Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamówienie na sam strop 6 -139 kg, 440 -173 kg, 10 - 20 kg, 12 - 845 kg, 16 - 270 kg. Część prętów 6 pozostało z fundamentów.

Ze stropu pozostało kilka prętów 16. Ale proszę wziąć pod uwagę kilka zmian w moim projekcie. Dokładane były także pręty górą przy wszystkich ścianach nośnych. Pozdrawiam

Witam,

Od dłuższego czasu śledzę forum i szukam cennych informacji przy budowie naszego alabastra 22 poszerzonego o 75 cm na cel dolnej łazienki. Jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Jeśli możemy służyć radą z naszych doświadczeń to bardzo proszę. Tych, którzy są o wiele dalej niż my proszę piszcie i dodawajcie zdjęcia, może to być przydatne nie tylko dla nas myślę. Jeśli chodzi o stal to nam wyszło około3,5 tony z tym, że mamy piwnicę pod połową domu. Mam pytanie jak dodać zdjęcia na forum, coś bym wrzuciła...

Witam,

Od dłuższego czasu śledzę forum i szukam cennych informacji przy budowie naszego alabastra 22 poszerzonego o 75 cm na cel dolnej łazienki. Jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Jeśli możemy służyć radą z naszych doświadczeń to bardzo proszę. Tych, którzy są o wiele dalej niż my proszę piszcie i dodawajcie zdjęcia, może to być przydatne nie tylko dla nas myślę. Jeśli chodzi o stal to nam wyszło około3,5 tony z tym, że mamy piwnicę pod połową domu. Mam pytanie jak dodać zdjęcia na forum, coś bym wrzuciła...

Zdjęcia dodajesz poprzez ikonkę "dodaj zdjęcie".

Jak rozumiem macie monolit nad piwnicą i nad parterem? U mnie na całość wg obliczeń powinno wystarczyć 2150 kg (bez piwnicy - całość łącznie z ławami, stropem, wieńcami) Tyle że mam zmieniony strop, dwie siatki i grubość 18cm. (jedna płyta nad częścią mieszkalną bez widocznych obniżeń/belek podciągowych) Ruszamy wczesną wiosną z budową a w praktyce pewnie wyjdzie coś więcej.

Zdjęcia dodajesz poprzez ikonkę "dodaj zdjęcie".

Jak rozumiem macie monolit nad piwnicą i nad parterem? U mnie na całość wg obliczeń powinno wystarczyć 2150 kg (bez piwnicy - całość łącznie z ławami, stropem, wieńcami) Tyle że mam zmieniony strop, dwie siatki i grubość 18cm. (jedna płyta nad częścią mieszkalną bez widocznych obniżeń/belek podciągowych) Ruszamy wczesną wiosną z budową a w praktyce pewnie wyjdzie coś więcej.

witam. monolit jest pod połową piwnicy.2150 powinno wystarczyć + 30%można już seobie doliczyć stali,tak myślę.jak chcesz na temat schodów coś więcej to daj znać.

Drodzy inwestorzy podzielcie się aranżacjami swoich wnętrz

Obecnie jestem na etapie stanu surowego ale już zaczynam zastanawiać się co gdzie i jak.

Droga inwestorko podziel się zdjęciami z dotychczasowej realizacji projektu :) Jestem na etapie początkowym czyli na dniach będzie PnB i wczesną wiosną startujemy z budową.

Witam dziś odebralismy pozwolenie☺ a budować będziemy alabastrowa 31 po kilku przerubkach poszerzenie po 50cm wysuniecie kotlowni do tyłu rezygnacja z balkonu, wysuniecie dachu nad kotłownia, ogrzewanie na ekogroszek i kilka innych teraz dom ma 109 mkw. Mam pytanie czy ktoś buduje alabastrowa 21/31 na Dolnośląskim i chciałby się pochwalić budową podzielić spostrzeżeniami☺ Zaczynamy budowę jak tylko pogoda pozwoli na to ☺ pzdr

Moje koszta jakie do tej pory poniosłam:

Koszt budowy fundamentów materiały+ robocizna = 25200

podłączenie prądu- 895zł + skrzynka tzw prowizorka budowlana 500

materiały budowlane do stanu widocznego na zdjeciu - 37600

robocizna 22000

beton do zalania stropu 4550

zamówione pokrycie dachu dachówka tytania creaton + struktonit + okna dachowe Roto + wyłazy = 23000

okna +drzwi + brama = 17755

Wstępnie mamy wycenione też hydraulikę , robocizna z materiałem w tym podłogówka na dole + górna łazienka i piec = 28860

Elektryka materiał + robocizna ok 8000

Posadzki 3500

Witam serdecznie, z mezem planujemy w tym roku zaczac budowe naszego domu przy alabastrowej ale nr 9. Budowa bedzie w Bydgoszczy. Wariant podobny ale troszke wiekszy. Czy ktos z Was mogly sie podzielic informacja dotyczaca realnych kosztow budowy do SSO?

Tika gdzie się budujesz? Bydgoszcz czy okolice? Z której strony? Ja nie dawno odebrałem pozwolenie więc wczesną wiosną ruszamy z budową tyle że alabaster 22. Aktualnie kupuję, zamawiam materiały.