieważ są słupy żelbetowe w podpierające strop obok komina. Jeśli je usuniemy to musimy zrobić mocniejszy strop. Jestem ciekaw jak to kolega wadrian1 rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 22.10.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Na dzień dzisiejszy moja budowa wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 24.10.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Na dzień dzisiejszy moja budowa wygląda tak. Jaką masz dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadrian1 25.10.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/czG_gxFH8iPbuHuHeTU_TdetcP~qpqhttp://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/EQtsrGfTjs3121OOb0IfTG1dcgcMtUhttp://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/PUjQ918qkm_GgSKwXJPyeGwjiwllJS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus1406 26.10.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Witam...jestem nowy w temacie , spodobał nam się ostatnio projekt Alabastra 34 i myślę że w przyszłości się za niego zabiorę. Mam pytanie czy ktoś w śląskim buduje ten dom, może była by okazja podzielić się doświadczeniami....jestem budowlańcem z uprawnieniami budowlanymi i gazowymi więc i ja może coś pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 28.10.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 My budujemy w woj. Śląskim. Ale Alabaster 21, trochę mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinawojcik 28.10.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 My budujemy w woj. Śląskim. Ale Alabaster 21, trochę mniejszy. Machulecky, na jakim etapie jesteś? Może moglibyśmy obejrzeć kiedyś budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 28.10.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Przed zimą zalewamy jeszcze strop. W przyszłym roku, jak tylko pogoda dopisze, ruszamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 30.10.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Creaton Titanic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts