machulecky 16.12.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Na przedostatniej stronie projektu jest wykaz stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 16.12.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Ale czy tyle Wam wystarczyło ile jest wpisane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 16.12.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Ponowie i Panie pochwalcie się zdjęciami z realizacji projektu. Zapewne część z inwestorów jest na etapie wykończeniówki więc poproszę zdjęcia. Ruszam wczesną wiosną z budową alabastra więc fotki z realizacji mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 16.12.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Czy byłby ktoś tak miły i wrzucił zestawienie ilości drutu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 18.12.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Zamówienie na sam strop 6 -139 kg, 440 -173 kg, 10 - 20 kg, 12 - 845 kg, 16 - 270 kg. Część prętów 6 pozostało z fundamentów.Ze stropu pozostało kilka prętów 16. Ale proszę wziąć pod uwagę kilka zmian w moim projekcie. Dokładane były także pręty górą przy wszystkich ścianach nośnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 18.12.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Dziękuję za odpowiedź. A na fundament i wieniec ile Wam poszlo prętów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek1333 18.12.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Machulecky - pisząc 440-173kg to jaką grubość pręta masz na myśli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 20.12.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Kolego coś mało stali Ci wyszło. U mnie samego pręta fi12 z obliczeń wychodzi 1864 kg. Chyba że zmieniałeś strop na prefabrykowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 21.12.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Machulecky - pisząc 440-173kg to jaką grubość pręta masz na myśli??? Sorry, chodzi o pręty fi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 27.12.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam,Od dłuższego czasu śledzę forum i szukam cennych informacji przy budowie naszego alabastra 22 poszerzonego o 75 cm na cel dolnej łazienki. Jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Jeśli możemy służyć radą z naszych doświadczeń to bardzo proszę. Tych, którzy są o wiele dalej niż my proszę piszcie i dodawajcie zdjęcia, może to być przydatne nie tylko dla nas myślę. Jeśli chodzi o stal to nam wyszło około3,5 tony z tym, że mamy piwnicę pod połową domu. Mam pytanie jak dodać zdjęcia na forum, coś bym wrzuciła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 28.12.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam, Od dłuższego czasu śledzę forum i szukam cennych informacji przy budowie naszego alabastra 22 poszerzonego o 75 cm na cel dolnej łazienki. Jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Jeśli możemy służyć radą z naszych doświadczeń to bardzo proszę. Tych, którzy są o wiele dalej niż my proszę piszcie i dodawajcie zdjęcia, może to być przydatne nie tylko dla nas myślę. Jeśli chodzi o stal to nam wyszło około3,5 tony z tym, że mamy piwnicę pod połową domu. Mam pytanie jak dodać zdjęcia na forum, coś bym wrzuciła... Zdjęcia dodajesz poprzez ikonkę "dodaj zdjęcie". Jak rozumiem macie monolit nad piwnicą i nad parterem? U mnie na całość wg obliczeń powinno wystarczyć 2150 kg (bez piwnicy - całość łącznie z ławami, stropem, wieńcami) Tyle że mam zmieniony strop, dwie siatki i grubość 18cm. (jedna płyta nad częścią mieszkalną bez widocznych obniżeń/belek podciągowych) Ruszamy wczesną wiosną z budową a w praktyce pewnie wyjdzie coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 01.01.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Zdjęcia dodajesz poprzez ikonkę "dodaj zdjęcie". Jak rozumiem macie monolit nad piwnicą i nad parterem? U mnie na całość wg obliczeń powinno wystarczyć 2150 kg (bez piwnicy - całość łącznie z ławami, stropem, wieńcami) Tyle że mam zmieniony strop, dwie siatki i grubość 18cm. (jedna płyta nad częścią mieszkalną bez widocznych obniżeń/belek podciągowych) Ruszamy wczesną wiosną z budową a w praktyce pewnie wyjdzie coś więcej. witam. monolit jest pod połową piwnicy.2150 powinno wystarczyć + 30%można już seobie doliczyć stali,tak myślę.jak chcesz na temat schodów coś więcej to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 06.01.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Drodzy inwestorzy podzielcie się aranżacjami swoich wnętrz Obecnie jestem na etapie stanu surowego ale już zaczynam zastanawiać się co gdzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 07.01.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Drodzy inwestorzy podzielcie się aranżacjami swoich wnętrz Obecnie jestem na etapie stanu surowego ale już zaczynam zastanawiać się co gdzie i jak. Droga inwestorko podziel się zdjęciami z dotychczasowej realizacji projektu Jestem na etapie początkowym czyli na dniach będzie PnB i wczesną wiosną startujemy z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRZEMEKKAROLINA 07.01.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam dziś odebralismy pozwolenie☺ a budować będziemy alabastrowa 31 po kilku przerubkach poszerzenie po 50cm wysuniecie kotlowni do tyłu rezygnacja z balkonu, wysuniecie dachu nad kotłownia, ogrzewanie na ekogroszek i kilka innych teraz dom ma 109 mkw. Mam pytanie czy ktoś buduje alabastrowa 21/31 na Dolnośląskim i chciałby się pochwalić budową podzielić spostrzeżeniami☺ Zaczynamy budowę jak tylko pogoda pozwoli na to ☺ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 10.01.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Po niedzieli kładą dachówke pod koniec miesiąca będą okna i drzwi i lecimy z elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 11.01.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Witam serdecznie, z mezem planujemy w tym roku zaczac budowe naszego domu przy alabastrowej ale nr 9. Budowa bedzie w Bydgoszczy. Wariant podobny ale troszke wiekszy. Czy ktos z Was mogly sie podzielic informacja dotyczaca realnych kosztow budowy do SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 12.01.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Moje koszta jakie do tej pory poniosłam:Koszt budowy fundamentów materiały+ robocizna = 25200podłączenie prądu- 895zł + skrzynka tzw prowizorka budowlana 500materiały budowlane do stanu widocznego na zdjeciu - 37600robocizna 22000beton do zalania stropu 4550 zamówione pokrycie dachu dachówka tytania creaton + struktonit + okna dachowe Roto + wyłazy = 23000okna +drzwi + brama = 17755 Wstępnie mamy wycenione też hydraulikę , robocizna z materiałem w tym podłogówka na dole + górna łazienka i piec = 28860Elektryka materiał + robocizna ok 8000Posadzki 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 12.01.2016 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Witam serdecznie, z mezem planujemy w tym roku zaczac budowe naszego domu przy alabastrowej ale nr 9. Budowa bedzie w Bydgoszczy. Wariant podobny ale troszke wiekszy. Czy ktos z Was mogly sie podzielic informacja dotyczaca realnych kosztow budowy do SSO? Tika gdzie się budujesz? Bydgoszcz czy okolice? Z której strony? Ja nie dawno odebrałem pozwolenie więc wczesną wiosną ruszamy z budową tyle że alabaster 22. Aktualnie kupuję, zamawiam materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Paweł 16.01.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Witam.Mam pytanie czy te okna sa wraz z roletami antywlamaniowymi w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts