Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Witam,

a czy ktoś zamknął kuchnię częściowo lub całkiem?

My dobudowaliśmy kawałek ściany przy kominie. Jest w planie jeszcze dorobienie półeczek z płyty, ale to w czasie późniejszym.Dzięki temu schowamy tam lodówkę, żeby nie wystawała. Meble nie będą widoczne z tej ściany na salon więc nikt nie będzie oglądał mojego bałaganu:)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nataliamk mam pytanie ile wyszło za sufity na poddaszu, chodzi mi o stelaże , wełnę, płyty... Idziemy w tę stronę więc wstępne rozeznanie byłoby przydatne w tej kwestii. Pisałaś też, że trwa praca przy elewacji zewnętrznej. Jakie to są koszty?

Nie liczę kosztów nie mam jeszcze zamkniętej faktury z hurtowni więc trudno mi powiedzieć ile dokładnie kosztowały materiały na ten etap. Jeśli chodzi o elewację to za robociznę 9 tys a za strukturę 5500 plus tynk ozdobny ( drobne kamyczki) nie wiem jak to się dokładnie nazywa na obrobienie cokołu domu 550 zł. U mnie wszystko co jest potrzebne zamawia firma, która wykańcza dom co zostaje oddają do hurtowni i wtedy się rozliczamy.

Witam ja buduje alabaster 31 troszkę powiększony 110 mkw i ja płacę 42tys.za SSO różne miałem wyceny nawet koło 55 tys. Zależy od regionu i ekipy, budujemy Dolnośląskie a firma sprawdzona bardzo dużo domów mają za sobą i ludzie zadowoleni. Weszli na budowe 7.04 a jutro zalewają strop☺

Pozdrawiam.

Witam serdecznie,

O jakiej ekipie z dolnośląskiego wspomnieliście. Szukamy sprawdzonej ekipy.

Na jakim etapie budowy jesteście?

My dobudowaliśmy kawałek ściany przy kominie. Jest w planie jeszcze dorobienie półeczek z płyty, ale to w czasie późniejszym.Dzięki temu schowamy tam lodówkę, żeby nie wystawała. Meble nie będą widoczne z tej ściany na salon więc nikt nie będzie oglądał mojego bałaganu:)

A czy możesz wrzucić jakieś zdjęcie? Z góry dzękuję.

Będę okropnie wdzięczny jak ktoś mi podpowie jakie wysokości kominów macie?? Bo z tego co ja widze w projekcie to mam jedna wysokość jednego komina tj. 7.10m i nie wiem czy to taka ma byc czy jak to się ma do stanu faktycznego. Bardzo bym prosił o odpowiedzi bo chcę zamawiać systemy kominowe i nie wiem jak wysokie mają być...

Będę okropnie wdzięczny jak ktoś mi podpowie jakie wysokości kominów macie?? Bo z tego co ja widze w projekcie to mam jedna wysokość jednego komina tj. 7.10m i nie wiem czy to taka ma byc czy jak to się ma do stanu faktycznego. Bardzo bym prosił o odpowiedzi bo chcę zamawiać systemy kominowe i nie wiem jak wysokie mają być...

Przyłączam się do pytania, aczkolwiek kupiłem 7mb a jestem na etapie dach i kominy będą wykańczane w poniedziałek.

Koszt okien 10000 w tym trzy okna w piwnicy. Brama garażowa hormann z napędem 3500 zł

Okna Drutex 3-szyby rama 5 komorowa dwustronny kolor orzech.

http://images75.fotosik.pl/681/d64e1934c1387110.jpg

http://images78.fotosik.pl/682/77a4804ddd7805a8.jpg

http://images75.fotosik.pl/681/3dd574e51619f6a8.jpg