Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to moje schody będzie zabudowany pierwszy bieg i bedzie tam schowek. Wysokość pod nim około 192 cm ale jeszcze odejdzie jakieś 10 cm na posadzki.[ATTACH=CONFIG]348144[/ATTACH]

A ja znalazłam taką aranżację może się komuś spodoba 3-miejsce-pod-schodami.jpg Też będziemy robić podobny kącik pod schodami. Mamy inną wysokość

A ja znalazłam taką aranżację może się komuś spodoba [ATTACH=CONFIG]348154[/ATTACH] Też będziemy robić podobny kącik pod schodami. Mamy inną wysokość

Aranżacja ciekawa jednak w tym projekcie to nie przejdzie. Gdzieś trzeba wstawić TV a tam jest jedyne dobre miejsce na to (pod drugim biegiem schodów)

Cześć,

Renata, ja nie montowalem, ale zamierzam zamontowac, prawodpodobnie stanie na powietrznej, chociaz to zalezy od rożnicy w cenie, bo mam miejsce na gruntowa z poziomym wymiennikiem, a Ty nad jaka sie zastanawiasz, nie iwme czy gruntowa nie za droga jak na ten dom? Ja najchetniej zrezygnowałbym ze wszystkich kominow i zrobil wentylacje mechaniczna i pompe ciepla, pewnie powietrzna bedzie sie troche wspomanagac grzałka w zimie, ale sadze ze to i tak dosc dobre i uzasadnione ekonomicznie rozwiazanie, podkreslam tak mysle, ale narazie pewnosci nie mam :D

Ponawiam tez pytanie o wysokosc u was na parterze, ile Wam wyslzo, projekt przeiwduje 2,55, a po zianstalowaniu podlogowki ile macie i czy nie za malo?

pozdrawiam

Wszystkim , którzy dodają zdjęcia z realizacji serdeczne dzięki. Prośba do adrian 3113- jak u Ciebie z kuchnią i salonem -jak to wygląda. Cała reszta już fajnie. A i jeszcze jedno pytanie, gdzie dałeś grzejnik w pokoju z balkonem na górze?

Kuchni i salon jest w trakcie układania glazury Pokój z balkonem grzejnik pod oknem a w drugim pokoju tylko z drzwiami grzejnik jest pod skosem po prawej stronie od duzych drzwi balkonowych

Kuchni i salon jest w trakcie układania glazury Pokój z balkonem grzejnik pod oknem a w drugim pokoju tylko z drzwiami grzejnik jest pod skosem po prawej stronie od duzych drzwi balkonowych

Dzięki za odpowiedź. U nas chyba też tak będzie. Mam pytanie odnośnie tynków- jaki to jest orientacyjny koszt bo zmierzamy w tym kierunku?

Cześć,

Renata, ja nie montowalem, ale zamierzam zamontowac, prawodpodobnie stanie na powietrznej, chociaz to zalezy od rożnicy w cenie, bo mam miejsce na gruntowa z poziomym wymiennikiem, a Ty nad jaka sie zastanawiasz, nie iwme czy gruntowa nie za droga jak na ten dom? Ja najchetniej zrezygnowałbym ze wszystkich kominow i zrobil wentylacje mechaniczna i pompe ciepla, pewnie powietrzna bedzie sie troche wspomanagac grzałka w zimie, ale sadze ze to i tak dosc dobre i uzasadnione ekonomicznie rozwiazanie, podkreslam tak mysle, ale narazie pewnosci nie mam :D

Ponawiam tez pytanie o wysokosc u was na parterze, ile Wam wyslzo, projekt przeiwduje 2,55, a po zianstalowaniu podlogowki ile macie i czy nie za malo?

pozdrawiam

my zamierzamy troche " podwyzszyc parter" o dodatkowy jeden schodek, tym samym zrobic podloge o schodek nizej niz w projekcie. Bedzie wtedy kolo 2,70 czyli tyle co na pietrze.

mamy na oku ekipe ktora moze zaczac robote od wrzesnia....ile potrezba czasu na stan surowy otwarty? dadza rade zamknac dom dachem przed zima? Jak to bylo u Was?

Zależy jaka ekipa. Jedna ekipa zrobi SSO w 1.5-2 miesiące a inny będzie robił rok. No i zależy od pogody, jeśli będzie polska złota jesień to spokojnie powinni wykonać SSO.

Hej, dawno mnie tutaj nie było i wiedzę praca idzie ostro... bardzo ładnie rosną Wasze alabasterki.

Temat schodów był powodem kilku nieprzespanych nocy aż w końcu zdecydowaliśmy się na takie...

12722442_971899132890215_221164968_o.jpg12769473_978871845526277_1482418850_n.jpg12784213_978871842192944_643112771_n.jpg

a tak kuchnia dojdzie jeszcze czerwony lakobel pomiędzy szafkami a na tą chwile są wspaniałe kartony:wave:12755134_971899189556876_809785242_o.jpg

Edytowane przez fluocarbon

Witajcie,

Właśnie zakończyłem czytać cały temat. Cieszę się, że tutaj trafiłem, ponieważ też przymierzamy się z żoną do zakupu projektu przy alabastrowej 21.

Czy jest ktoś kto buduje w województwie dolnoścląskim? Z chęcią podjechali byśmy w dowolnym terminie zobaczyć jak wygląda choćby SSO.

Czy realne jest założenie, że wybuduję dom za 350 tys na gotowo tzn. z tynkami zewnętrznymi i wykończeniem wewnętrznym typu panele, płytki i częsciowo umeblować? Po prostu zastanawiam się czy za tę cenę będę w stanie wybudować dom gotowy do zamieszkania. Będę wdzięczny za każdy komentarz. :yes:

Edytowane przez Wybuduję czy nie? :)

Witajcie,

Właśnie zakończyłem czytać cały temat. Cieszę się, że tutaj trafiłem, ponieważ też przymierzamy się z żoną do zakupu projektu przy alabastrowej 21.

Czy jest ktoś kto buduje w województwie dolnoścląskim? Z chęcią podjechali byśmy w dowolnym terminie zobaczyć jak wygląda choćby SSO.

Czy realne jest założenie, że wybuduję dom za 350 tys na gotowo tzn. z tynkami zewnętrznymi i wykończeniem zewnętrznym typu panele, płytki i częsciowo umeblować? Po prostu zastanawiam się czy za tę cenę będę w stanie wybudować dom gotowy do zamieszkania. Będę wdzięczny za każdy komentarz. :yes:

Jeśli będziesz miał zawsze głowę na karku to ta kwota spokojnie wystarczy. Pamiętaj że wykonawcy ZAWSZE się płaci po dobrze zrobionej pracy. Nie daje się zaliczek. Najważniejsza zasada. Są cwaniaczki chcący kasę przed robotą a później znikają z kasą.

Masz sporo racji dlatego w planach mam podpisywanie umów na poszczególne etapy budowy z wykonawcami. Praca będzie wykonywana zgodnie ze sztuką - będzie zapłata. Chcę komuś uczciwie zapłacić ale za uczciwą pracę. Pod koniec roku mam w planach rozpocząć budowę. Najpierw zakup działki i batalia z bankiem o kredyt :)