marcin_lech 06.11.2016 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Wygląda świetnie A co na wiązary? U mnie dałem płytę OSB, chyba 25mm, potem papę potem jeszcze raz papę. Papy nie należy mocować papiakami tylko zgrzewać do płyty. Taką instrukcje dostałem od mistrza Jana. Też płyta osb i papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.11.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Z papą uważaj. Kupiłem podkładową icopal. Kierowałem się nazwą. Po roku od położenia mogłem ją rwać jak kartkę papieru. Ogólnie masakra. Na nią położyłem już zewnętrzna papę, ale żadnej znanej firmy. Jedynym kryterium było to, czy da się ją rozerwać. Tak radził mi mistrz Jan. I razem próbowaliśmy ja rozerwać i nic z tego nie wyszło. Wiec ja kupiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 06.11.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Z papą uważaj. Kupiłem podkładową icopal. Kierowałem się nazwą. Po roku od położenia mogłem ją rwać jak kartkę papieru. Ogólnie masakra. Na nią położyłem już zewnętrzna papę, ale żadnej znanej firmy. Jedynym kryterium było to, czy da się ją rozerwać. Tak radził mi mistrz Jan. I razem próbowaliśmy ja rozerwać i nic z tego nie wyszło. Wiec ja kupiliśmy Będę pamiętał, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 15.11.2016 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Przyszedł pierwszy śnieg i trzeba było czekać na poprawę pogody. Od czwartku ma być ciepło więc ekipa powinna dokończyć murowanie i można planować krycie. W środku w kopule, tak jak to opisywał autorus, pada jak w jaskinii... Rzeczywistość zrewidowała plany i dlatego pianowanie będzie jak najszybciej. Mam już nawet listę rzeczy, które muszę zrobić, żeby było to możliwe. Świetlik oczywiście na niej jest ale okna już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.11.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wygląda super Odnośnie świetlika to ja montowałem go przed piankowaniem, aby pianka weszła na kołnierz. Przykryłem tylko folią przeźroczysty poliwęglan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 16.11.2016 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Wygląda super Odnośnie świetlika to ja montowałem go przed piankowaniem, aby pianka weszła na kołnierz. Przykryłem tylko folią przeźroczysty poliwęglan. Widziałem na zdjęciach i jest to najlepsze rozwiązanie dlatego też chcę tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.11.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Tak tez zrobił nasz znajomy pan Eryk Gdyby się coś stało z samym świetlikiem to łatwo możemy go wymienić. Z kołnierzem do świetlika tak łatwo już niestety nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 18.11.2016 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Murowanie zakończone: Jak wszystko dobrze pójdzie, to w poniedziałek zacznie się krycie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 07.12.2016 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Dach został w listopadzie przykryty papą podkładową. Miały być zamontowane jeszcze rynny ale nie mogliśmy znaleść odpowiedniego koloru, najlepiej 7047, nawet na zamówienie. Z braku laku będą ocynkowane ale dopiero jak się ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 24.03.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Podziwiam za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 24.03.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Niesamowity projekt Ja podziwiam za odwagę Czy jest szansa, że pojawią się jakieś rzuty domu? Bardzo mnie ciekawi, jak rozkładają się pokoje w takim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.03.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Co tam nowego na budowie? W tym roku nie wstawiłeś żadnych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 21.04.2017 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Co tam nowego na budowie? W tym roku nie wstawiłeś żadnych fotek Powoli przygotowujemy się do nowego sezonu. Pogoda jest jaka jest, więc czekamy na ocieplenie. Mamy w planie pianowanie w tym roku ale ceny piany poszybowały w górę więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Najdziwniejsze jest to, że Termopian ma niższe ceny niż firmy z Rzeszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 21.04.2017 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Niesamowity projekt Ja podziwiam za odwagę Czy jest szansa, że pojawią się jakieś rzuty domu? Bardzo mnie ciekawi, jak rozkładają się pokoje w takim domku Rzutów nie publikuję ale kształt pomieszczeń jest zbliżony do kopuły Autorusa - tam są rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 08.05.2017 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Pojawiły się niestety po zimie pęknięcia w kopule nad oknem tarasowym: Kierownik kazał kontynuować prace i obserwować konstrukcję. Mają być przyklejone w te miejsca cienkie płytki lub szkło żeby sprawdzić czy pęknięcia się powiększają. Dotarł transport pustaków i cegły do murowania wnętrza kopuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 22.05.2017 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Murowanie środka kopuły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 28.05.2017 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Stan z soboty: Kontynuacja prac za około tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.05.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 06.06.2017 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Dzisiaj na budowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 19.06.2017 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Szalowanie stropu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts