marcin_lech 02.09.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Witam, chciałbym przedstawić nasz projekt domu w kształcie kopuły. Chciałbym od razu podziękować użytkownikowi autorus za inspirację ponieważ bez jego determinacji nie zdecydowałbym się na taki dom. Projekt jest na etapie opracowania budowlanego. Założenia projektu: 1. dom budowany jako siedlisko na wsi 2. garaż na 2 samochody 3. własna oczyszczalnia ścieków, niestety własnej wody nie mogę mieć 4. wentylacja mechaniczna z rekuperacją, GWC 5. ogrzewanie kominkiem plus gaz 6. średnica kopuły około 13m 7. rozkład pomieszczeń: parter: pokój dzienny połączony z częścią kuchenną, sypialnia z łazienką i garderobą, mała spiżarka, kominek z podwójnym obiegiem w części centralnej kopuły, pralnia, duże okrągłe okno od południa, gabinet, łącznik: wiatrołap, hol, garaż: miejsce na 2 samochody, WC z prysznicem, Hydrofornia/kotłownia pomieszczenie gospodarcze piętro: 3 pokoje dla dzieci z garderobami, mała łazienka, 8. materiał budowlany - cegła pełna i 10cm pianki PUR Edytowane 14 Lipca 2015 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.09.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 witam no i w razie pytań służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.09.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witam Kiedy ruszacie z budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 02.09.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jak dobrze pójdzie to na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.09.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Swietnie, bede dopingowal. Pewnie nie tylko ja, rzesza forumowiczow bedzie tu zagladac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 02.11.2014 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Pora na aktualizację tego co zostało już zrobione: - kupiłem 20tys cegieł z lokalnej cegielni - zrobiłem ogrodzenie z siatki leśnej, poszło jej prawie 380m - nieoczekiwanie pojawiła się okazja na gruz na drogę więc skorzystałem - 20 ciężarówek - posadziłem 35 drzewek owocowych Plany na ten rok: - zrobić zjazd indywidualny - rozsypać gruz na drogę Poza tym na dniach powinna przyjść ostateczna decyzja o warunkach zabudowy. Szukam również ekipy która mi zbuduje dom i wstępnie jest ale czeka mnie rozmowa o pieniądzach. Edytowane 19 Listopada 2014 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.11.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Super, kolejna kopuła będę zaglądać i dopingować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.11.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 pewnie że super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 15.11.2014 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) Są już warunki zabudowy!! Mogę w końcu złożyć w gminie papiery na zjazd indywidualny Droga jest już w większości ułożona z gruzu. Teraz pozostaje mi załatwić piasek lub arszę żeby wypełnić luki między kawałkami gruzu. Z mniej przyjemnych wieści - ktoś ukradł mi 4 drzewa. Cały dzień chodziłem wkurzony i zastanawiałem się jak temu zaradzić na przyszłość. Edytowane 19 Listopada 2014 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.11.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Chyba nie ma inwestora w Polsce, ktory wybudowalby dom bez "straty". U mnie wlamal sie ktos do blaszaka, a u sasiada wyniesli stalowe skrzydla od bramy na posesje. W Twoim przypadku wypada sie pocieszyc iz polasili sie na drzewka. Mam nadzieje, zew przyszlosci u Ciebie nic podobnego sie nie przydazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.11.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Instrukcja dodawania dużych zdjęć Jeśli juz wstawiłeś małe zdjęcie to lewym przyciskiem myszki przyciśnij na nie dwa razy. Wyskoczy menu z którego wybierz wielkośc zdjęcia. Ja wybrałem large i potwierdziłem. i wyszło jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 16.11.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 WitamFajnie, odważnie !!!!Co za patałach pochciwił się na drzewka ? Będę zaglądała. pewnie nie ja jedna Czekam na następne posty i fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.11.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 To się będą ludziska pukać w czoła i kreślić kółka w powietrzu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 19.11.2014 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 [ATTACH=CONFIG]289372[/ATTACH] Instrukcja dodawania dużych zdjęć Jeśli juz wstawiłeś małe zdjęcie to lewym przyciskiem myszki przyciśnij na nie dwa razy. Wyskoczy menu z którego wybierz wielkośc zdjęcia. Ja wybrałem large i potwierdziłem. i wyszło jak wyżej Dzięki amigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.11.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 z największą przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 12.02.2015 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Projekt zastał w końcu skończony i architekt miał go dzisiaj złożyć w Starostwie. Ostateczny wygląd jest taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.02.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 To sie w Starostwie zdziwia Projekt bardzo ciekawy i widac dopracowany. Czyli start na wiosne wciaz aktualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 12.02.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 To sie w Starostwie zdziwia Projekt bardzo ciekawy i widac dopracowany. Czyli start na wiosne wciaz aktualny? Dziękuję Start będzie pewnie najszybciej w kwietniu/maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 13.02.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 bardzo fajny projekt mocno trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 13.02.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 bardzo fajny projekt mocno trzymam kciuki ! Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts