tomekwa 03.09.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Jak waszym zdaniem powinno być rozwiązana wentylacja mechaniczna w przypadku salonu z antresolą. Salon ma wysokość ok. 6 m. Czy wg Was powinny być nawiewy na suficie (na 6 m.) czy może 2 nawiewy w jadalni a na suficie wyciąg aby wymusić ruch powietrza od dołu w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.09.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Jak waszym zdaniem powinno być rozwiązana wentylacja mechaniczna w przypadku salonu z antresolą. [ATTACH=CONFIG]278028[/ATTACH] Salon ma wysokość ok. 6 m. Czy wg Was powinny być nawiewy na suficie (na 6 m.) czy może 2 nawiewy w jadalni a na suficie wyciąg aby wymusić ruch powietrza od dołu w górę? daj nawiew gdzieś w dolnej części tej otwartej przestrzeni a na samej górze wyciąg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 04.09.2014 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Właśnie tak zaproponował mi wykonawca, ale wszyscy wcześniejsi chcieli dawać nawiewy na górze. Aktualnie mam zaprojektowane tak jak poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vail 04.09.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam Ja bym zaproponował wywiew na 6 metrach owszem, ale od strony okien (lewy dolny róg salonu), tam zyski ciepła będą większe i zapewne poduszka ciepłego powietrza w tym miejscu pod sufitem będzie hmm.. "pokaźniejsza". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 05.09.2014 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 W sumie logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts