Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kopuła Aniela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 395
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z papą uważaj. Kupiłem podkładową icopal. Kierowałem się nazwą. Po roku od położenia mogłem ją rwać jak kartkę papieru. Ogólnie masakra.

Na nią położyłem już zewnętrzna papę, ale żadnej znanej firmy. Jedynym kryterium było to, czy da się ją rozerwać. Tak radził mi mistrz Jan. I razem próbowaliśmy ja rozerwać i nic z tego nie wyszło. Wiec ja kupiliśmy :)

Z papą uważaj. Kupiłem podkładową icopal. Kierowałem się nazwą. Po roku od położenia mogłem ją rwać jak kartkę papieru. Ogólnie masakra.

Na nią położyłem już zewnętrzna papę, ale żadnej znanej firmy. Jedynym kryterium było to, czy da się ją rozerwać. Tak radził mi mistrz Jan. I razem próbowaliśmy ja rozerwać i nic z tego nie wyszło. Wiec ja kupiliśmy :)

Będę pamiętał, dzięki :)

• 2 weeks później...

Przyszedł pierwszy śnieg i trzeba było czekać na poprawę pogody. Od czwartku ma być ciepło więc ekipa powinna dokończyć murowanie i można planować krycie.

15102239_10210026909282906_556019870_o.jpg

15060214_10210026907882871_855942629_o.jpg

15126023_10210026908322882_297926637_o.jpg

W środku w kopule, tak jak to opisywał autorus, pada jak w jaskinii... Rzeczywistość zrewidowała plany i dlatego pianowanie będzie jak najszybciej. Mam już nawet listę rzeczy, które muszę zrobić, żeby było to możliwe. Świetlik oczywiście na niej jest ale okna już nie :)

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 4 weeks później...
Co tam nowego na budowie? W tym roku nie wstawiłeś żadnych fotek :(

Powoli przygotowujemy się do nowego sezonu. Pogoda jest jaka jest, więc czekamy na ocieplenie. Mamy w planie pianowanie w tym roku ale ceny piany poszybowały w górę więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Najdziwniejsze jest to, że Termopian ma niższe ceny niż firmy z Rzeszowa :o

• 3 weeks później...

Pojawiły się niestety po zimie pęknięcia w kopule nad oknem tarasowym:

IMG_20170506_132016.jpg

IMG_20170506_132418.jpg

Kierownik kazał kontynuować prace i obserwować konstrukcję. Mają być przyklejone w te miejsca cienkie płytki lub szkło żeby sprawdzić czy pęknięcia się powiększają. Dotarł transport pustaków i cegły do murowania wnętrza kopuły.

IMG_20170508_170202.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...