Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kopuła Aniela

Recommended Posts

Jest cyrkiel:

11694069_10206289652293817_45172228_n.jpg

Widok z góry:

11720435_10206289596292417_1731360597_n.jpg

11721390_10206289651573799_1384355818_n.jpg

Kierownik upiera się żeby wszystko robić jak w projekcie, tylko że projekt był zrobiony z przesadną asekuracją konstruktora. Są rdzenie betonowe idące aż do świetlika. Machnąłem na to ręką jak odbierałem projekt a teraz to wychodzi. Wczoraj była rozmowa na działce kierownika z konstruktorem ale nic z tego nie wyszło. Nawet to, że autorus ma swoje kopuły bez żadnych rdzeni nie pomogło. Czy jedynym sposobem na zmianę jest zmiana kierownika?

• Odpowiedzi 395
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z tym cyklem to imo nie do końca jest ok. on musi mieć możliwość przekładki na drugą stronę.

czemu. ponieważ profil pod wpływem zwoje o ciężary będzie się wygina i odległości nie będą zachowane.

mogę zrobić fotki mojego cyrkla i ci wstawic jak będziesz chciał.

Cały czas myślę o tych rdzeniach, na początku myślałem, że chodzi o przewiązki betonowe czyli za jeden wiersz cegieł lejesz beton z drutami. Ale wychodzi, że jednak nie.

IMO przepraszam za stwierdzenie ale jakieś rdzenie to bzdura na resorach. Najprostszym i najlepszym i najtańszym rozwiązaniem byłoby korekta projektu.

To może zrobić konstruktor, trzeba go będzie przycisnąć. Inaczej będziesz miał jedyny taki budynek w Polsce i co za tym idzie jedyne w swoim rodzaju problemy o których nawet ja nie słyszałem. :(

Cały czas myślę o tych rdzeniach, na początku myślałem, że chodzi o przewiązki betonowe czyli za jeden wiersz cegieł lejesz beton z drutami. Ale wychodzi, że jednak nie.

IMO przepraszam za stwierdzenie ale jakieś rdzenie to bzdura na resorach. Najprostszym i najlepszym i najtańszym rozwiązaniem byłoby korekta projektu.

To może zrobić konstruktor, trzeba go będzie przycisnąć. Inaczej będziesz miał jedyny taki budynek w Polsce i co za tym idzie jedyne w swoim rodzaju problemy o których nawet ja nie słyszałem. :(

Rdzenie idą od wieńca w górę. Po rozmowie z konstruktorem mam wrażenie że on nie ma odpowiedniej wiedzy więc muszę to zrobić inaczej. Może dasz mi namiary na swojego kierbuda?

Odnośnie cyrkla to używamy go narazie do wyznaczenia koła. Da się go odwrotnie założyć na rurę więc przekaże to ekipie, dzięki :)

z tym cyklem to imo nie do końca jest ok. on musi mieć możliwość przekładki na drugą stronę.

czemu. ponieważ profil pod wpływem zwoje o ciężary będzie się wygina i odległości nie będą zachowane.

mogę zrobić fotki mojego cyrkla i ci wstawic jak będziesz chciał.

Poproszę :)

Wczoraj nie miałem jak zrobić zdjęć więc dzisiaj fundamenty wyglądają tak:

11714387_10206318850623757_1023432865_n.jpg

11719992_10206318850223747_124513603_n.jpg

11733445_10206318850503754_1047093245_n.jpg

Odnośnie rdzeni, to konstruktor zgodził się na redukcję z 9ciu do 5ciu. Dodatkowo są to krótsze rdzenie nie biegnące do świetlika więc z dwojga złego lepiej tak. Swoją drogą to przez ten koszmar z rdzeniami to nie mogłem spać...