Ula i Paweł 16.01.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Moje koszta jakie do tej pory poniosłam: Koszt budowy fundamentów materiały+ robocizna = 25200 podłączenie prądu- 895zł + skrzynka tzw prowizorka budowlana 500 materiały budowlane do stanu widocznego na zdjeciu - 37600 robocizna 22000 beton do zalania stropu 4550 zamówione pokrycie dachu dachówka tytania creaton + struktonit + okna dachowe Roto + wyłazy = 23000 okna +drzwi + brama = 17755 Wstępnie mamy wycenione też hydraulikę , robocizna z materiałem w tym podłogówka na dole + górna łazienka i piec = 28860 Elektryka materiał + robocizna ok 8000 Posadzki 3500 Witam.Mam pytanie czy te okna sa wraz z roletami antywlamanowymi w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 18.01.2016 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Budujemy w Bydgoszczy a dokladnie jej obrzeza bo ulica Zamczysko. Jest to mniej wiecej wylot z Bydgoszczy na Gdańsk. My kompletujemy teraz dane do Urzedu Miasta do pozwolenia na budowe bo cos tam im zabrakło. Planujemy zaczac w tym roku jeszcze a najpozniej w 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 18.01.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 nataliamk - czyli jesli dobrze licze to surowy zamkniety wychodzi wam kolo 110tys? Cos tak malo mi sie wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz45288 18.01.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz45288 18.01.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) A tu kolejne zdjęcia z budowy Edytowane 22 Stycznia 2016 przez Mateusz45288 opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 19.01.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Budujemy w Bydgoszczy a dokladnie jej obrzeza bo ulica Zamczysko. Jest to mniej wiecej wylot z Bydgoszczy na Gdańsk. My kompletujemy teraz dane do Urzedu Miasta do pozwolenia na budowe bo cos tam im zabrakło. Planujemy zaczac w tym roku jeszcze a najpozniej w 2017. Witaj Tika, czytam bo dawno nie wchodziłam i wychodzi na to ze będziemy niedalekimi sąsiadkami. my budujemy alabastra za Żołędowem Oby wiosna przyszła prędko bo będziemy stawiać mury i resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 19.01.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 a tak poza tym to teraz mieszkam w Fordonie, więc na Zamczysko mam 3 minuty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 19.01.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Witam.Mam pytanie czy te okna sa wraz z roletami antywlamanowymi w tej cenie? Niestety okna bez rolet ponieważ za same rolety na 3 okna na dole musieli byśmy zapłacić ok 4 tys więc zrezygnowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 19.01.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) nataliamk - czyli jesli dobrze licze to surowy zamkniety wychodzi wam kolo 110tys? Cos tak malo mi sie wydaje;) Dokładnie tyle wychodzi, ponieważ oszczędziliśmy na materiałach gdyż dogadaliśmy się z budowlańcem i faktura jest wystawiona jako usługa z materiałem więc na 8% a sama robocizna fundamenty+ stan surowy otwarty 30 tys. Beton też bez faktury Okna brama drzwi prawie 18 tys. Dachówka, struktonit, okna dachowe, wyłazy 23 tys + robocizna 9tys. Jeśli to mało.... pytam bank dlaczego 1-wsza transza to tylko 50 tys? Dodam, że fundamenty zrobiliśmy z własnych oszczędności. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez nataliamk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 19.01.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 anna.cze - ja tez mieszkam w Fordonie:) na Bajce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 20.01.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Dokładnie tyle wychodzi, ponieważ oszczędziliśmy na materiałach gdyż dogadaliśmy się z budowlańcem i faktura jest wystawiona jako usługa z materiałem więc na 8% a sama robocizna fundamenty+ stan surowy otwarty 30 tys. Beton też bez faktury Okna brama drzwi prawie 18 tys. Dachówka, struktonit, okna dachowe, wyłazy 23 tys + robocizna 9tys. Jeśli to mało.... pytam bank dlaczego 1-wsza transza to tylko 50 tys? Dodam, że fundamenty zrobiliśmy z własnych oszczędności. Bank to wogole jakas porazka....a macie moze jakis kosztorys pelny i ile planujecie za stan developerski badz pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 20.01.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Tika gdzie się budujesz? Bydgoszcz czy okolice? Z której strony? Ja nie dawno odebrałem pozwolenie więc wczesną wiosną ruszamy z budową tyle że alabaster 22. Aktualnie kupuję, zamawiam materiały. a jaka hurtownie polecasz na terenie Bydgoszczy lub okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 20.01.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Bank to wogole jakas porazka....a macie moze jakis kosztorys pelny i ile planujecie za stan developerski badz pod klucz? Mamy kosztorys, wzięliśmy 270tys kredytu, (działka i fundamenty) z własnych pieniędzy i wg banku w tym mamy się zmieścić. Naszym zdaniem jakieś 300 -350 tys z meblami i wyposażeniem. A jak będzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 21.01.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mamy kosztorys, wzięliśmy 270tys kredytu, (działka i fundamenty) z własnych pieniędzy i wg banku w tym mamy się zmieścić. Naszym zdaniem jakieś 300 -350 tys z meblami i wyposażeniem. A jak będzie zobaczymy 350 tys na alabastra? Ja ruszam jak przyjdzie wiosna, i z moich wyliczeń wynika 200 tys. z wykończeniem (+ zapas 10 proc) Tylko przy wykończeniówce będziemy również sami częściowo robili. No i działki oraz dokumentacji w to nie wliczam. Z działką i papierkami wyjdzie około 300 ale sam budynek myślę że w 200 się zamkniemy. Murarza na całość (od zera do dachu z ściankami działowymi) mam za 17tys. + materiał a dach kompletny z materiałem, dachówka ceramiczna creaton titania czarna glazura + struktonit na szczytach + pełne deskowanie + membrana za 37 tys. (dodam iż dach nam się powiększył o zadaszenie tarasu czyli + 20 m2 dachu) Okna bez rolet wycenę mam na 7 tys + brama garażowa ze sterowaniem na pilota ocieplana za 3 tys + drzwi wejściowe 2,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 21.01.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 a jaka hurtownie polecasz na terenie Bydgoszczy lub okolic? Puki co to zakupiłem BK 600 w Nowabudzie w Olimpinie koło Brzozy. Od sierpnia czekałem aż spadną ceny i w styczniu wykupiłem materiał o 1 zł taniej na sztuce niż w sezonie. Dostawa będzie prosto z Solbetu w momencie jak zajdzie potrzeba czyli pierwsze auto koniec marca/ początek kwietnia (zależne od pogody) a drugie auto przyjedzie w momencie jak będzie strop i rozładunek prosto na strop. Stal mam zamiar zakupić na dniach w Gosmecie w Brzozie. Z tym że dostawa będzie odbierana osobiście własnym autem. Sprawdziłem kilka hurtowni i tam cena była najniższa, A dachówka będzie raczej również z Nowabudu z Olimpina lub cegpol Bydgoszcz. Komin schiedla kupuję na dniach w cegpolu w Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliamk 21.01.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 350 tys na alabastra? Ja ruszam jak przyjdzie wiosna, i z moich wyliczeń wynika 200 tys. z wykończeniem (+ zapas 10 proc) Tylko przy wykończeniówce będziemy również sami częściowo robili. No i działki oraz dokumentacji w to nie wliczam. Z działką i papierkami wyjdzie około 300 ale sam budynek myślę że w 200 się zamkniemy. Murarza na całość (od zera do dachu z ściankami działowymi) mam za 17tys. + materiał a dach kompletny z materiałem, dachówka ceramiczna creaton titania czarna glazura + struktonit na szczytach + pełne deskowanie + membrana za 37 tys. (dodam iż dach nam się powiększył o zadaszenie tarasu czyli + 20 m2 dachu) Okna bez rolet wycenę mam na 7 tys + brama garażowa ze sterowaniem na pilota ocieplana za 3 tys + drzwi wejściowe 2,5 tys. Nam firma, która buduje kładzie też dach (9tys za robociznę) zrobi elewację (9,5tys za robociznę) oraz wykończy cały dom w środku (20 tys za robociznę) do tego trzeba jeszcze doliczyć schody ponieważ nie murowaliśmy schodów. Za same okna 11 tys drzwi tylko wejściowe 2200 a wejściowe do kotłowni chcemy kupić zwykłe tanie z marketu budowlanego i brama 4300( segmentowa, na pilot wiśniowski unitherm) . Jak patrzę w marketach budowlanych na ceny kafli, farb itd to włos się jeży. Jak się uda zaoszczędzić to na coś innego się wyda ale 300 tys to myślę jest wystarczające żeby mieszkać na gotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 21.01.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 350 tys na alabastra? Ja ruszam jak przyjdzie wiosna, i z moich wyliczeń wynika 200 tys. z wykończeniem (+ zapas 10 proc) Tylko przy wykończeniówce będziemy również sami częściowo robili. No i działki oraz dokumentacji w to nie wliczam. Z działką i papierkami wyjdzie około 300 ale sam budynek myślę że w 200 się zamkniemy. Murarza na całość (od zera do dachu z ściankami działowymi) mam za 17tys. + materiał a dach kompletny z materiałem, dachówka ceramiczna creaton titania czarna glazura + struktonit na szczytach + pełne deskowanie + membrana za 37 tys. (dodam iż dach nam się powiększył o zadaszenie tarasu czyli + 20 m2 dachu) Okna bez rolet wycenę mam na 7 tys + brama garażowa ze sterowaniem na pilota ocieplana za 3 tys + drzwi wejściowe 2,5 tys. kurcze 200k w tym przyadku to bajka:) to znaczy ze ja z wiekszy metrazem bym sie zmiescia w 300k:) a to juz by bylo super extra. Daj czasem znac nie biezaca czy udaje ci sie ten plan 200k realizowac:) Dzialka to oczywiscie sprawa odrebna. Zalezy od lokalizacji, mediow, itp. Trzymam kciuki:) A masz w projekcie okna przesuwne? ta sa podobno najdrozsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 21.01.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Okna typowe, otwierane na boki w kolorze złoty dąb. Tika którego alabastra budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 21.01.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Okna typowe, otwierane na boki w kolorze złoty dąb. Tika którego alabastra budujesz? dom przy alabastrowej 9 ale zmniejszony o 40 cm od strony garazu. http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Paweł 21.01.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts