Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Mam w ogóle pytanie jak to jest z metrażem salonu.

Na rzucie projektu salon ma 22,4 m2 to jakie są rzeczywiste wymiary ścian?

Na rzucie parteru pokazują jakby jedną stronę schodów gdzie przecież później schody idą w drugą stronę i też zabierają 1 metr szerokości salonu?

Nie licząc tego że pod schodami można włożyć telewizor ale ja chcę schody całkiem zamurować to reasumując poprawki z mojego rzutu salon się zmniejsza?

Oczywiście, że salon się zmniejszy, jesli przesuniesz schody w prawo o 1 m.

Dlatego my zdecydowaliśmy się na wariant powiększony, alabaster 34, bo też chcemy przesunąć schody o 1 m a salon nie będzie aż tak znacząco mały, będzie miał 26 m, w alabastrze 21 będzie to już 21 m

Pozdrawiam

w okolicach Chojnic bywamy, moglibyśmy również spojrzeć na dom z zew? - pytanie do n-nika :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla mnie osobiście okno jakiekolwiek na klatce schodowej jest niezbędne.

Chcę mieć rozjasnioną przestrzeń na tyle ile się da :)

myślałam nawet by przerobić w ten sposób by i z tyłu przy schodach była mini jaskółka - jak z przodu, oczywiście z mniejszym oknem, wiadomo, że wiąże to się z kosztami podczas adaptacji, no i potem w budowie....lecz czy aż tak bardzo drogo wychodzi owa przeróbka? czy ktoś się z was orientuje?

Narazie nie rozmawiałam z żadną ekipą budującą, czekamy na PNB, a okazało się, że nieco się ten czas przedłuży (bo pan ma tyyyle pracy teraz i się nie wyrobi w ciągu 30 dni)... śmieszne to to :)

Witam ma moze jakies zdjecia wykonczonego domu wewnatrz i na zewnatrz[/QUOT

Sądzę, że większość tutaj nas obecnych dopiero zaczęła lub jest na etapie bardzo wczesnego wykańczania alabastra :) zdjęć nie zobaczysz 'chyba' tak szybko...ewentualnie ktoś się przełamie i doda zdjęcia domu wykończonego np. 1-2 lata temu :)

Pozdrawiam.

Muszę porobić dokładnie zdjęcia pomieszczeń, bo ciężko zrobić zdjęcie, aby dobrze było wszystko widać.

To jest zdjęcie łazienki u góry, zrezygnowaliśmy z suszarni i mamy teraz dużą łazienkę: 534.jpg

To zdjęcie sypialni u góry, po lewej stronie widać wejście do garderoby:

537.jpg

Tu mamy jeden z pokoi u góry, ten jest największy:

533.jpg

I słabe zdjęcie (zrobie lepsze) kuchni i salonu:

519.jpg518.jpg

Edytowane przez n-nika

Muszę porobić dokładnie zdjęcia pomieszczeń, bo ciężko zrobić zdjęcie, aby dobrze było wszystko widać.

To jest zdjęcie łazienki u góry, zrezygnowaliśmy z suszarni i mamy teraz dużą łazienkę: [ATTACH=CONFIG]310374[/ATTACH]

To zdjęcie sypialni u góry, po lewej stronie widać wejście do garderoby:

[ATTACH=CONFIG]310375[/ATTACH]

Tu mamy jeden z pokoi u góry, ten jest największy:

[ATTACH=CONFIG]310376[/ATTACH]

I słabe zdjęcie (zrobie lepsze) kuchni i salonu:

[ATTACH=CONFIG]310377[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310378[/ATTACH]

dzieki za te zdjecia a na temat kosztów możecie napisać cos