marcin_lech 04.07.2015 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Jest cyrkiel: Widok z góry: Kierownik upiera się żeby wszystko robić jak w projekcie, tylko że projekt był zrobiony z przesadną asekuracją konstruktora. Są rdzenie betonowe idące aż do świetlika. Machnąłem na to ręką jak odbierałem projekt a teraz to wychodzi. Wczoraj była rozmowa na działce kierownika z konstruktorem ale nic z tego nie wyszło. Nawet to, że autorus ma swoje kopuły bez żadnych rdzeni nie pomogło. Czy jedynym sposobem na zmianę jest zmiana kierownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.07.2015 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 jakie rdzenie? po co to? nigdy o tym nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.07.2015 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 z tym cyklem to imo nie do końca jest ok. on musi mieć możliwość przekładki na drugą stronę. czemu. ponieważ profil pod wpływem zwoje o ciężary będzie się wygina i odległości nie będą zachowane. mogę zrobić fotki mojego cyrkla i ci wstawic jak będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.07.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Cały czas myślę o tych rdzeniach, na początku myślałem, że chodzi o przewiązki betonowe czyli za jeden wiersz cegieł lejesz beton z drutami. Ale wychodzi, że jednak nie. IMO przepraszam za stwierdzenie ale jakieś rdzenie to bzdura na resorach. Najprostszym i najlepszym i najtańszym rozwiązaniem byłoby korekta projektu. To może zrobić konstruktor, trzeba go będzie przycisnąć. Inaczej będziesz miał jedyny taki budynek w Polsce i co za tym idzie jedyne w swoim rodzaju problemy o których nawet ja nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 05.07.2015 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Cały czas myślę o tych rdzeniach, na początku myślałem, że chodzi o przewiązki betonowe czyli za jeden wiersz cegieł lejesz beton z drutami. Ale wychodzi, że jednak nie. IMO przepraszam za stwierdzenie ale jakieś rdzenie to bzdura na resorach. Najprostszym i najlepszym i najtańszym rozwiązaniem byłoby korekta projektu. To może zrobić konstruktor, trzeba go będzie przycisnąć. Inaczej będziesz miał jedyny taki budynek w Polsce i co za tym idzie jedyne w swoim rodzaju problemy o których nawet ja nie słyszałem. Rdzenie idą od wieńca w górę. Po rozmowie z konstruktorem mam wrażenie że on nie ma odpowiedniej wiedzy więc muszę to zrobić inaczej. Może dasz mi namiary na swojego kierbuda? Odnośnie cyrkla to używamy go narazie do wyznaczenia koła. Da się go odwrotnie założyć na rurę więc przekaże to ekipie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 05.07.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 z tym cyklem to imo nie do końca jest ok. on musi mieć możliwość przekładki na drugą stronę. czemu. ponieważ profil pod wpływem zwoje o ciężary będzie się wygina i odległości nie będą zachowane. mogę zrobić fotki mojego cyrkla i ci wstawic jak będziesz chciał. Poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 06.07.2015 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Dzisiaj z powodu upałów ekipa nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 08.07.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Wczoraj nie miałem jak zrobić zdjęć więc dzisiaj fundamenty wyglądają tak: Odnośnie rdzeni, to konstruktor zgodził się na redukcję z 9ciu do 5ciu. Dodatkowo są to krótsze rdzenie nie biegnące do świetlika więc z dwojga złego lepiej tak. Swoją drogą to przez ten koszmar z rdzeniami to nie mogłem spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 09.07.2015 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dzisiaj na budowie: Jeden z rdzeni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.07.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 świetnie!! Jak ładnie już zarysy widać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 10.07.2015 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Dzisiaj na budowie: Jutro będzie dokończenie murowania i zacznie się szalowanie wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.07.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 14.07.2015 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Pogoda narazie niezbyt dopisuje więc stan obecny wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.07.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Miło popatrzeć jak mury kopuły pną się do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.07.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 idzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 15.07.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 bardzo ładnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 15.07.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 wygląda kosmicznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 17.07.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Stan na dziś: Jutro zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 19.07.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Wczorajsze zalewanie wieńca: Nie wszędzie płyta dobrze trzymała i pojawiły się lekkie wybrzuszenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.07.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Pięknie to wygląda. Tempo budowy imponujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts