Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Moje koszta jakie do tej pory poniosłam:

Koszt budowy fundamentów materiały+ robocizna = 25200

podłączenie prądu- 895zł + skrzynka tzw prowizorka budowlana 500

materiały budowlane do stanu widocznego na zdjeciu - 37600

robocizna 22000

beton do zalania stropu 4550

zamówione pokrycie dachu dachówka tytania creaton + struktonit + okna dachowe Roto + wyłazy = 23000

okna +drzwi + brama = 17755

Wstępnie mamy wycenione też hydraulikę , robocizna z materiałem w tym podłogówka na dole + górna łazienka i piec = 28860

Elektryka materiał + robocizna ok 8000

Posadzki 3500

Witam.Mam pytanie czy te okna sa wraz z roletami antywlamanowymi w tej cenie?

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Budujemy w Bydgoszczy a dokladnie jej obrzeza bo ulica Zamczysko. Jest to mniej wiecej wylot z Bydgoszczy na Gdańsk. My kompletujemy teraz dane do Urzedu Miasta do pozwolenia na budowe bo cos tam im zabrakło. Planujemy zaczac w tym roku jeszcze a najpozniej w 2017.

Witaj Tika,

czytam bo dawno nie wchodziłam i wychodzi na to ze będziemy niedalekimi sąsiadkami. my budujemy alabastra za Żołędowem :)

Oby wiosna przyszła prędko bo będziemy stawiać mury i resztę

nataliamk - czyli jesli dobrze licze to surowy zamkniety wychodzi wam kolo 110tys? Cos tak malo mi sie wydaje;)

Dokładnie tyle wychodzi, ponieważ oszczędziliśmy na materiałach gdyż dogadaliśmy się z budowlańcem i faktura jest wystawiona jako usługa z materiałem więc na 8% a sama robocizna fundamenty+ stan surowy otwarty 30 tys.

Beton też bez faktury ;) Okna brama drzwi prawie 18 tys.

Dachówka, struktonit, okna dachowe, wyłazy 23 tys + robocizna 9tys.

Jeśli to mało.... pytam bank dlaczego 1-wsza transza to tylko 50 tys?

Dodam, że fundamenty zrobiliśmy z własnych oszczędności.

Edytowane przez nataliamk

Dokładnie tyle wychodzi, ponieważ oszczędziliśmy na materiałach gdyż dogadaliśmy się z budowlańcem i faktura jest wystawiona jako usługa z materiałem więc na 8% a sama robocizna fundamenty+ stan surowy otwarty 30 tys.

Beton też bez faktury ;) Okna brama drzwi prawie 18 tys.

Dachówka, struktonit, okna dachowe, wyłazy 23 tys + robocizna 9tys.

Jeśli to mało.... pytam bank dlaczego 1-wsza transza to tylko 50 tys?

Dodam, że fundamenty zrobiliśmy z własnych oszczędności.

Bank to wogole jakas porazka....a macie moze jakis kosztorys pelny i ile planujecie za stan developerski badz pod klucz?

Bank to wogole jakas porazka....a macie moze jakis kosztorys pelny i ile planujecie za stan developerski badz pod klucz?

Mamy kosztorys, wzięliśmy 270tys kredytu, (działka i fundamenty) z własnych pieniędzy i wg banku w tym mamy się zmieścić. Naszym zdaniem jakieś 300 -350 tys z meblami i wyposażeniem. A jak będzie zobaczymy :)

Mamy kosztorys, wzięliśmy 270tys kredytu, (działka i fundamenty) z własnych pieniędzy i wg banku w tym mamy się zmieścić. Naszym zdaniem jakieś 300 -350 tys z meblami i wyposażeniem. A jak będzie zobaczymy :)

350 tys na alabastra? Ja ruszam jak przyjdzie wiosna, i z moich wyliczeń wynika 200 tys. z wykończeniem (+ zapas 10 proc) Tylko przy wykończeniówce będziemy również sami częściowo robili. No i działki oraz dokumentacji w to nie wliczam. Z działką i papierkami wyjdzie około 300 ale sam budynek myślę że w 200 się zamkniemy.

Murarza na całość (od zera do dachu z ściankami działowymi) mam za 17tys. + materiał a dach kompletny z materiałem, dachówka ceramiczna creaton titania czarna glazura + struktonit na szczytach + pełne deskowanie + membrana za 37 tys. (dodam iż dach nam się powiększył o zadaszenie tarasu czyli + 20 m2 dachu)

Okna bez rolet wycenę mam na 7 tys + brama garażowa ze sterowaniem na pilota ocieplana za 3 tys + drzwi wejściowe 2,5 tys.

a jaka hurtownie polecasz na terenie Bydgoszczy lub okolic?

Puki co to zakupiłem BK 600 w Nowabudzie w Olimpinie koło Brzozy. Od sierpnia czekałem aż spadną ceny i w styczniu wykupiłem materiał o 1 zł taniej na sztuce niż w sezonie. Dostawa będzie prosto z Solbetu w momencie jak zajdzie potrzeba czyli pierwsze auto koniec marca/ początek kwietnia (zależne od pogody) a drugie auto przyjedzie w momencie jak będzie strop i rozładunek prosto na strop.

Stal mam zamiar zakupić na dniach w Gosmecie w Brzozie. Z tym że dostawa będzie odbierana osobiście własnym autem. Sprawdziłem kilka hurtowni i tam cena była najniższa,

A dachówka będzie raczej również z Nowabudu z Olimpina lub cegpol Bydgoszcz.

Komin schiedla kupuję na dniach w cegpolu w Bydgoszczy.

350 tys na alabastra? Ja ruszam jak przyjdzie wiosna, i z moich wyliczeń wynika 200 tys. z wykończeniem (+ zapas 10 proc) Tylko przy wykończeniówce będziemy również sami częściowo robili. No i działki oraz dokumentacji w to nie wliczam. Z działką i papierkami wyjdzie około 300 ale sam budynek myślę że w 200 się zamkniemy.

Murarza na całość (od zera do dachu z ściankami działowymi) mam za 17tys. + materiał a dach kompletny z materiałem, dachówka ceramiczna creaton titania czarna glazura + struktonit na szczytach + pełne deskowanie + membrana za 37 tys. (dodam iż dach nam się powiększył o zadaszenie tarasu czyli + 20 m2 dachu)

Okna bez rolet wycenę mam na 7 tys + brama garażowa ze sterowaniem na pilota ocieplana za 3 tys + drzwi wejściowe 2,5 tys.

Nam firma, która buduje kładzie też dach (9tys za robociznę) zrobi elewację (9,5tys za robociznę) oraz wykończy cały dom w środku (20 tys za robociznę) do tego trzeba jeszcze doliczyć schody ponieważ nie murowaliśmy schodów. Za same okna 11 tys drzwi tylko wejściowe 2200 a wejściowe do kotłowni chcemy kupić zwykłe tanie z marketu budowlanego i brama 4300( segmentowa, na pilot wiśniowski unitherm) . Jak patrzę w marketach budowlanych na ceny kafli, farb itd to włos się jeży.

Jak się uda zaoszczędzić to na coś innego się wyda ale 300 tys to myślę jest wystarczające żeby mieszkać na gotowym.

kurcze 200k w tym przyadku to bajka:) to znaczy ze ja z wiekszy metrazem bym sie zmiescia w 300k:) a to juz by bylo super extra. Daj czasem znac nie biezaca czy udaje ci sie ten plan 200k realizowac:) Dzialka to oczywiscie sprawa odrebna. Zalezy od lokalizacji, mediow, itp. Trzymam kciuki:)

A masz w projekcie okna przesuwne? ta sa podobno najdrozsze....