Stickpl 01.09.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam wszystkich Planuje wykonać dwie półki z regipsu o długości 2,6m i szerokości 20 cm.Myślałem o zastosowaniu profili UW/CW 50 ponieważ nie chciałbym aby grubość przekraczała ok 7cm Poniżej przedstawiam jakbym to widział.https://db.tt/ZVaZan48 Moje pytanie brzmi czy wykonanie takich półek będzie wytrzymałe? Czy warto je wzmocnić czymś na zasadzie metalowych kołków podłużnych stanowiących jakby szkielet (wsparcie) półek? Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 02.09.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Przy taaakiej długości trzeba wykonać ramę wsporczą z profili UW/CW, inaczej płyta gipsowa się połamie (kowadła i tak nie utrzyma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stickpl 03.09.2014 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Co masz na myśli pisząc "rama wsporcza"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 10.09.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam, byłem nie obecny ponieważ nie spodziewałem się pytania (vide wyżej). Czy mam narysować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stickpl 10.09.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Już nie trzeba, półka wykonana, trzyma się solidnie. Do obwodu wykonanego z profili UW wykonałem poprzeczki z profili CW co 30 cm dzięki czemu konstrukcja jest sztywna i solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts