Marek88.8 30.10.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Taką też biorę pod uwagę. Ale raczej przekonuje się do Roben monzaplus tobago. Kominy czym obrabiałeś? Jakie koszty? Ja myślę o klinkierze tylko to drogie, robocizna też droga, mi majster woła 2,5 od położenia sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 03.11.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Kominy szczyty itd.to struktonitowa kolor grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 04.11.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Słuchajcie, czy warto zalewać fundamenty chudziakiem na zimę skoro nie stawiamy ścian jeszcze? Kazdy z kim rozmawia mąż radzi zostawić zasypany fundament.... ale są inne opinie też.. co polecacie? Jak to się ma do kierownika budowy? przecież to on odbiera poszczególne etapy, a chciałam mieć stan 0 właśnie zrobiony, wygląda na to, że bez położonej kanalizacji i zalanego chudziaka to nie będzie zakończony etap, prawda?Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 04.11.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 do marek88.8 Czy znasz tanie źródło tartaku? czy wszedzie ceny bardzo zbliżone? jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 04.11.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 do marek88.8 Czy znasz tanie źródło tartaku? czy wszedzie ceny bardzo zbliżone? jak sądzisz? Robiłem wyceny mojej więźby w 2 tartakach. Jeden kilka km ode mnie a drugi w Izbicy Kujawskiej czyli ponad 100 km ode mnie. Cenowo wyszło to samo. (Materiał w Izbicy wyszedł odrobinę taniej ale doliczyli transport więc wyszło to samo) A u mnie mogę jeszcze ceny negocjować. Myślę że warto dawać do wyceny w kilku tartakach, negocjować i tam gdzie wyjdzie najkorzystniej to kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 05.11.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 a po ile mają za m3 tam niedaleko ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 12.11.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Dla osób zainteresowanych zdjęcia z prac, salon,kuchnia, garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 12.11.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 I jeszcze parę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazyleks 13.11.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Przygotowania powolutku do przodu Działeczka ogrodzona, blaszak stoi, małe thuje wkoło posadzone na żywopłot więc powolutku urosną Samych ław to nie ma co oglądać jeszcze. Pewnie pójdziemy mniej więcej równo z budową ponieważ mamy zamiar w przyszłym roku wykonać SSZ. Oglądaliśmy alabastra u forumowiczy z pod Gniezna i domek bardzo ładny. Dodatkowo u nich podpatrzylem zadaszenie tarasu i mój architekt już dodatkowo dokłada takie coś. Mam podpisaną umowę z murarzem na SS bez dachu. Aktualnie szukam kogoś na dach. I negocjuję ceny materiałów ze składami. Na chwilę obecną najkorzystniej wychodziła mi wycena w Olimpinie k/ Brzozy. Aczkolwiek materiały wykupię pewnie w styczniu/lutym (kwestia ceny) z dostawą w terminie późniejszym czyli w momencie zapotrzebowania. Przy wykończeniówce mam zamiar robić większość sam. Ale np. tynki, wylewki zamówię maszynowe. Dach macie zamiar deskować + membrana lub papa? U mnie deskowanie będzie na pewno tylko zastanawiam się czy dawać membrane czy może lepiej tradycyjnie pape termo + dachówkę. Jaka dachówka lepsza creaton titania czy może roben monzaplus tobago? Mam takie dwie opcje. Creaton na pewno lepszy jakościowo, ale droższy. Zastanów się czy dachówka tej wielkości będzie dobrze wyglądała na tak niewielkim dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian3113 13.11.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Hydraulika skończona, ocieplenie zewnętrzne już też. Poniżej fotki z realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 14.11.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Creaton na pewno lepszy jakościowo, ale droższy. Zastanów się czy dachówka tej wielkości będzie dobrze wyglądała na tak niewielkim dachu. Kolega luk87weg zaprezentował tutaj swojego Alabasterka z dachówką creaton titania. Myślę że wygląda to nieźle. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=334890&d=1445532779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 15.11.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Ja z dachówki jestem bardzo zadowolony. Tez miałem myśli jak to będzie na tak małej powierzchni wyglądać ale nie żałuję. Dach wygląda super. Do tego moja zona wyszukala struktonit dobrał kolor grafitowy i dach naprawdę wygląda extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 20.11.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Ja z dachówki jestem bardzo zadowolony. Tez miałem myśli jak to będzie na tak małej powierzchni wyglądać ale nie żałuję. Dach wygląda super. Do tego moja zona wyszukala struktonit dobrał kolor grafitowy i dach naprawdę wygląda extra. Jak się spisuje struktonit ? Końcówki krokwi masz wycinane czy proste? Masz nadbitkę na krokwiach (widoczne krokwie) czy będziesz robił podbitkę czym zakryjesz krokwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 21.11.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Struktonit ok. Obrobilem nim kominy i szczyty itd. Krokwie sa widoczne a szablon na krokwi zwykły prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadrian1 22.11.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Czy możesz napisać jaki był koszt dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazyleks 23.11.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Hydraulika skończona, ocieplenie zewnętrzne już też. Poniżej fotki z realizacji [ATTACH=CONFIG]337476[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]337478[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]337479[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]337481[/ATTACH] Czy możesz podać jaki piec, jakiej mocy i w jakim układzie oraz jakiej pojemności wymiennik cwu zamontowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 25.11.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Czy możesz napisać jaki był koszt dachu koszt dachowki i struktonitu i roboty dekarskej ok.28 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmus 28.11.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Witam, Jestem świeżo po kupnie projektu.Czy buduje ktoś z dolnośląskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian1986 15.12.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Witam. Buduje ktoś z łódzkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 16.12.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 A ja inne pytanie mam:Ile wam poszło drutu 12 ,ile 6, ike 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts