Tom4ash 02.09.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witam,Hydraulik zrobił mi listę nizebędnych zakupów do C.O. Na liście były rury PP stabilizowane włóknem szklanym. W sklepie raczej mi odradzali takiego rozwiązania. Hydraulik zapewniał, że takie rozwiązanie jest ok. W zasadzie brat też ma w takiej instalacji. Zastanawiam się teraz nad wymianą rurek. Dodam, że piec będzie na paliwo stałe (spalenie górne lub dolne- z możliwością palenia węglem, drewnem lub miałem.Proszę o podpowiedź co w tym temacie zrobić, póki nie zaczęta instalacja.Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.09.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 PP nie są stabilizowane włóknem szklanym, tylko aluminium - ale to szczegół Kocioł na węgiel, plus bufor z wężownica do CWU, a potem może być co tam chcesz, nawet to PP będzie OK Skoro brat ma i nie popłynął to czym się stresujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nethorse 03.09.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam.Jest wersja stabilizowana włóknem szklanym. Stabi GLASS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 03.09.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Stabi da rade na CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.09.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam. Jest wersja stabilizowana włóknem szklanym. Stabi GLASS. a no tak, ale nie sądziłem, że ktoś robiąc CO w PP wybiera rury stabi glass, a nie stabi alu, zwłaszcza jak kocioł stałopalny - ale to już inna sprawa. Jedyny plus stab glass to brak potrzeby skrobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts