Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Zapowiada się na to, że niedługo dołącze do grona szczęśliwców budujących Alabastra. Zamierzamy kupić projekt Alabaster 19. Widzę, że nikt nie buduję tej wersji, ale to wszystko jest w jakims sensie podobne :) Czy może ktos z Was buduje w małopolsce lub ewentualnie w świętokrzyskiem i byłby tak miły, zeby wpuscic nas na chwile na budowe?, chętnie zobaczyłbym jak w praktyce wygląda poddasze - ile tam tak na prawde jest miejca pod skosami, ciezko mi to sobie wyobrazić...:/

dodam ze planuje wybudowac za 300000 metoda gospodarcza, trochę rękami swoimi i rodziny.

pozdrawiam,

Bartek

Dostalismy pozwolenie na budowe:))) teraz szukam ekipy murarzy i do dachu w okolicach bydgoszczy... i lipa wszyscy terminy na ten rok maja zajete....:( znacie kogos? polecicie? Bydgoszcz i okolice....

Ojj na ten rok już ciężko będziecie mieli. Ja szukałem już we wrześniu murarzy i to był ostatni dzwonek aby zacząć teraz budowę. Cieślę i dekarza załatwiałem w styczniu, i to był tez ostatni dzwonek aby na czerwca weszli do mnie ludzie na dach.

A ludzi załatwiałem jak jeszcze nie miałem PnB.

Koszt okien w naszym przypadku to kwota 12 000 zł. Z tym że zamiast jednego okna w salonie mamy trzy węższe. W tej cenie także roleta na oknie wyjścia na taras oraz drzwi przesuwne w tym oknie.

Koszt dachówki, tj, wszystkich elementów pokrycia dach to u nas 16 600zł.

Edytowane przez machulecky

Koszt okien w naszym przypadku to kwota 12 000 zł. Z tym że zamiast jednego okna w salonie mamy trzy węższe. W tej cenie także roleta na oknie wyjścia na taras oraz drzwi przesuwne w tym oknie.

Jaka macie dachowke? Co masz na mysli mowiac, wszystkich elementow dachu? Chodzi o dachowki krancowe, gąsiory itp?

Ile wyszly Cie drzwi przesuwne?

Ojj na ten rok już ciężko będziecie mieli. Ja szukałem już we wrześniu murarzy i to był ostatni dzwonek aby zacząć teraz budowę. Cieślę i dekarza załatwiałem w styczniu, i to był tez ostatni dzwonek aby na czerwca weszli do mnie ludzie na dach.

A ludzi załatwiałem jak jeszcze nie miałem PnB

My czekalismy na PnB 1,5 roku tyle nas sie czepialu roznych rzecz wiec kompletnie nie moglam wiedziec kiedy w koncu uda sie je dostac:( a teraz pewnie bede musiala czekac rok do nastpenj wiosny zeby jaka porzadne ekipe miec:( aaaaaa zwariowac mozna!

Proszę o projekt kuchni. Bo z nią duży problem.

aranzacje-kuchenne11.jpg kuchnia będzie dokładnie tak wyglądać, z tym że cokół będzie czarny.

Kontakty będą wychodziły z blatu więc spokojnie szkło będzie można umieścić pod szafkami bez konieczności wycinania otworów w szkle, Na przeciwko lodówki, na ścianie będzie okap i płyta indukcyjna, zlewozmywak pod oknem.

[ATTACH=CONFIG]347849[/ATTACH] kuchnia będzie dokładnie tak wyglądać, z tym że cokół będzie czarny.

Kontakty będą wychodziły z blatu więc spokojnie szkło będzie można umieścić pod szafkami bez konieczności wycinania otworów w szkle, Na przeciwko lodówki, na ścianie będzie okap i płyta indukcyjna, zlewozmywak pod oknem.

czy robiliście jakies zmiany w kuchni?bo ta sciana od strony łazienki chyba nie jest taka dluga?czy może zabudowaliscie ten korytarz?

czy robiliście jakies zmiany w kuchni?bo ta sciana od strony łazienki chyba nie jest taka dluga?czy może zabudowaliscie ten korytarz?

To zdjecie nie jest z naszego domu, my zmieniliśmy jedynie okna w salonie w miejscu balkonu mamy duza witryne i na tej wlasnie scianie bedzie zaudowa z lodowka natomiast na scianie od strony lazienki czyli sciana na przeciwko lodowki, okap. Tej scianki widocznej na zdjeciu realnie nie ma :) to tylko pomysl na kuchnie ale dokladnie tak bedzie to wygladac. Nie ma stolu poniewaz stół bedzie juz w czesci jadalnej, własnie przy tej witrynie.

tak lustrzane

[ATTACH=CONFIG]347776[/ATTACH]

Wszystkim , którzy dodają zdjęcia z realizacji serdeczne dzięki. Prośba do adrian 3113- jak u Ciebie z kuchnią i salonem -jak to wygląda. Cała reszta już fajnie. A i jeszcze jedno pytanie, gdzie dałeś grzejnik w pokoju z balkonem na górze?

Mam do Was jeszcze jedno pytanko. Co powiecie o wysokości na parterze? Pytanie zwłaszcza do osob ktore juz postawiły mury :)

Czy 2,55 nie jest troche przytłaczajace? czy to nie troche mało? Dobre ocieplenie podłogowka i pewnie wychodzi jeszcze mniej? Owszem mieszkałem cale lata w bloku gdzie bylo 2,45, ale jednak dom to dom :)