Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kopuła Aniela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 395
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Niezły projekt. Gratuluje. 3lata budowy już za Tobą. jakby to moje ekipy budowały... :)

W przyszłym kończysz? Co z tymi pęknięciami, nie powiększyły się?

Nie ma za ciemno w tej kopule? Tych okien wydaje sie niewiele jest.

Dziękuję. Planuję skończyć za 2 lata. Nad oknem tarasowym zostało zrobione wzmocnienie betonowe i nic już nie pęka. W kopule w części dziennej jest bardzo jasno, w pokojach na górze już mniej.

Edytowane przez marcin_lech

• 2 months później...

Na pewno fajnie, tylko nie wiem czy np. funkcjonalność "poddasza" nie popsuje całości inwestycji. Jak Ty WZetke otrzymałeś to ja nie wiem .. :)

Kolorystyka juz jest ostateczna? Ja bym zrobil czesc wejsciowo garażową ciemną. To zadaszenie nad wejściem tez? Moze tę część domu pozostaw z prostymi kątami, skoro i tak jest płaski dach. Niech sie w całości odcina od kopuły.

Jak juz jednak ma tak zostac, to zrób to zadaszenie tak samo jak to nad oknem tarasowym. Bedzie sis lepiej komponowało.

Edytowane przez pandzik

Na pewno fajnie, tylko nie wiem czy np. funkcjonalność "poddasza" nie popsuje całości inwestycji. Jak Ty WZetke otrzymałeś to ja nie wiem .. :)

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli przez funkcjonalność "poddasza"

Kolorystyka juz jest ostateczna? Ja bym zrobil czesc wejsciowo garażową ciemną. To zadaszenie nad wejściem tez? Moze tę część domu pozostaw z prostymi kątami, skoro i tak jest płaski dach. Niech sie w całości odcina od kopuły.

Było kilka wersji ale ta nam najbardziej przypadła do gustu.

Jak juz jednak ma tak zostac, to zrób to zadaszenie tak samo jak to nad oknem tarasowym. Bedzie sis lepiej komponowało.

Taki kształt zadaszenia wyszedł z banalnego powodu - program nie ogarnął wersji z projektu. Ale nam się spodobał bo pasuje do łuku garażu. Kwestia jak go wykończyć z góry/zewnątrz bo sam beton raczej nie może zostać...

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 5 weeks później...