Renata1973 24.01.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Witam. My też budujemy bardzo podobnego alabastra 20. Troszkę wprowadziliśmy zmian. Dobudowaliśmy garaż z kotłownią. Z kotłowni zrobiliśmy pomieszczenie gospodarcze. dobudowaliśmy "ogród zimowy" i zyskaliśmy 7 mkw w salonie. Podnieśliśmy ścianki nad garażem i zrobiliśmy tam ogromną garderobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 28.01.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 [ATTACH=CONFIG]344437[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344438[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344439[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344440[/ATTACH] Renata - dom wyglada bardzo fajnie:) czy moglabys zdradzic ile was wyniosl do tej pory w stan surowym otwarty? Mam alabastra nr 9 i pewnie po waszych i moich zmianach powierzchnia bedzie zblizona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata1973 29.01.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Renata - dom wyglada bardzo fajnie:) czy moglabys zdradzic ile was wyniosl do tej pory w stan surowym otwarty? Mam alabastra nr 9 i pewnie po waszych i moich zmianach powierzchnia bedzie zblizona. Witam. Myślę, że zbliżony koszt budowy w stanie otwartym to ok. 180 tys. Mieszkamy w regionie, gdzie nie jest tanio. Jeśli chcesz mieć dobrego fachowca, który jest z polecenia i trzeba na niego czekać - niestety dobrze się ceni. Najdroższy był dach a mamy go sporo. dachówka, orynnowanie, odgromówka, struktonit, krokwie, nadbitka, lakierobejca, membrana no i oczywiście robocizna dla cieśli i dekarza. W dachu dokładaliśmy kominki wentylacyjne (do kuchni, łazienki 2x i garażu) które też nie są tanie za szt. 13.02 wstawiamy okna. 15 okien + 12 rolet z silnikami to koszt 24 tys. Okna - dąb bagienny 7 komorowe, 3 szybowe z ciepłą ramką, antywyważeniowe. Jak będę miała zdjęcia po montażu okien to wyślę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 29.01.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Witam. Myślę, że zbliżony koszt budowy w stanie otwartym to ok. 180 tys. Mieszkamy w regionie, gdzie nie jest tanio. Jeśli chcesz mieć dobrego fachowca, który jest z polecenia i trzeba na niego czekać - niestety dobrze się ceni. Najdroższy był dach a mamy go sporo. dachówka, orynnowanie, odgromówka, struktonit, krokwie, nadbitka, lakierobejca, membrana no i oczywiście robocizna dla cieśli i dekarza. W dachu dokładaliśmy kominki wentylacyjne (do kuchni, łazienki 2x i garażu) które też nie są tanie za szt. 13.02 wstawiamy okna. 15 okien + 12 rolet z silnikami to koszt 24 tys. Okna - dąb bagienny 7 komorowe, 3 szybowe z ciepłą ramką, antywyważeniowe. Jak będę miała zdjęcia po montażu okien to wyślę. Pozdrawiam dzieki za info... dachu rzeczywiscie macie sporo. ja ma zdecydowanie mniej dachu bo nad garazem mam taras, ktory poki co pewnie nie bedzie wykanczac, zostawimy to na sam koniec ( pewnie jak jzu bedziemy mieszkac). Okna to rzeczywiscie mega koszt. ja mam w projekcie 2 okna przesuwne 2100x2400 i mysle ze tylko za te same okna to z 8k poloze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 29.01.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 dzieki za info... dachu rzeczywiscie macie sporo. ja ma zdecydowanie mniej dachu bo nad garazem mam taras, ktory poki co pewnie nie bedzie wykanczac, zostawimy to na sam koniec ( pewnie jak jzu bedziemy mieszkac). Okna to rzeczywiscie mega koszt. ja mam w projekcie 2 okna przesuwne 2100x2400 i mysle ze tylko za te same okna to z 8k poloze:( To że masz takie okna w projekcie to nie znaczy że musisz takie wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 31.01.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 31.01.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 [ATTACH=CONFIG]345289[/ATTACH] W tym roku ławy robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 31.01.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 To że masz takie okna w projekcie to nie znaczy że musisz takie wstawić. Tak tak wiem ale tam one super pasuja a inne juz nie beda wygladaly tak fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 01.02.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 W tym roku ławy robiliście? To nasz domek- ławy są robione we wrześniu... Od czegoś musieliśmy zacząć. Teraz czekamy na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 01.02.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Czy ktoś w tym roku już zaczął budowę? Temperatura na plusie, myślę nad zaczynaniem prac. Geodeta na dniach ma wpaść na działkę i raczej ruszamy. Chyba że nastąpi atak zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 02.02.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Czy ktoś w tym roku już zaczął budowę? Temperatura na plusie, myślę nad zaczynaniem prac. Geodeta na dniach ma wpaść na działkę i raczej ruszamy. Chyba że nastąpi atak zimy. Moim zdaniem trzeba poczekać, zima na pewno nie powiedziała stop, a ziemia będzie się obsuwała- więc wielkie błoto. Rozumiem, że kręci żeby zaczynać, a u nas np. ekipa budowlańców zwlekała z rozpoczęciem w środku lata i znaleźliśmy inną. Geodeta wszedł 1 września a na początku listopada dom był już nakryty. Wszystko zależy od kasy. Lepiej poczekać chwilę - ruszyć w połowie marca i lecieć. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 02.02.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Moim zdaniem trzeba poczekać, zima na pewno nie powiedziała stop, a ziemia będzie się obsuwała- więc wielkie błoto. Rozumiem, że kręci żeby zaczynać, a u nas np. ekipa budowlańców zwlekała z rozpoczęciem w środku lata i znaleźliśmy inną. Geodeta wszedł 1 września a na początku listopada dom był już nakryty. Wszystko zależy od kasy. Lepiej poczekać chwilę - ruszyć w połowie marca i lecieć. Powodzenia Pamiętam kilka lat temu gdy w styczniu inwestorzy robili ławy i fundamenty Również była taka pogoda jak teraz mamy w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek22 02.02.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Mam pytanie co do projektu czy kupowaliście go przez internet i dopiero wasz architekt robił wam przeróbki i adaptacje projektu z działką. Czy nie lepiej pokazać architektowi jaki dom nas interesuje i zrobił cały projekt na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 02.02.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Mam pytanie co do projektu czy kupowaliście go przez internet i dopiero wasz architekt robił wam przeróbki i adaptacje projektu z działką. Czy nie lepiej pokazać architektowi jaki dom nas interesuje i zrobił cały projekt na miejscu. Kupowałem gotowy, negocjowałem cenę gotowego projektu aż kupiłem 400 zł taniej niż podają na stronie + adaptacja i zmiany (dość dużo ich było) wyszło sporo taniej niż architekt miałby robić od podstaw cały projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian3113 02.02.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 3500zł projekt. Architekt mi robił wraz z projektem elektrycznym wod-kan co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszewelina 02.02.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 witam wszystkich zamierzamy z żoną zakupić projekt domku przy alabastrowej 21 i mam takie pytanko czy ktoś z was jest z krk lub okolic żeby się umówić i zobaczyć domek na żywo i czy ma ktoś z was zdjęcia skończonej kuchni i salonu pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 03.02.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Pamiętam kilka lat temu gdy w styczniu inwestorzy robili ławy i fundamenty Również była taka pogoda jak teraz mamy w lutym. MArek, my 1.02 zalewaliśmy chudziaka. Jesli będzie zima to potrwa kilka dni (oby), dni są już ciut dłuższe, zaraz marzec i w ogóle będzie wiosna Jeśli masz gotówkę to do dzieła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 03.02.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 MArek, my 1.02 zalewaliśmy chudziaka. Jesli będzie zima to potrwa kilka dni (oby), dni są już ciut dłuższe, zaraz marzec i w ogóle będzie wiosna Jeśli masz gotówkę to do dzieła Pozdrawiam No proszę. Jednak powoli zaczyna się coś dziać Na poniedziałek mam geodetę umówionego. Materiały pozamawiane, teraz wystarczy telefon i jadą na budowę. Jeśli pogoda pozwoli to powoli również zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek22 04.02.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Czy możecie polecić który bank ma najlepszą ofertę kredytów hipotecznych. Zastanawiam się też czy jak zrezygnuje z kominka, to też będę mógł zrezygnować z drugiego komina, czy jednak musi on być jako wentylacyjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 04.02.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Po raz kolejny oddalismy projekt do Urzedu Miasta liczac na to ze tym razem juz dostniemy pozwolenie na budowe.... ehhhh trzymajcie kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts