Redakcja 03.09.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Zobacz cykl filmowy: Budowa domu pasywnego krok po kroku - z udziałem Isovera. Tam także dyskusja o domach pasywnych. BUDOWA DOMU PASYWNEGO KROK PO KROKU - FILMY tutaj Autor wizualizacji: KAPE Edytowane 3 Września 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejewsky 23.10.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Może warto zacząć tutaj wątek. Latem 15' zaczynam budowę domu spełniającego kryteria oszczęności energii, bez wdania się wszczegóły. Niezwykle istotny jest dobór odpowiedniego materiału izolacyjnego do ścian zewnętrznych – to inwestycja na wiele lat. Z czego korzystacie?Majser doradzał isover.Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 27.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Jestem świeżak w docieplaniu domu . Sporo czytałem na forach na temat co jest lepsze : styropian czy wełna. Wybrałem wełnę z kilku powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybył 18.11.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Tak, tylko wełna czy styropian, to nie są najważniejsze wątpliwości przy budowie domu pasywnego, obecnie to sie opłaca, UE nawet dokłada fundusze do takich domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 19.11.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Tak, tylko wełna czy styropian, to nie są najważniejsze wątpliwości przy budowie domu pasywnego, obecnie to sie opłaca, UE nawet dokłada fundusze do takich domów. Według mnie ma i to duże. Bez porządnie docieplonego domu , te wszystkie pozyskiwacze energii cieplnej , zainstalowane w takim domu , nie zdadzą egzaminu. W pasywnym budownictwie podstawa to docieplenie począwszy od fundamentów , przez ściany , na dachu kończąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybył 20.11.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 To jak zdać egzamin, na czym się skupić przy wyborze docieplenia, jakie grubości poczynajac od chudego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek33 11.01.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 zapewne do takiego domku pasywnego będzie trzeba użyć dużo wełny mineralnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts