marcin_lech 09.04.2015 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Jest w końcu pozwolenie na budowę! Ruszamy w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.04.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 gratuluję pozwolenia! szybko poszło powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.04.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 czekam z niecierpliwością i gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.04.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Życzę powodzenia, dzięki Bogu autorus przetarl Wam szlak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 12.04.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Dziękuję wam za miłe słowa Pogoda dopisuje, więc posadziłem 6 drzewek owocowych, 3 lipy i 168 sztuk świerka pospolitego na żywopłot. Ponadto droga dojazdowa też już jest zrobiona. Przyłącz wody będzie na dniach, ale prąd PGE podłączy dopiero w jesieni, więc dzięki uprzejmości sąsiada będę korzystał z jego prądu. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 18.04.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiaj był bardzo pracowity dzień na działce - jedna koparka robiła przyłącz wody a druga przesuwała ziemię żeby wyznaczyć budynek. Wodę już mam Edytowane 17 Maja 2015 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.04.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Wykop prosty " jak szczała".... no ale skoro dom po okręgu to czemu wykop miałby być prosty .. Gdybyście chcieli kominek lub piec wykonany z półkulą to ma takowe w ofercie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 19.04.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Wykop prosty " jak szczała".... no ale skoro dom po okręgu to czemu wykop miałby być prosty .. Gdybyście chcieli kominek lub piec wykonany z półkulą to ma takowe w ofercie . Jak się płaci 25zł za metr to tak niestety wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.04.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 19.04.2015 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 trzymam kciuki Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 01.05.2015 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Geodeta wytyczył budynek I wszystko byłoby fajnie gdyby się nie okazało że poziom budynku nad gruntem wyszedł mniejszy niż było ustalone z architektem. Powinno być 15cm wyżej. Kierownik budowy był nieosiągalny więc narazie nie wiem czy jak zrobię tak jak miało być to będzie to legalne? Warunki zabudowy mam z nadmiarem. Druga rzecz to szopa lub garaż na narzędzia. Co byłoby lepsze - garaż blaszany czy szopa z plyty osb tak jak ma np kolega autorus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.05.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 garaż z blachy może Ci odlecieć. Dosłownie. Ja bym postawił na płyty osb i własny montaż. Ale... ogólne zasady są takie , że żadnych cennych rzeczy w takiej szopie trzymać się nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.05.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Odnośnie wysokości IMO to budynek musi być zgodny z wytycznymi z gminy konkretnie jest tam max wysokość. I nie powinno się jej przekraczać. Ale też bez przesady nikt nie będzie sprawdzał wysokości kopuły Bo niby jak? Nad tym trzeba trochę pomyśleć a nikomu się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 03.05.2015 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 16.05.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Szopa z płyt OSB zrobiona. Ekipa potwierdziła start w poniedziałek! Telefon mi się niestety zepsuł więc nie wiem jak będzie ze zdjęciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.05.2015 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 świetnie. Pamiętaj koniecznie o wstawianiu fotek. W dzienniku budowy to podstawa. Jedna fotka mówi wiecej niż tysiąc słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 17.05.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Zaległe zdjęcia: szopa moja kobieta mi pomaga prowizoryczne podłączenie prądu od sąsiada kablem asx Edytowane 17 Maja 2015 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.05.2015 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 piękna szopa. Papa na dachu by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 19.05.2015 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 piękna szopa. Papa na dachu by się przydała Jest już papa A to efekt dwóch dni pracy: Ziemia jest tak twarda, że podnosi koparkę do góry przy kopaniu Ekipa stwierdziła że geodeta musi wyznaczyć lepiej wnętrze kopuły więc jest przestój do poniedziałku. Dodatkowo w poniedziałek na budowę wpadł kierownik i 30min dyskutowaliśmy o punkcie zero mimo że mieliśmy to już ustalone. Udało się dojść do porozumienia więc mogliśmy kontynuować prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 26.05.2015 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Niestety z powodu deszczów prace zostały przesunięte na przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts