Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY ALABASTROWEJ 21 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

masz jakiś projekt kuchni już? zmieniłaś układ szafek, płyty grzewczej, itp.??

Oczywiście, że zmieniłam ;)

Kuchnia będzie prawie G dokładnie to U plus lada. Od lewej zaczynając lodówka później szafki, pod oknem zlew i na kolejnej ścianie płyta na koniec zamykam to ladą. Wymiary ściągnięte i czekamy teraz na realizację ;) Zdjęć nie mam bo mąż wszystko już zakrył folią aby się nie kurzyło :/ Za to mogę pokazać zdjęcie paneli które już położyliśmy na górze :) 26982073_1649806635079975_62890816_o.jpg

Cześć, Niestety tak to wygląda, że producenci dachówki nie przewidzieli takiego rozwiązania w wielu przypadkach i np. przy dachówce Creaton Titania kominki są o wymiarach 100mm lub 125mm. To prawda, że fi kanału wentylacyjnego powinno wynieść 160mm, ale niektórych spraw nie przeskoczysz.

Obecnie też wypuszczam na dach grawitrację z garażu - będę używał rur 160mm ocieplonych, a kominek 125mm.

Drodzy ile Wam m2 tynku zewnętrznego wyszło i ile płaciliście za metr? Jaki rodzaj tynku?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Piekna! tez niebawem u mnie wymiarowana bedzie kuchnia i rowniez zastanawiam sie nad tym kolorem blatu...widze, ze nie masz panelu szklanego lub kafli na pas roboczy; pomalowane czyms specjalnym? Czy cos innego wymysliłas?

Na podłoge juz chyba zdecydowałam sie; z opoczna gres drewnopodobny w kolorze klasycznego dębu beige...lub dąb brown, czekam na próbki bo wybierac na żywioł nie chce, zdjecie w katalogu swoje a co innego obejrzec i dotknąć :)

Piekna! tez niebawem u mnie wymiarowana bedzie kuchnia i rowniez zastanawiam sie nad tym kolorem blatu...widze, ze nie masz panelu szklanego lub kafli na pas roboczy; pomalowane czyms specjalnym? Czy cos innego wymysliłas?

Na podłoge juz chyba zdecydowałam sie; z opoczna gres drewnopodobny w kolorze klasycznego dębu beige...lub dąb brown, czekam na próbki bo wybierac na żywioł nie chce, zdjecie w katalogu swoje a co innego obejrzec i dotknąć :)

Blaty są z granitu ;D na razie jest pomalowane farbą scieralna, nie podoba mi się szkło, a płytki mi nie pasują bo nie mam górnych szafek. Jeżeli będą plamy to wtedy przemyslimy co tam można dać ; ) co do podłogi to mogła by być spokojnie troszkę ciemniejsza ale ta też jest ok ;) proszę podesłać zdjęcia jak już będzie gotowa kuchnia ;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...