Patka1234 24.09.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 A my jesteśmy na takim etapie,mamy nadzieję,że zanim zacznie padać uda nam się zrobić dach Polecacie jakąś dachówkę,jaka wy wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machulecky 26.09.2016 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Mam pytanie odnośnie piasku. Ile poszło wam piasku na zasypanie fundamentów? Wysokość bloczków jest na 4 rzędy. Z góry dzięki za odpowiedz. U nas z uwagi na głęboki wykop, poza materiałem wybranym dokupione zostało około 70 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 27.09.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 U nas z uwagi na głęboki wykop, poza materiałem wybranym dokupione zostało około 70 ton. Dziękuje za odpowiedz. Bo mi początkowo powiedzieli ze 150 ton co mnie przeraziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 29.09.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Pilne. Czy ktoś robił ocieplenie alabastra21? Jakiej grubosci styropian wybraliscie parametry firmy itd?? Ile metrów wam wyszło? Jutro chce zamówić styropian i nie bardzo wiem jaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 30.09.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Pilne. Czy ktoś robił ocieplenie alabastra21? Jakiej grubosci styropian wybraliscie parametry firmy itd?? Ile metrów wam wyszło? Jutro chce zamówić styropian i nie bardzo wiem jaki?? My jesteśmy w trakcie ocieplenia domu- tzn. mąż sam haruje, ja tylko oglądam efekty:yes:. Styropian mamy 15 cm, biały. Potrzebne jakieś 29 kubików. Na poddaszu mamy podniesione na cztery pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 30.09.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 My jesteśmy w trakcie ocieplenia domu- tzn. mąż sam haruje, ja tylko oglądam efekty:yes:. Styropian mamy 15 cm, biały. Potrzebne jakieś 29 kubików. Na poddaszu mamy podniesione na cztery pustaki Buczki na jaką wysokość macie ścianę do skosu na poddaszu przy podniesieniu o 4 pustaki? Możesz zrobić zdjęcie z zewnątrz i od środka? byłabym wdzięczna. My jesteśmy już na etapie stanu "0" a już jutro pną się mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 01.10.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Rano jeszcze tak A teraz już tak Aż się serce raduje jak powstaje własne D.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 02.10.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Zrobię świeże zdjęcia to wrzucę jutro i zmierzę dokładną wysokość na poddaszu. Jak zastanawialiśmy się nad wysokością to optymalnie jest ba cztery pustaki +wieniec. Myślę ze na trzy to troszkę nisko bo ucieka w pokojach miejsca, a one nie są wielkie. Później trudno z ustawieniem w pokojach. Niektórzy dają na 5, ale nie wiem jak to się sprawdza. Ja jestem zadowolona chociaż jeszcze tam nie mieszkamy. Ale bliżej niż dalej, a kto zaczął ten skończy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 03.10.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Buczki na jaką wysokość macie ścianę do skosu na poddaszu przy podniesieniu o 4 pustaki? Możesz zrobić zdjęcie z zewnątrz i od środka? byłabym wdzięczna. My jesteśmy już na etapie stanu "0" a już jutro pną się mury Wysokość do skosu to ok. 110 cm na gotowo z płytą gipsową. Zdjęcia później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 03.10.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 (edytowane) U nas góra domu skończona. Zostały tylko ledy i gniazdka do zrobienia. Później wstawię fotki. Edytowane 3 Października 2016 przez luk87weg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 03.10.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Pilne. Czy ktoś robił ocieplenie alabastra21? Jakiej grubosci styropian wybraliscie parametry firmy itd?? Ile metrów wam wyszło? Jutro chce zamówić styropian i nie bardzo wiem jaki?? Wlaśnie kończę ocieplenie domu. Styropian grubość 15cm frezowany. Poszło około 26m3 stropianu. Brałem EPS70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 03.10.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Panie i panowie jakiej firmy osprzęt elektryczny braliście do siebie? Gniazdka, włączniki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 04.10.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Marek 88.8 może wrzucisz jakieś foto z ocieplenia. Idziesz jak burza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 04.10.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 (edytowane) Marek 88.8 może wrzucisz jakieś foto z ocieplenia. Idziesz jak burza.. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy Pozostało zaciągnąć siatkę i klej koło drzwi (ponieważ drzwi dojechały dopiero w ubiegłym tygodniu) oraz ocieplić balkon. Poddasze też mam na 4 pustaki + wieniec. A tak to wyglądało w trakcie: buczki a wy jak tam daleko? Środek już wykończony? Edytowane 4 Października 2016 przez Marek88.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk87weg 04.10.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 panie i panowie jakiej firmy osprzęt elektryczny braliście do siebie? Gniazdka, włączniki itd. ospel model rosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 05.10.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 [ATTACH=CONFIG]369320[/ATTACH] Tak to wygląda na dzień dzisiejszy Pozostało zaciągnąć siatkę i klej koło drzwi (ponieważ drzwi dojechały dopiero w ubiegłym tygodniu) oraz ocieplić balkon. Poddasze też mam na 4 pustaki + wieniec. A tak to wyglądało w trakcie: [ATTACH=CONFIG]369323[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]369324[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]369325[/ATTACH] buczki a wy jak tam daleko? Środek już wykończony? Styropian nałożony z zewnątrz, czekamy na parapety i drzwi wstawimy. Niestety pogoda nie sprzyja. W środku mąż zaczął białkować ściany. Poddasze docieplone, płyty założone- została kosmetyczna robota. No a zimą pewnie położymy panele, płytki (do łazienki już czekają na położenie i kuchnia - dumam nad projektem). Mam nadzieję , że w lecie wejdziemy. Narazie na spokojnie bo mamy gdzie mieszkać. Wybory odnośnie wykończenia są dość trudne- przynajmniej tak mi się wydaje. W dociepleniu na chwilę obecną nie będziemy nakładać tzw. baranka. Czy orientujesz się jaki średni koszt jest nałożenia tynku na ten dom? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 05.10.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Styropian nałożony z zewnątrz, czekamy na parapety i drzwi wstawimy. Niestety pogoda nie sprzyja. W środku mąż zaczął białkować ściany. Poddasze docieplone, płyty założone- została kosmetyczna robota. No a zimą pewnie położymy panele, płytki (do łazienki już czekają na położenie i kuchnia - dumam nad projektem). Mam nadzieję , że w lecie wejdziemy. Narazie na spokojnie bo mamy gdzie mieszkać. Wybory odnośnie wykończenia są dość trudne- przynajmniej tak mi się wydaje. W dociepleniu na chwilę obecną nie będziemy nakładać tzw. baranka. Czy orientujesz się jaki średni koszt jest nałożenia tynku na ten dom? Pozdrawiam Nie mam pojęcia. Narazie zostawię tak na jakiś czas. Może zagruntuję klej jeszcze ale tynk będzie później. Najpierw środek musimy zrobić. Jesteście sporo przede mną. My dopiero mamy elektrykę i tynki w środku. Ale zima długa W środku można grzebać powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 05.10.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 ospel model rosa Dzięki za info. Sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 05.10.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Nie mam pojęcia. Narazie zostawię tak na jakiś czas. Może zagruntuję klej jeszcze ale tynk będzie później. Najpierw środek musimy zrobić. Jesteście sporo przede mną. My dopiero mamy elektrykę i tynki w środku. Ale zima długa W środku można grzebać powoli. Zaczynaliśmy szybciej więc pewnie dlatego. Myślę jednak, że efekt końcowy będziemy mieć w podobnym czasie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 07.10.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 wyslijBuczkie zdjecpzdjecia pokoi na gorze. Bo rozumiem wersja waszego alabastra jest w wersji podstawowej 100m uzytkowej? I pytanie do wszystkich czy w 150tys zazamknietym sie w stanie surowym zamknietym? Czy wmniejszej kwocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts