marcin_lech 01.08.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Stan na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 02.08.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 ... odciski na trawie... UFO czy co ...??? W wiosce zapewne zapanował strach przed "...obcymi..." Zapytam wprost; Dziwują się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 02.08.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 ... odciski na trawie... UFO czy co ...??? W wiosce zapewne zapanował strach przed "...obcymi..." Zapytam wprost; Dziwują się ? Wydaje mi się że raczej nam kibicują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.08.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 tak jak i całe forum Czym zasypujesz przestrzenie miedzy ściankami? Ja do pewnego poziomu dałem piasek , zagęściłem a potem wsypałem proszek pur coby ciepło było. Na razie wydaje się ze pomysł był dobry. Za 10 lat powiem coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 02.08.2015 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 tak jak i całe forum Czym zasypujesz przestrzenie miedzy ściankami? Ja do pewnego poziomu dałem piasek , zagęściłem a potem wsypałem proszek pur coby ciepło było. Na razie wydaje się ze pomysł był dobry. Za 10 lat powiem coś więcej podobnie jak Ty. proszek pur zamowiłem rok temu ale jeszcze nie wiem kiedy będzie dostawa a na maila nikt narazie nie odpisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.08.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jak będziesz dawał piasek to pamiętaj aby ci dawali tak po 20cm a potem lali wodą i ubijali. Puru za bardzo ubić się nie da. Ale można go przycisnąć i obciążyć tak że już nie wstanie. Sposób na zagęszczanie pur to chodzenie po nim w gumowcach w kółko. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 tak jak i całe forum Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 08.08.2015 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie było mnie tydzień na budowie a tu takie zmiany: Efekt końcowy: Ekipa wsypała za dużo piasku - przynajmniej tak mi się wydaje. Kierownik pojawi się dzisiaj na budowie to sobie to wyjaśnimy. Poza tym dodzwoniłem się do Pumic i możliwe że proszek będzie przed zimą Kontynuacja murowania we wrześniu. Piasku jest rzeczywiście trochę za dużo. Na szczęście nie wszystke części są zasypane. Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez marcin_lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 26.09.2015 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Ruszyło murowanie ścian tylko pogoda płata figle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.09.2015 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Tak długo się nie odzywałeś i tylko 2 zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.09.2015 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 To stanowczo za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 29.09.2015 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Tak długo się nie odzywałeś i tylko 2 zdjęcia?? Po dwóch dniach murowania nie było co pokazywać jeszcze W poniedziałek udało mi się zrobić kilka zdjęć tylko przepraszam za jakość: Na budowie będę dopiero za 2 tygodnie ale jak się uda to zdjęcia będą wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 05.10.2015 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Udało nam się jednak pojawić na budowie w ten weekend i trafiliśmy na zalewanie wieńca. Ekipa sobie żartowała że to jest pierwszy dom który budują w którym jest już wejście do domu a budynku jeszcze nie ma Łącznik powstał bo zamówiłem za dużo pustaków. Tutaj zaszalowany łuk nad garażem: Strona zachodnio-północna. Okna są o 30cm szersze niż w projekcie - jakoś przegapiliśmy to w fazie projektowej. Na szczęście ekipa jest super i nam dobrze doradza. Reszta kopuły została też zasypana piaskiem. Pur raczej nie przyjedzie przed zimą więc tak zostanie. Murowanie kopuły zostało przeniesione na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.10.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 ja czekam na kopule proste ściany są nudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.10.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Zgadza się, co tam proste ściany. Czekamy na najciekawszy etap.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.10.2015 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Zgadza się, co tam proste ściany. Czekamy na najciekawszy etap.... Też się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.10.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Ja zaczynałem od ścian kopulastych bo do końca nie wiedziałem czy się nie zawalą. A może wiedziałem ale wolałem sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.10.2015 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Ja zaczynałem od ścian kopulastych bo do końca nie wiedziałem czy się nie zawalą. A może wiedziałem ale wolałem sprawdzić Autorus :rotfl: to było dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.10.2015 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Marcin ma te łukowe słupy które wrzucił mu projektant. I to będzie to dla niego wyzwanie bo nikt w naszym pięknym kraju takich nie ma. Będzie musiał metoda prób i błędów sobie radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_lech 06.10.2015 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Marcin ma te łukowe słupy które wrzucił mu projektant. I to będzie to dla niego wyzwanie bo nikt w naszym pięknym kraju takich nie ma. Będzie musiał metoda prób i błędów sobie radzić. To nie jest jedyne wyzwanie - mam w projekcie strop położony na kopule a nie jak Ty wewnątrz z dylatacją. Dlatego najpierw powstanie wieniec a po skończeniu kopuły strop zostanie z nim połączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts