Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Możecie napisać ile Was kosztował dach kryty blachodachówka i dach kryty dachówka? Wiem ze zadaje dużo pytań ale zliczam koszta i robie sobie kalkulacje ale wiecie jak to jest z kalkulacjami. Wiec lepiej sie dowiedziec od Was ....

U nas blachodachówka czarna rukki adamante połysk wyszła z robocizną 16 tyś. Do tego trzeba doliczyć koszt konstrukcji- u nas ciężko podać ponieważ drzewo mieliśmy swoje więc koszty trochę inne.

My daliśmy 4 pustaki plus wieniec. Wysokość wydaje się tak w sam raz. Jak robiliśmy to z obserwacji wynikało, że dużo osób robi mniej więcej taką wysokość. Osobiście wydaje mi się, że np. na 3 pustaki to trochę nisko bo na skosach dużo się straci na powierzchni do wykorzystania. Tym bardziej , że pokoje na górze to nie są kolosy. Salon rzeczywiście mógłby być trochę większy, raczej przypomina pokój dzienny.

witam dostaelm dzis wycene za robobcizne albaster 21.koszt to 39tys za calosc z dachem i dachowka.cena za sama robocizne SSO.co myslicie??

Drogo.

Moje łączne koszty robocizny to 27 tys. (17 tys murarz - całość łącznie z klinkierem na kominach oraz ściankami działowymi + 10 tys cieśla i dekarz - pokrycie dachówka, pełne deskowanie oraz dodatkowa powierzchnia dachu nad tarasem około 20 m2 więcej dachu)

Pozdrawiam

Edytowane przez Marek88.8

witam dostaelm dzis wycene za robobcizne albaster 21.koszt to 39tys za calosc z dachem i dachowka.cena za sama robocizne SSO.co myslicie??

Chyba trochę dużo. Może warto jeszcze spróbować obniżyć cenę. Nam wyszło 32 z dachem z tym, że mamy blachodachówkę. Ale też dodam, że połowa domu jest podpiwniczona. Cena może być też zależna od lokalizacji, na podkarpaciu pewnie trochę taniej.

Witam ja buduje alabaster 31 troszkę powiększony 110 mkw i ja płacę 42tys.za SSO różne miałem wyceny nawet koło 55 tys. Zależy od regionu i ekipy, budujemy Dolnośląskie a firma sprawdzona bardzo dużo domów mają za sobą i ludzie zadowoleni. Weszli na budowe 7.04 a jutro zalewają strop☺

Pozdrawiam.

Witam ja buduje alabaster 31 troszkę powiększony 110 mkw i ja płacę 42tys.za SSO różne miałem wyceny nawet koło 55 tys. Zależy od regionu i ekipy, budujemy Dolnośląskie a firma sprawdzona bardzo dużo domów mają za sobą i ludzie zadowoleni. Weszli na budowe 7.04 a jutro zalewają strop☺

Pozdrawiam.

Moi weszli na budowę 23.03.2016 i strop był lany tydzień temu. ;) My się nie spieszymy, po fundamentach była przerwa 2 tyg na wyschnięcie ław, murów fundamentowych i chudziaka. Teraz już lecimy z kolankami i szczytami. Tempo prac nie zależy od ceny. A co 15 tys mam do przodu to moje. A co do wycen to również miałem różne oferty. Rekordzista wołał 60 tys. Pozdrawiam