Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem rekuperatory.pl. Według niego nie trzeba. W naszym domu wentylacja mechaniczna będzie poprowadzona pod ogrzewaniem podłogowym na piętrze. Wystarczy, że zamiast 4 cm styropianu damy 7cm na górze i wszystko zostanie poprowadzone w styro.

iwan89

Może spróbuj skonsultowac też tę sprawę z wykonawcą Twojej wentylacji mechanicznej i podziel się wiedzą tutaj na forum?

Edytowane przez Wybuduję czy nie? :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy możecie napisać jaki jest ptzyblizony koszt wentylacji mechanicznej z.... w domu przy alabsterowej 21. Jestem w trakcie zmian w projekcie i trochę przeraża mnie cena bo słyszałam że akurat taka opcja drogo wychodzi ale nie mam pojęcia jak tą wentylację ''rozwiązać''inaczej-taniej???

Panie i Panowie,

pytanie do tych którzy maja już okna wstawione; Jaki profil wybraliście, jakie rolety nadstawne czy podtynkowe? jestem w trakcie łapania ofert na stolarkę okienną oraz bramę z drzwiami, i podpowiedzcie, tak ogólnie. Ile was wyniosły okna z roletami??

Marek.88 wiem, że brałeś z Jolglass, własnie czekam na wycenę od nich, ale mam dość dobrą ofertę z aluplast, jakaś tam najnowsza innowacja profil 85 mm, ale zastanawia mnie czy po prostu takie potrzebuję? :)

Czekam na Twoją radę :)

Panie i Panowie,

pytanie do tych którzy maja już okna wstawione; Jaki profil wybraliście, jakie rolety nadstawne czy podtynkowe? jestem w trakcie łapania ofert na stolarkę okienną oraz bramę z drzwiami, i podpowiedzcie, tak ogólnie. Ile was wyniosły okna z roletami??

Marek.88 wiem, że brałeś z Jolglass, własnie czekam na wycenę od nich, ale mam dość dobrą ofertę z aluplast, jakaś tam najnowsza innowacja profil 85 mm, ale zastanawia mnie czy po prostu takie potrzebuję? :)

Czekam na Twoją radę :)

my rowniez jestesmy na etapie okien. juz zamowione. wybralismy okna synego firmy rehau na okuciach winkhaus. okna 3szybowe, profil 80mm. dobre parametry przepuszczalnosci. rolety wybralismy z silnikiem z firmy ideal. to jest firma lokalna, dokladnie niewiem z jakiej firmy sa rolety ale sa one polecane przez sprzedawce okien. wybralismy rolety podtynkowe, nadstawne byly odradzane(w 3 firmach) , poniewaz nie trzymaja dobrze ciepla. cena za okna 12 tys. rolety 4500 plus do kazdej rolety silnik 350. co do bramy prawdopodobnie bedzie to brama z wisnieskiego z napedem. koszt ok 4000zl. co do drzwi to jestem rowniez w kropce. niewiem jakie wybrac, czy drewniane czy stalowe. rowniez bylabym wdzieczna za informacje dot firm sprzedajace drzwi zewn oraz dodatkowo stalowe do kotlowni zewnetrzne

Mam kilka ofert, aczkolwiek zdecydujemy się prawdopodobnie na okna aluplast ID 7000 85 mm, 6 komorowy. Wiadomo, że każdy ma inne priorytety, ja wybrałam obustronnie dąb, okucia MACO multimatic, pakiet 3-szybowy U=0,5 i inne takie tam.

Najdroższe oczywiście okno typu suwianka, dodam, że ja powiększyłam okno w salonie na wyjściowe, za okna z roletami i montażem chcą 19,5 tys. Warto jeszcze pytać o rabat większy? :) chyba zawsze warto :)

Cholerniki dość drogo liczą sobie za te rolety :) biorę zintegrowane (podtynkowe?). Do tego brama prawdopodobnie NICE 3,4 tys, nie licząc drzwi (wybiorę chyba Wikęd, stalowe).

Podsumowując: miałam oferty stolarki okiennej, Veka (perfectline oraz SL-82), Drutex i Carpenter. Najkorzystniejsza wycena jednak z aluplast .

Anna.cze: a z jakies firmy mialas wycene na profilu Salamandra 82mm? ja zastanawiam sie nad wlasnie tym profilem choc jak wiadomo tani nie jest.

Mam kilka ofert, aczkolwiek zdecydujemy się prawdopodobnie na okna aluplast ID 7000 85 mm, 6 komorowy. Wiadomo, że każdy ma inne priorytety, ja wybrałam obustronnie dąb, okucia MACO multimatic, pakiet 3-szybowy U=0,5 i inne takie tam.

Najdroższe oczywiście okno typu suwianka, dodam, że ja powiększyłam okno w salonie na wyjściowe, za okna z roletami i montażem chcą 19,5 tys. Warto jeszcze pytać o rabat większy? :) chyba zawsze warto :)

Cholerniki dość drogo liczą sobie za te rolety :) biorę zintegrowane (podtynkowe?). Do tego brama prawdopodobnie NICE 3,4 tys, nie licząc drzwi (wybiorę chyba Wikęd, stalowe).

Podsumowując: miałam oferty stolarki okiennej, Veka (perfectline oraz SL-82), Drutex i Carpenter. Najkorzystniejsza wycena jednak z aluplast .