suchy41 02.09.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 witam tak jak w temacie czy mogę zamienić rectorbeton na system teriva bez wiekszych problemów. dodam że najdłuższe belki maja tylko 5,70. wiem że jest jeszcze kilka podobnych systemów ale wszystkie są w podobnej cenie a teriva jest troszke tańsza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 02.09.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Teriva nie równa się do stropów Rector.Raz - pustaki. Po pustakach Terivy, ciężko jest chodzić. Zdarzało się i to często, że człowiek leciał w dół. Rozwiązaniem jest położenie ścieżek z desek i chodzenie po nich.Pustaki Rector-a to inna bajka. Można po nich skakać. Są trwałe, wytrzymałe i nie ma obaw o to, że znajdziesz się nagle piętro niżej. Dwa - belki. Strunobeton. Nie znaczy to, że nie możesz zamienić tych stropów. Pytanie, czy warto? Odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruzin 07.09.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Jedynym plusem takiej wymiany jest wygoda układania. Belki są ciut lżejsze i wygodniej przenosić je trzymając za kratownice. Na tym koniec plusów.Strop teriva będzie miał:- mniejsza nośność,- większe ugięcie,- wyższą wysokość (grubość). Odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pollo_loco 11.09.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 W gęstożebrówce Porotherm belki stropowe mogą mieć ponad 8 metrów - jeśli Cię to ratuje Co do ugięcia w stropach tego typu - można je minimalizować sensownie zrobionymi podciągami. W domku jednorodzinnym nie ma z tym w ogóle problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 13.03.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Litości z tą reklamą. Weź człowieku przeczytaj swoje posty i się zastanów co za głupoty piszesz- wymieniałeś u siebie strop, budowałeś bez Rectora, budowałeś z Rectorem, podglądałeś budowę sąsiada-może wybierz sobie jedną wersję , bo to jest śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 14.03.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 nie zmienia faktu, że te Rectory są dużooo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 15.03.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 nie zmienia faktu, że te Rectory są dużooo lepsze Ja nie twierdzę, że nie są. Tylko mnie trafia jak widzę taką nachalną i beznadziejną, kompletnie nieprzemyślaną reklamę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts