Gość Aleksandra Kraus 02.09.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witam,Jak w temacie : Jak ocieplić podłogę/ sufit nad gankiem?Dom drewniany/ z bali.dodam że mam duży balkon, taką lukarnę i chcę przerobić ją na dodatkowy pokój, tym samym będzie on znajdował się nad tarasem/gankiem.Zastanawiam się jakiej folii użyć jeśli od spodu włożę wełnę mineralną między belki stropowe tego tarasu/balkonu. paroizolacji czy wiatroizolacji?Z drugiej strony domu mam identyczną sytuację, jest tam pomieszczenie, które znajduje się nad gankiem. Mimo że ociepliłam podłogę bardzo grubą warstwą wełny, to w zimie podłoga w tym pokoiku jest bardzo zimna, chcę dodatkowo ocieplić jeszcze sufit nad tym gankiem pomiędzy belkami stropowymi ganku. No i znowu jakie folie? Bo nad sufitem znajduje się już w tym miejscu szara folia wiatroizolacyjna a nad wełną pewno dałam żółtą aktywną paroizolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts