Wybuduję czy nie 27.01.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Rozmawiałem wczoraj z pracownikiem rekuperatory.pl. Według niego nie trzeba. W naszym domu wentylacja mechaniczna będzie poprowadzona pod ogrzewaniem podłogowym na piętrze. Wystarczy, że zamiast 4 cm styropianu damy 7cm na górze i wszystko zostanie poprowadzone w styro. iwan89 Może spróbuj skonsultowac też tę sprawę z wykonawcą Twojej wentylacji mechanicznej i podziel się wiedzą tutaj na forum? Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Wybuduję czy nie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowa-domu 28.01.2017 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Czy możecie napisać jaki jest ptzyblizony koszt wentylacji mechanicznej z.... w domu przy alabsterowej 21. Jestem w trakcie zmian w projekcie i trochę przeraża mnie cena bo słyszałam że akurat taka opcja drogo wychodzi ale nie mam pojęcia jak tą wentylację ''rozwiązać''inaczej-taniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 29.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 A tu z innej beczki. Moze ktoś pochwali się wnętrzem. To nasza kuchnia- w trakcie, jeszcze fugi i pomalować ściany w kolorze. Czekamy na mebelki. To dzieło mojego męża. Zdjęcie kiepskiej jakości, ale wyszło jak należy. Dodam, że mój mąż nie jest fachowcem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 29.01.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 A tak będzie w przedpokoju, w salonie będą panele. W przedpokoju i we wiatrołapie te same płytki co w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 29.01.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 A na tą chwilę dom tak wygląda z zewnątrz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowa-domu 29.01.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 A możesz pokazać dom z innych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina1985 01.02.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Czy ktoś może wstawić zdjęcia z wykonczonych pokoi i klatki schodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 02.02.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Zdjęcia z innych stron domu wstawię jak zrobię. Czy ktoś może napisać coś o drzwiach wewnętrznych jakie wybrać? DRE czy Porta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina1985 03.02.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 My wybraliśmy DRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 05.02.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 My wybraliśmy DRE a jaki model tych dre. Ja zastanawiam się nad elsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina1985 05.02.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Premium kolor heban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 08.02.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Panie i Panowie, pytanie do tych którzy maja już okna wstawione; Jaki profil wybraliście, jakie rolety nadstawne czy podtynkowe? jestem w trakcie łapania ofert na stolarkę okienną oraz bramę z drzwiami, i podpowiedzcie, tak ogólnie. Ile was wyniosły okna z roletami?? Marek.88 wiem, że brałeś z Jolglass, własnie czekam na wycenę od nich, ale mam dość dobrą ofertę z aluplast, jakaś tam najnowsza innowacja profil 85 mm, ale zastanawia mnie czy po prostu takie potrzebuję? Czekam na Twoją radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 08.02.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Panie i Panowie, pytanie do tych którzy maja już okna wstawione; Jaki profil wybraliście, jakie rolety nadstawne czy podtynkowe? jestem w trakcie łapania ofert na stolarkę okienną oraz bramę z drzwiami, i podpowiedzcie, tak ogólnie. Ile was wyniosły okna z roletami?? Marek.88 wiem, że brałeś z Jolglass, własnie czekam na wycenę od nich, ale mam dość dobrą ofertę z aluplast, jakaś tam najnowsza innowacja profil 85 mm, ale zastanawia mnie czy po prostu takie potrzebuję? Czekam na Twoją radę my rowniez jestesmy na etapie okien. juz zamowione. wybralismy okna synego firmy rehau na okuciach winkhaus. okna 3szybowe, profil 80mm. dobre parametry przepuszczalnosci. rolety wybralismy z silnikiem z firmy ideal. to jest firma lokalna, dokladnie niewiem z jakiej firmy sa rolety ale sa one polecane przez sprzedawce okien. wybralismy rolety podtynkowe, nadstawne byly odradzane(w 3 firmach) , poniewaz nie trzymaja dobrze ciepla. cena za okna 12 tys. rolety 4500 plus do kazdej rolety silnik 350. co do bramy prawdopodobnie bedzie to brama z wisnieskiego z napedem. koszt ok 4000zl. co do drzwi to jestem rowniez w kropce. niewiem jakie wybrac, czy drewniane czy stalowe. rowniez bylabym wdzieczna za informacje dot firm sprzedajace drzwi zewn oraz dodatkowo stalowe do kotlowni zewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 08.02.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 okna ktore rowniez bym polecila sa to okna veka softline na profilu 82mm, okucia siegenia tytan, okna 3 szybowe z ciepła ramką. mialam je wycenione na ok 11tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczki 09.02.2017 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 My też mamy okna veka, ale nie pamiętam jakie bo mój mąż je zamawiał. Jakie są trudno odpowiedzieć- wstawione rok temu, ale jeszcze przecież nie mieszkamy więc zobaczymy za jakiś czas. Drzwi zewnętrzne martom stalowe 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 11.02.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Mam kilka ofert, aczkolwiek zdecydujemy się prawdopodobnie na okna aluplast ID 7000 85 mm, 6 komorowy. Wiadomo, że każdy ma inne priorytety, ja wybrałam obustronnie dąb, okucia MACO multimatic, pakiet 3-szybowy U=0,5 i inne takie tam. Najdroższe oczywiście okno typu suwianka, dodam, że ja powiększyłam okno w salonie na wyjściowe, za okna z roletami i montażem chcą 19,5 tys. Warto jeszcze pytać o rabat większy? chyba zawsze warto Cholerniki dość drogo liczą sobie za te rolety biorę zintegrowane (podtynkowe?). Do tego brama prawdopodobnie NICE 3,4 tys, nie licząc drzwi (wybiorę chyba Wikęd, stalowe). Podsumowując: miałam oferty stolarki okiennej, Veka (perfectline oraz SL-82), Drutex i Carpenter. Najkorzystniejsza wycena jednak z aluplast . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.cze 11.02.2017 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 ewelina.kaluza, gdzie (która część Polski) budujesz alabastra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina.kaluza 16.02.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 jestem z dolnośląskiego. mam pytanie odnosnie pieca. czy ktos ma piec na pelet? jesli tak to czy jest zadowolony? i jak wychodzi kosztowo opalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 17.02.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Anna.cze: a z jakies firmy mialas wycene na profilu Salamandra 82mm? ja zastanawiam sie nad wlasnie tym profilem choc jak wiadomo tani nie jest. Mam kilka ofert, aczkolwiek zdecydujemy się prawdopodobnie na okna aluplast ID 7000 85 mm, 6 komorowy. Wiadomo, że każdy ma inne priorytety, ja wybrałam obustronnie dąb, okucia MACO multimatic, pakiet 3-szybowy U=0,5 i inne takie tam. Najdroższe oczywiście okno typu suwianka, dodam, że ja powiększyłam okno w salonie na wyjściowe, za okna z roletami i montażem chcą 19,5 tys. Warto jeszcze pytać o rabat większy? chyba zawsze warto Cholerniki dość drogo liczą sobie za te rolety biorę zintegrowane (podtynkowe?). Do tego brama prawdopodobnie NICE 3,4 tys, nie licząc drzwi (wybiorę chyba Wikęd, stalowe). Podsumowując: miałam oferty stolarki okiennej, Veka (perfectline oraz SL-82), Drutex i Carpenter. Najkorzystniejsza wycena jednak z aluplast . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 19.02.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Czy ktoś z Was zastosował wentylację mechaniczną zgodnie z projektem budowlanym? U mnie będzie mechaniczna, ale widzę, że do łazienek np prowadzą przewody wentylacji grawitacyjnej? Mam rację? W jaki sposób wykonaliście swoją wentylację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts