Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My akurat nie mamy własnego mieszkania ani też czasu na czekanie kilka lat aż powstanie dom, dzięki tej gotówce budowa szybko idzie a my nie martwimy się czy będziemy mieć za tydzień gotówkę żeby opłacić wykonawców. Poza tym to co wylicza bank jakie minimum trzeba wziąć- nie koniecznie trzeba z banku pobrać a gotówka zawsze jest w zapleczu.

O spłatę akurat się martwić nie musimy :) super jeśli można wybudować się za gotówkę a nie za kredyt , ale każdy robi jak uważa.

Pozdrawiam

Witam, my zaczynamy w maju alabastra 31 więc jest to samo co 21 tylko w innych kolorach. Machulecky mógłbyś napisać na priv gdzie dokładnie się budujesz i czy jest możliwość podjechanaia i poogladania budowy. Proszę dac znać na maila: [email protected] my jesteśmy z okolic bielska- białej.

Drodzy inwestorzy, zakładajcie alarm w swoich domach zaraz po założeniu instalacji elektrycznej i najlepiej jakieś czujki ze światłem, własnie dziś w nocy ktoś wybił szybę w moim domu i ukradł cała instalację elektryczną, niszcząc przy tym tynki! Dom zdemolowany,wielka witryna zniszczona! za parę dni jak tylko wstawią szybę,zakładamy nowa instalację i oczywiście alarm!

Drodzy inwestorzy, zakładajcie alarm w swoich domach zaraz po założeniu instalacji elektrycznej i najlepiej jakieś czujki ze światłem, własnie dziś w nocy ktoś wybił szybę w moim domu i ukradł cała instalację elektryczną, niszcząc przy tym tynki! Dom zdemolowany,wielka witryna zniszczona! za parę dni jak tylko wstawią szybę,zakładamy nowa instalację i oczywiście alarm!

Hm, właśnie tacy złodzieje sa najgorszi, ukradną co chcą ale jeszcze zniszczą wokoło. Ja nie rozumiem tylko, dlaczego odrazu instalacji nie zakładaliście?

Mój mąż pracuje w tym i mówi, że bardzo dużo ludzi uważa, że im się nie wkradną a potem i tak zakładają, bo było włamanie.. Ja się śmieję, że będę miała najnowszy system monitoringu na tej mojej wsi :)

Pozdrawiam serdecznie.

Salon

[ATTACH=CONFIG]350572[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]350573[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]350574[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]350575[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]350576[/ATTACH]

Piekne schody :)

Też chcę takie obite drewnem, lecz jaśniejsze, zatem i podłogę będe mieć jasniejszą.

Adrian, jaki to kolor tych schodów?

Witam wszystkich! Zamierzamy w tym roku kupić projekt alabastrowa 33 w środku taki sam jak 21:) Chętnie zobaczymy na żywo domek..może ktoś buduje w Chojnicach, w okolicy? Może mi ktoś powiedzieć ile zaoszczędzę jeśli zrezygnuje z kominka?

Koszt kominka w zależności od standardu wykończenia w granicach 10-15 tys. Osobiście zrezygnowałem z komina dymowego od kominka i samego kominka. Zostawiłem tylko 3 kanały wentylacyjne ale sam komin wentylacyjny umieszczony między kuchnią a łazienką, Jednak wiązało się to ze zmianą stropu ponieważ powiększyliśmy salon usuwając komin i słupy podporowe (są w innym miejscu) oraz strop będziemy mieli mocniejszy bez widocznych podciągów poniżej stropu. Pozdrawiam

stropy.... wiekszosc alabastrow ma strop monolityczny.... czy zmienialiscie na terive? ( czy jakos tak sie nazywa) jakie koszty monolitycznego was wyszly... wlasnie firmy na kwotuja sso i cena stropu powala.....:(

Nie zmieniałem monolitu na terive, Został monolit ponieważ nie mam zaufania do terivy. A zmiana stropu polegała na zmianie grubości stropu na 18cm oraz dołożeniu zbrojenia ze względu na usunięcie wszystkich widocznych podciągów (zwłaszcza tego mega wysokiego koło otworu na schody, kwestia gustu, mnie się nie podobało) oraz zmiana posadowienia słupów podtrzymujących strop tzn usunęliśmy komin + 2 słupy koło niego i zostały przeniesione w ściany łazienki na dole. A koszty to dopiero budujemy ;) Za miesiąc będę w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Do tej pory mogę podsunąć ustaloną cenę za robociznę budowy stropu: 4 tys.