marcin_lech 19.08.2016 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Zastanawiam się jak zrobić dach w łączniku. W projekcie mam tak: Belki 28x24 są położone poziomo. Mam miejsce tj. około 40cm żeby zrobić spadek. Pytanie brzmi - o ile mogę zmniejszyć/odchudzić belki jeżeli będzie spadek, a ściany są oddalone od siebie o 7,5m? Dzwoniłem do konstruktora ale jest na wakacjach przez najbliższe 2 tygodnie. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 22.08.2016 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Dach w części garażowo-gospodarczej będzie z wiązarów. Woda będzie zbierana rynną z jednej strony. Rzut 3D: Dostawa na przełomie września i października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 24.08.2016 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Ekipa muruje, narazie do poziomu muru nad oknem tarasowym. Na ten moment dalej jest używana zwykła zaprawa cementowa. Zdjęcia w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 25.08.2016 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Właśnie się dowiedziałem, że jest już 11 warstw ponad wieńcem. Dalej będzie murowane zaprawą z dodatkiem wapna gaszonego. Ekipa ma pomysł żeby zaczynać od krawędzi okien i domurowywać ścianę. Ma to zapobiec problemom które miał autorus. Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 27.08.2016 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Dzisiaj na budowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 27.08.2016 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.08.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Przydały by się rozpórki w oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 28.08.2016 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Przydały by się rozpórki w oknach Przekażę ekipie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.08.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Oni o tym na pewno wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 29.08.2016 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Dzisiaj i jutro ekipa nie pracuje. Był za to na budowie lokalny przedstawiciel okien MS i doradzał mi jak zrobić parapety. Najlepsza opcja to chyba przyklejenie styroduru od spodu po zamontowaniu, lub nawet przed, okien. Duży kawałek styroduru mam kupić w firmie NTB, również lokalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 31.08.2016 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Wczoraj odwiedziłem kominiarza ponieważ chciałem się poradzić odnośnie komina do kominka. W projekcie jest on ceramiczny i bardzo blisko przeszklenia świetlika co psuło by widok z domu. Mam miejsce w jednym z pokoi żeby przesunąć komin około 50-100cm. Kominiarz skierował mnie do firmy Gerjo gdzie bardzo profesjonalnie zostałem obsłużony. Wieczorem pojawił się na budowie pan który montuje te kominy i umówiliśmy się na przymiarki jak będzie strop szalowany. Dzisiaj ekipa dalej muruje i są już rozpórki w oknach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 31.08.2016 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Tyle się dało dzisiaj wymurować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.09.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Odnośnie rozpórek to raczej myślałem o pełnym deskowaniu jak w oknach na parterze. Pomiędzy tymi oknami będzie kilka dobrych ton które trzeba wyprzeć, A skosy są już tam konkretne. U mnie to wywoływało spory stres na budowie. Zawsze wyobrażałem sobie jak to spad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 01.09.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 U mnie nachylenie jest trochę mniejsze więc stres jest mniejszy. Rozpórki są już podwójne: Wszystkie okna na piętrze są już wyciągnięte, szerokość 120cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 02.09.2016 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Nawet najwięksi artyści mają w życiu moment zwątpienia i nie ominęło to również mojej ekipy. Na budowie pojawił się strach, że jakby się ściana zawaliła, przy murowaniu łuku okna, to nie ma się jak ratować. Zamówiliśmy więc długie stemple metalowe, które będą ustawione po obu stronach każdego z okien. Okna już bez szalunków: Tyle zostało dzisiaj wymurowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 03.09.2016 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Dzisiaj na budowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.09.2016 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Byle tylko wyjść ponad okno i puścić wiersz, no może dwa cegieł i będzie dobrze. Trzymam kciuki coby nic nie spadło. Dla mnie na budowie ten etap był najtrudniejszy. Było jeszcze wiele trudnych etapów ale ten poddawał w wątpliwość czy to się w ogóle uda wybudować. Takie tam w wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 05.09.2016 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dzisiaj pada więc ekipa nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 05.09.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Było jeszcze wiele trudnych etapów ale ten poddawał w wątpliwość czy to się w ogóle uda wybudować. Naprawde Was podziwiam. Szalency. Ale naprawde podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.09.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dziś odkryłem,ze dom Autorusa ma młodszego brata:lol2:.Życzę powodzenia w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts